Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #283 από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ δημιουργήθηκε από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μια ιδέα φρέσκια, μόλις κατατέθηκε στο chat πέντε πολυδροσιτών κι αμέσως συναποφασίστηκε να υποστηριχθεί.

Το καλοκαίρι του 2008 οι συλλογικοί φορείς του χωριού να συνδιοργανώσουν ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ στο χωριό,στο Πανηγύρι της Αγίας Παρακευής! Με τη συμμετοχή των ξενιτεμένων μας όπου γης, απανταχού στον κόσμο!

Η προετοιμασία ξεκίνησε. Ας συλλέξουμε διευθύνσεις από Αφρική, Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία, από παντού! Ως τότε το χωριό πρέπει να ετοιμάσει το καλύτερο πρόσωπό του για να υποδεχθεί τα ξενιτεμένα παιδιά του! Σε όλους τους τομείς, σε όλα τα έργα και τις δράσεις...

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ, ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ!<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: alexandros, at: 15.03.07 22:30

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • A.L.
  • Το Άβαταρ του/της A.L. Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2441 από A.L.
Ήταν πριν από ενάμιση χρόνο όταν δημοσιοποιούσαμε μέσα από την πολυδροσίτικη ιστοσελίδα, με την παραπάνω δημοσίευση, το όνειρό μας για τη διοργάνωση μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. Η πρώτη δημοσιοποίηση ήταν λιγάκι διστακτική μπροστά στην αβεβαιότητα για την αποδοχή του ονείρου μας, στο μέγεθος του εγχειρήματος αλλά και στην ανάγκη ένα τέτοιο όνειρο να γίνει συλλογική υπόθεση για να πραγματωθεί.

Φέτος το απευθύναμε σαν κάλεσμα στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής και στην ετήσια συνέλευση του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ. Οι συλλογικοί μας φορείς κάνουν την πραγμάτωση του ονείρου δική τους υπόθεση. Το κουβεντιάσαμε πριν από ενάμιση μήνα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπρόοδου, το κουβέντιασε παράλληλα η Αδελφότητα και στην πρόσφατη σύσκεψη των συλλογικών φορέων (ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ, ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ, ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) το θέμα αυτό τέθηκε σαν ένας από τους κύριους στόχους για το 2009.

Η προετοιμασία της Παγκόσμιας Συνάντησης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Κι όσο πιο συλλογικά γίνει τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι. Ο χρόνος ως το καλοκαίρι είναι πραγματικά λίγος. Οι συλλογικοί μας φορείς πρέπει μέσα στο Νοέμβριο να αποστείλουν κοινό κάλεσμα συμμετοχής στους Πολυδροσίτες του εξωτερικού για να μπορέσουν εκείνοι να προγραμματίσουν έγκαιρα τον ερχομό τους στο χωριό. Προαπαιτούμενο να μαζευτούν όλες οι πολυδροσίτικες διευθύνσεις σε όλο τον κόσμο. Η επιστολή της Αδελφότητας για την αρτοκλασία ήταν μια καλή ευκαιρία για ένα κάλεσμα συλλογής διευθύνσεων, ένα δεύτερο θα είναι η επιστολή του Φιλοπρόοδου για την εκδήλωση που ο Σύλλογος θα διοργανώσει στην Αθήνα την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Μπορούμε, όμως, να επιταχύνουμε τη διαδικασία και από εδώ, συλλέγοντας διευθύνσεις μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Μπορούμε, παράλληλα, να συγκροτήσουμε μια ομάδα προετοιμασίας με εκπροσώπηση όλων των φορέων αλλά και ανοικτή, εθελοντική συμμετοχή όλων όσων θέλουν να βοηθήσουν πρακτικά στην προετοιμασία. Η προετοιμασία δεν περιορίζεται φυσικά στο κάλεσμα και στην ειδοποίηση αλλά έχει να ασχοληθεί με τη διαμόρφωση του προγράμματος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ και την επίλυση θεμάτων που έχουν να κάνουν με τη διαμονή στο χωριό μας. Και κυρίως με το να μπορέσει το χωριό μας να είναι ομορφότερο παρά ποτέ για να υποδεχτεί όλους μαζί τους ξενιτεμένους του.

