Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

Μια σημαντική ανάδειξη Πολυδροσίτη

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2916 από Alexandros
Μια σημαντική ανάδειξη Πολυδροσίτη δημιουργήθηκε από Alexandros
"Οι Πολυδροσίτες στον κόσμο"- έτσι ονομάσαμε την κατηγορία αυτή όταν στήναμε τη δομή της ιστοσελίδας του χωριού μας. Νέα από τη διαδρομή των συγχωριανών στα μετερίζια μας σε όλο τον κόσμο. Και ανάμεσά τους, από τα πεδία διάκρισης των Πολυδροσιτών. Όπως αυτή που είπα να μοιραστώ σήμερα με τις σκέψεις μου μαζί σας.
Οι Πολυδροσίτες ξεχωρίζουν όχι μόνο στην κοινωνική ζωή του χωριού και της περιοχής μας, όχι μόνο ευρύτερα στην Ήπειρο αλλά και πανελλαδικά. Κι ένας στίβος όπου δύσκολα αναγνωρίζονται εύσημα πανελλήνιας διάκρισης είναι ο επαγγελματικός στίβος που έχει επιλέξει ο καθένας μας. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΩΧΝΟΣ αναδείχθηκε ομόφωνα επικεφαλής, ως υποψήφιος Πρόεδρος, στο ένα από τα δύο ψηφοδέλτια των εκλογών της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων - της μεγαλύτερης εργοληπτικής ένωσης στην Ελλάδα. Κι αυτή είναι πραγματικά σημαντική διάκριση από μόνη της, γιατί απηχεί την καταξίωση και την αποδοχή σε ένα τόσο δύσκολο και κρίσιμο κλάδο.
Το ψηφοδέλτιο "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" στο οποίο ηγείται ο Γιώργος είναι πλατιά ενωτικό κι ανεξάρτητο και απηχεί τη φωνή όσων τη δική τους καταξίωση την κέρδισαν όχι σε διαδρόμους και επιτροπές αλλά στα εργοτάξια, με τον ιδρώτα τους και την αξία τους. Αυτούς που δεν μπήκαν στην παραγωγή με λυμένα τα οικονομικά τους προβλήματα, που δεν προήλθαν από τα "τζάκια" του κλάδου, αυτούς που και σήμερα υπερασπίζουν το μόχθο τους απέναντι σε τεράστια οικονομικά συμφέροντα - αυτά που συνέθλιψαν το λαό και τον τόπο μας με την εντεινόμενη κρίση. Σαν συγχωριανοί του ξέρουμε καλά την αυτοδημιούργητη πορεία του Γ.Δ. και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις αυριανές εκλογές του κλάδου του. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, με δεδομένη την εκλογή του στο νέο Δ.Σ. έτσι κι αλλιώς, η διάκριση για τον Πρόεδρο της Αδελφότητας είναι πραγματικά μεγάλη και τη χαιρόμαστε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.106 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
3
Δεκεμβρίου
2021
Ανατ.: 07.35
Δύση: 16.59
Σελήνη
29 ημερών
Σοφονίου του προφήτου, Σελεύκου, Θεοδούλου οσίου, Αγγελή νεομάρτ.
1659
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στην Προύσα τον νεομάρτυρα Γαβριήλ, Μητροπολίτη Προύσας.
1813
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Χίο τον νεομάρτυρα Αγγελή από το Άργος.
1822
Οι Τούρκοι του Ναυπλίου, μετά από την υπογραφή συμφωνίας, παραδίδουν την πόλη και τα φρούριά της στον Θ. Κολοκοτρώνη.
1912
Η ιστορική ναυμαχία της Έλλης, στην οποία ο Ελληνικός Στόλος καταναυμαχεί τον τουρκικό και εξασφαλίζει την κυριαρχία του Αιγαίου.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός, μετά από σκληρό αγώνα, απελευθερώνει την Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου.
1944
Διαδήλωση των κομμουνιστών στην Αθήνα καταλήγει σε αιματηρά επεισόδια.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com