Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

το ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2929 από Alexandros
το ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ δημιουργήθηκε από Alexandros
Την τιμητική του είχε χθες το χωριό μας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Τέσσερα από τα έξι θέματα της συνεδρίασης συζητήθηκαν με εισήγηση ή πρόταση Πολυδροσιτών.
Τα πρώτα δύο θέματα της συνεδρίασης αφορούσαν τον απολογισμό της εκδήλωσης "Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ" που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Πέτρας το Σάββατο 18 Ιουνίου και τον κύκλο πολιτιστικών, περιβαλοντικών εκδηλώσεων "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2011" που από τις 27 ως και τις 30 Ιουλίου διοργανώνει η Π.Σ.Ε. Εισηγητής τους ο Έφορος Πολιτισμού Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Οι εισηγήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Ως θέματα στη συνεδρίαση συνζητήθηκαν δύο προτάσεις συγχωριανών:
1. Κείμενο - πρόταση του δάσκαλου Κωνσταντίνου Εξάρχου με θέμα το μεγάλο πρόβλημα του χωριού και της περιοχής μας - την κατάργηση των δρομολογίων. Το κείμενο, ουσιαστικό και ευθύβολο, συνάντησε την ομόφωνη υποστήριξη της Π.Σ.Ε. που θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, πέρα από την έκδοση ψηφίσματος.
2. Πρόταση του λαογράφου Μήτσ' Μήτση το νέο του βιβλίο να εκδοθεί με δικά του έξοδα αλλά από την Π.Σ.Ε.. Ας σημειωθεί ότι τα έσοδα του βιβλίου προορίζονται για το "Χαμόγελο του Παιδιού", με απόφαση του ακάματου συγγραφέα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.492 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Σάββατο
4
Δεκεμβρίου
2021
Ανατ.: 07.36
Δύση: 16.59
Σελήνη
29 ημερών
Βαρβάρας Μεγαλομάρτυρος, Ιωάννου Δαμασκηνού, Σεραφείμ Φαναρίου
1373
Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
1897
Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
1950
Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com