Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

Μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο μας

 • Μαρία Λ
 • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2117 από Μαρία Λ
Μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο μας δημιουργήθηκε από Μαρία Λ
Για τα Μικρά μου Τερατάκια σας έχω ξαναμιλήσει. Σήμερα σας τα έφερα και με βίντεο για να τα γνωρίσετε καλύτερα. Περιλαμβάνονται στιγμιότυπα από μια συνηθισμένη μέρα στο σχολειό μας.

Μια και το φόρουμ δεν έχει δυνατότητες για ανέβασμα βίντεο, κάντε κλικ εδώ www.polydroso.gr/component/option,com_ma.../action,view/id,112/ για να το παρακολουθήσετε στο χώρο των blogs.
Last edit: 13 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Μαρία Λ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • ΚΑΤΕΡΩ
 • Το Άβαταρ του/της ΚΑΤΕΡΩ
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2118 από ΚΑΤΕΡΩ
Απαντήθηκε από ΚΑΤΕΡΩ στο θέμα Απ:Μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο μας
ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!ΤΑ ΖΗΛΕΥΩ ΛΙΓΑΚΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ:(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Μαρία Λ
 • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2119 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:Μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο μας
Συμβαίνει όμως ένα παράξενο με τα χρόνια αυτά... Όσο είσαι στο σχολείο, βιάζεσαι να τελειώσεις. Κι έπειτα, σε όλη την υπόλοιπη ζωή τα νοσταλγείς ως την καλύτερη περίοδο της ζωής σου.

Πριν λίγες μέρες μου συνέβη το εξής παράξενο: Καταφέραμε και συγκεντρωθήκαμε για καφέ οι απόφοιτες της σχολής πλοιάρχων. Δεν είναι αυτό το παράξενο, έστω και αν το \"καταφέραμε\" κρύβει μέσα του 21 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία συνάντηση και 28 από την ημέρα της αποφοίτησης. Περάσαμε ονειρεμένα στη συνάντηση. Αρκεί να πω ότι βρεθήκαμε στις 10.30 το πρωί και χωρίσαμε στις 8.30 το βράδυ.

Λέγαμε, λέγαμε... Όλα τα νέα από τα χρόνια τα ανάμεσα, όλες τις αναμνήσεις από τα παλιά. Παρών και ο διευθυντής σπουδών μας, ο καπετάν Λεωνίδας. Πατέρας μας, πες, γιατί ήταν άνθρωπος που νοιάστηκε πολύ για μας και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του το θεσμό. Χάρη σε αυτόν υπάρχουν σήμερα γυναίκες που έφτασαν στο βαθμό του πρώτου πλοιάρχου.

Παρόντα και τα νέα φιντανάκια που τώρα σπουδάζουν. Με όλη την αγωνία τους να σχολάσουν τις σπουδές τους και φυσικά να βρουν δουλειά. Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολα για τις γυναίκες στα καράβια. Και πολύ δύσκολες παραμένουν και οι συνθήκες σπουδών.

Κάποια στιγμή λοιπόν που η συζήτηση περιστράφηκε στις συνθήκες των δικών μας σπουδών, πετάω κι εγώ: \"Περάσαμε πολύ καλά στη σχολή!\" Το έλεγα και το εννοούσα. Λίγο όμως αργότερα έβγαλε μια φίλη το λεύκωμα που κράταγε από τα χρόνια τα παλιά. Και τι είδα εκεί να έχω γράψει; Πως ήταν απαίσια τα δύο χρόνια στη σχολή!!! Άντε βγάλε άκρη και συμπέρασμα.

Νομίζω ότι ο άνθρωπος στο κάθε παρόν δίνει περισσότερη σημασία στα δυσάρεστα και παραγνωρίζει ως αυτονόητα και δεδομένα τα καλά. Όταν όμως η ζωή τού τα στερήσει, αντιλαμβάνεται θέλοντας και μη πως ήταν καλά και δεν το ήξερε... Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα! Ή ακόμη:

\"Αν οι νέοι ήξεραν, αν οι γέροι μπορούσαν, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος!\"

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση του σήμερα αλλά και μνήμες του χτες, μπορείτε να δείτε εδώ:

www.polydroso.gr/component/option,com_ma.../action,view/id,113/

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Άννα
 • Το Άβαταρ του/της Άννα
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
13 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2123 από Άννα
Απαντήθηκε από Άννα στο θέμα Απ:Μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο μας

Συμβαίνει όμως ένα παράξενο με τα χρόνια αυτά... Όσο είσαι στο σχολείο, βιάζεσαι να τελειώσεις. Κι έπειτα, σε όλη την υπόλοιπη ζωή τα νοσταλγείς ως την καλύτερη περίοδο της ζωής σου.

Ο άνθρωπος συνηθίζει να ωραιοποιεί τα περασμένα και το κάνει όταν δεν περνά καλά στο παρόν. Εγώ αυτό έχω καταλάβει.
Κατερίνα, νέοι ορίζοντες σου ανοίγονται, εκμεταλεύσου το και ξεκόλλα από τα μαθητικά χρόνια, γιατί θα χάσεις το παρόν. Αυτά, εντελώς φιλικά, το ξέρεις άλλωστε...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.588 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
28
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Σελήνη
25 ημερών
Εφραίμ του Σύρου, Παλλαδίου οσίου, Ιακώβου οσίου, Χάριτος μάρτυρος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com