Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

"ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2010"

  • ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2848 από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
"ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2010" δημιουργήθηκε από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
«ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2010»

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας διοργανώνει, σε λίγες ημέρες, τις «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2010», ένα τριήμερο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό κύκλο εκδηλώσεων. Οι «Η.Ο.» διατρέχουν τις όχθες των ποταμών και των λιμνών, ιχνηλατώντας πολιτιστικές διαδρομές, προβάλλοντας περιβαλλοντικές ανησυχίες, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πολιτιστικά και φυσικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου με βάση τον πλούσιο υδάτινο πλούτο τη...ς. Αώος, Άραχθος, Αχέροντας, Καλαμάς, Παμβώτιδα, Αμβρακικός, Βουθρωτό, παράκτια Ήπειρος –αποτελούν τις προνομιακές διαδρομές των τωρινών και των μελλοντικών εκδηλώσεων των «Η.Ο.». Φιλοδοξία της Συνομοσπονδίας, άλλωστε, είναι οι φετινές εκδηλώσεις να έχουν συνέχεια και στο μέλλον, αποτελώντας την απαρχή ενός πολιτιστικού, περιβαλλοντικού θεσμού μακράς πνοής. Ένας θεσμός που θα εστιάζει ιδιαίτερα στη συμμετοχή της νεολαίας μέσα από πολύτροπες εκδηλώσεις και δράσεις, προτείνοντας και προτρέποντας τους νέους μας σε ένα ταξίδι μύησης και αποκάλυψης της Ηπείρου της Φύσης και του Πολιτισμού, της συλλογικής έκφρασης και δημιουργίας.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων:
Τρίτη 27/7. Ξεκίνημα στις 9 π.μ. από τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Πρώτος σταθμός ένας από τους ομορφότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην «απέκει» Ήπειρο, το αρχαίο θέατρο του Βουθρωτού. Συναυλία με συμμετοχή βορειοηπειρώτικου και αλβανικού πολυφωνικού ομίλου. Μια συμβολική πολιτιστική γέφυρα που σμίγει τις δύο όχθες των συνόρων.
Το απόγευμα, στις 6 μ.μ, κατασκηνώνουμε στις πηγές της Λαγγάβιτσας του Καλαμά (μεταξύ των χωριών Καλλιθέα και Λίστα Θεσπρωτίας). Μας υποδέχεται με ενημέρωση για το περιβαλλοντικό πρόβλημα του Καλαμά ο Πανεπιστημιακός Νίκος Γιαννούλης. Ακολουθεί συναυλία στις 7 μμ με τη συμμετοχή της Μουργκάνας, του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία», της χορωδίας και του χορευτικού της Αετόπετρας και Ηπειρωτικής Κομπανίας. Το βράδυ παραδοσιακό γλέντι στην Αετόπετρα.

Τετάρτη 28/7. (9 πμ – 1 μμ) Πεζοπορική διαδρομή από το καλντερίμι του Λάγγαρη στο φαράγγι του Καλαμά, κολύμπι στις Βόθρες, κάτω από το χωριό Κεραμίτσα (καθαρά νερά). Οδηγός και περιηγητής μας ο Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας Μιχάλης Πασιάκος. Ακολουθεί σταθμός στο Θεογέφυρο (3 μ.μ), με ενημέρωση για τον Καλαμά από την κίνηση «Καθαρός Καλαμάς».
Στις 6 μ.μ. στήνουμε την κατασκήνωσή μας στις όχθες του Αώου στην Κόνιτσα. Το βράδυ (9 μ.μ.) κάτω από το εμβληματικό γεφύρι της Κόνιτσας, μουσική και ποιητική βραδιά με τη συμμετοχή γνωστών μουσικών και ποιητών. Ανάμεσα τους κοσμούν με τη συμμετοχή τους ο Πανεπιστημιακός Βασίλης Νιτσιάκος και ο Δημήτρης Υφαντής. Στην βραδιά συμμετέχει και το Θερινό Πανεπιστήμιο Ανθρωπολογίας, Εθνογραφίας και Συγκριτικής Λαογραφίας των Βαλκανίων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πέμπτη 29/7. Το πρωί πεζοπορική διαδρομή και κολύμπι στα νερά του Αώου. Το μεσημέρι ταξιδεύουμε για τις όχθες του Αράχθου και στις 7 μμ κατασκηνώνουμε δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, όπου μας υποδέχεται και μας περιηγεί το Κέντρο Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών. Στις 9 μμ στον ίδιο χώρο κινηματογραφική βραδιά, αφιερωμένη στον αείμνηστο ηπειρώτη σκηνοθέτη Στράτο Στασινό με την προβολή των ταινιών του «ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΗΤΗ» και «ΗΠΕΙΡΟΣ» και ομιλίες σχετικές με το έργο του. Ακολουθεί μικρή συναυλία του Γιώργου Μεράντζα και αποχαιρετιστήριο γλέντι με την ηπειρώτικη κομπανία των «ΛΑΛΗΤΑΔΩΝ».


Με τις «Η.Ο.» συνταξιδεύει η περιοδεύουσα ελεύθερη Πανηπειρωτική Κατασκήνωση που στήνεται κάθε βράδυ στο χώρο των εκδηλώσεων, προσκαλώντας ιδιαίτερα τους νέους μας που θέλουν να ανακαλύψουν την απαράμιλλη ομορφιά της Ηπείρου με τον πιο όμορφο τρόπο. Με τις «Η.Ο» συνταξιδεύει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Άπειρος/ Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού», προσφέροντας την υλικοτεχνική υποδομή και την τεχνογνωσία για τη διοργάνωση. Οι εκδηλώσεις στηρίζονται από τους κατά τόπους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Έφορο Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. Η πρόσβαση στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο.


Κάτι νέο γεννιέται από την Πανηπειρωτική ταξιδεύοντας σε όλη την Ήπειρο. Με συνταξιδιώτες πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς φορείς και πρόσωπα ξεχωριστής προσφοράς. Κάτι νέο που απευθύνεται κυρίως στις νέες και τους νέους μας, αποσκοπώντας στην πολύπλευρη ενίσχυση των δεσμών τους με το γενέθλιο τόπο. Ας συνταξιδέψουμε στην πιο όμορφη Ήπειρο, την Ήπειρο της Φύσης και του Πολιτισμού, την Ήπειρο των νέων της...

Αναλυτικές πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής:
Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Έφορος Πολιτισμού ΠΣΕ τηλ.:6973342113
Νίκος Ζέκης, Έφορος Νεολαίας ΠΣΕ Τηλ.: 6974 123992

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τετάρτη
17
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.49
Δύση: 20.07
Πρώτο Τέταρτο
Μέγας Κανών, Συμεών Πέρσου, Ανδριανού, Αγαπητού
1566
Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
1821
Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
1822
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
1897
Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
1941
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
1944
Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
1956
Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com