Το κάλεσμα αυτό θα το απευθύνουμε στην Αρτοκλασία και ελπίζουμε η Ομάδα προετοιμασίας να πιάσει δουλειά αμέσως μετά γιατί ο χρόνος είναι λίγος και το όνειρο πολύ...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
  • Το Άβαταρ του/της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2447 από ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
Απαντήθηκε από ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ στο θέμα Απ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ


Όλοι μαζί και μέσα από τους συλλογικούς μας φορείς μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά και τους στόχους μας πραγματικότητα.
Ένα από τα ομορφότερα όνειρα είναι να ανταμώσουμε το καλοκαίρι του 2009 στο χωριό μας, όλοι οι πολυδροσίτες, όπου γης.
Θέλουμε να σμίξουμε όλοι, να μοιραστούμε τις χαρές, τις λύπες, τις μνήμες και τα όνειρα. Να πιαστούμε χέρι-χέρι σ έναν μεγάλο κυκλικό χορό.
Θέλουμε ν’ ανάψουν τα φώτα σ’ όλα τα σπίτια του χωριού, να μπουν οι νοικοκυραίοι, οι μουσαφίριδες και να γεμίσουν οι αυλές και τα σοκάκια. Να σμίξουν τα σόγια κι οι φίλοι.
Είναι τόσο όμορφο, και μας χρειάζεται όλους αυτό το όνειρο για να γίνει πραγματικότητα.
Όσοι μπορούν να διαθέσουν χώρο φιλοξενίας για συγχωριανούς μας που δεν έχουν σπίτι στο χωριό, ας μας το γνωστοποιήσουν έγκαιρα.
Όσοι γνωρίζουν διευθύνσεις, τηλέφωνα και άλλα στοιχεία επικοινωνίας των συγχωριανών που ζουν στο εξωτερικό και μακριά από το χωριό, παρακαλούμε να τα σημειώσουν στον παρακάτω πίνακα και να μας τα δώσουν στις 16-11-2008 στη συνεστίαση για τον Αι Δημήτρη.

ΟΝΟΜΑ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΧΩΡΑ – ΠΟΛΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ
E-mail


Επίσης μπορούν να τα ταχυδρομήσουν στην διεύθυνση : Διώχνος Γιώργος, Πατησίων αρ 67, Τ.Κ. 104 34, Αθήνα. Επίσης στο fax : 210 88 29 575 & στα τηλέφωνα :
- Γεώργιος Διώχνος 2108216133-6946502810
- Αντώνιος Έξαρχος 2108228859-6948044323
- Αρετή Διώχνου 69744618573

Επειδή πρόκειται για μια δύσκολη διοργάνωση, η επικοινωνία μας πρέπει να γίνει το συντομότερο έτσι ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε άμεσα με τους Απανταχού Πολυδροσίτες.

Καλή Αντάμωση σε όλους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.126 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τρίτη
16
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.50
Δύση: 20.06
Πρώτο Τέταρτο
Αγάπης, Ειρήνης, Χιονίας, Χαρίσης, Νίκης, Γαληνής, Καλλίδος, Νουνεχίας
1772
Αποκεφαλίζεται στην Σμύρνη ο νεομάρτυρας Μιχαήλ.
1818
Σφαγή στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Χριστοφόρου.
1821
Ο Αρχιεπίσκοπος Ύδρας Γεράσιμος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως.
1827
Η τουρκική φρουρά στον Πειραιά παραδίδεται με συνθήκη στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
1905
Ανταρτικό σώμα στο χωριό Δροσοπηγή της περιοχής Μορίχοβο περικυκλώνεται και δέχεται επίθεση του τουρκικού στρατού.
1956
Ο στρατάρχης Χάρντινγκ εξαπολύει στην Κύπρο άγρια εκστρατεία εναντίον της ΕΟΚΑ.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com