Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • Το Άβαταρ του/της ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
14 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1862 από ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ δημιουργήθηκε από ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινούν τα ετήσια σεμινάρια ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού που διοργανώνει το ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ \"ΦΟΙΒΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗΣ\" που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα. Κάθε Πέμπτη στις 5 μμ στο χώρο του Μουσείου, ανάμεσα Αέρηδες και Πλάτανο, σεμινάρια για το παλαιότερο στολίδι τής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ένα από τα ομορφότερα στολίδια του ηπειρώτικου πολιτισμού.

Στα σεμινάρια, από το 1999 - για έννατο χρόνο φέτος, διδάσκουν δύο Πολυδροσίτες, ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης και ο Αντώνης Έξαρχος. Η παρουσία τους προβάλλει έμμεσα και το χωριό μας όπως και οι εκδηλώσεις που τόσα χρόνια διοργανώνουν στην Ήπειρο και την Αθήνα. Ίσως ιδιαίτερα οι νέοι Πολυδροσίτες να αξίζει να συμμετάσχουν σε αυτά τα σεμινάρια. Ένα από τα κοντινά χωριά, η Αετόπετρα Ιωαννίνων, έκανε ήδη πολυφωνικό σχήμα με νέους αποδήμους και προβάλει το χωριό τους σε όλες τις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής και όχι μόνο. Το χωριό μας αξίζει να αποκτήσει κι αυτό ένα τέτοιο σχήμα, ειδικά στο πολυφωνικό τραγούδι που έχει ήδη τόση προσφορά μέσω των συγχωριανών μας.

Για όσους ενδιαφέρονται το ΜΟΥΣΕΙΟ έχει τηλέφωνο 2103250198, βρίσκεται στη Διογένους 1 στην Πλάκα και το σεμινάριο είναι κάθε Πέμπτη 5-6μμ. Πληροφορίες επίσης μπορείτε να βρείτε στο www.polyphonic.gr και στο www.a-o.gr/forum

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 2.047 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
28
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Σελήνη
25 ημερών
Εφραίμ του Σύρου, Παλλαδίου οσίου, Ιακώβου οσίου, Χάριτος μάρτυρος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com