Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

Περισσότερα
7 Χρόνια 3 Μήνες πριν #3205 από Μαριορή
ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ (Κυριακή, 2 Νοέμβρη)

Μετά από συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ ανακοινώνουμε το αυτονόητο και το αναμενόμενο. Δε θα υπάρξει μουσική κομπανία στη συνεστίαση στις 2 του Νοέμβρη. Η Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου θα γίνει κανονικά και κατόπιν όποιος θέλει έρχεται στην ταβέρνα για ένα κοινό γεύμα. Υπήρξε η πρόταση να μη γίνει ούτε η συνεστίαση. Όμως εκτιμήσαμε πως το έχουμε ανάγκη να βρεθούμε. Οι άνθρωποι δε σμίγουν μόνο στις χαρές.

Να σημειώσω ότι ο κ. Γιώργος Ράπελλας από την πρώτη στιγμή είπε να μην αλλάξουμε καθόλου το πρόγραμμα. Τον ευχαριστούμε. Μα δεν το κάνουνε μόνο για τους τύπους. Δε μας βγαίνει να ακούσουμε τραγούδια. Ο Βασίλης δεν ήταν ένα απλό μέλος της Αδελφότητας. Ήταν από τους στυλοβάτες. Και κυρίως από εκείνους που ποτέ δε ζήλεψαν αξιώματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην τελευταία ΓΣ, 1/6/2014, ο Βασίλης έδωσε κυριολεκτικά μάχη να μη σβήσει η Αδελφότητα. Να βρεθούν άτομα να μπουν στο ΔΣ. Θα μπορούσε να μπει και ο ίδιος. Ποιος δε θα ψήφιζε το Βασίλη; Με τη σεμνότητα όμως που τον διέκρινε αλλά ταυτόχρονα και την υπευθυνότητα για τα κοινά, πίεσε να μπούμε όλοι οι άλλοι διευκρινίζοντας πως μόνο σε περίπτωση ανάγκης θα μπει και αυτός. Ή έστω η κόρη του, η Σοφία. Έτσι και έμεινε στους αναπληρωματικούς. Αποδεικνύοντας έμπρακτα πως θα ήταν παρών και έτοιμος να βοηθήσει αν χρειαστεί.

Κρατάμε παρακαταθήκη τη δήλωσή του. Δεν έχουμε δικαίωμα να την ξεχάσουμε. Και ζητούμε την κατανόηση και όσων δεν είχαν την τιμή να τον γνωρίζουν. Για την ακύρωση της μουσικής. Για όλους τους άλλους η παρούσα ανακοίνωση είναι περιττή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3207 από Μαριορή
Επειδή μου μετέφεραν παράπονα, για την ακύρωση των κλαρίνων και της μουσικής στη συνεστίαση (μετά την Αρτοκλασία για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή, 2 του Νοέμβρη, ταβέρνα Παπαδήμας στους Αγίους Αναργύρους) και με το σχόλιο πως πάντα θα πεθαίνει κάποιος αλλά η ζωή συνεχίζεται κλπ, θα τονίσω πως υπάρχει απόφαση του ΔΣ της Αδελφότητας να τηρηθεί πένθος όχι απλά γιατί κάποιος συγχωριανός πέθανε αλλά γιατί ο συγκεκριμένος συγχωριανός ούτε η ώρα του ήταν να φύγει και επιπλέον ήταν εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του σωματείου μας. Ορφάνεψε η ίδια η Αδελφότητα με το θάνατο του Βασίλη. Και σε καιρούς που η μειωμένη διάθεση για συμμετοχή, θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη και την επιβίωσή της. Θέλω να πω ότι δεν το κάνουμε για τους τύπους αλλά γιατί αυτό αισθανόμαστε. Όποιος πάλι κάνει κέφι για χορούς και πανηγύρια ας μη μας τιμήσει με την παρουσία του. Γεμάτος ο κόσμος μαγαζιά διασκέδασης. Εκτός και κάποιοι έχουν παρεξηγήσει το ρόλο της Αδελφότητας και νομίζουν πως υπάρχει ΜΟΝΟ για να διοργανώνει πανηγύρια και γλέντια και όχι με βασικό άξονα τον άνθρωπο και τα μέλη που την αποτελούν. Εξάλλου ένας από τους βασικούς σκοπούς που θέτει το καταστατικό μας είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεών μας.

Εκ μέρους του ΔΣ
Η πρόεδρος

Μαρία Λαμπρίδου


ΥΓ Να τονίσω επίσης ότι η ουσία της εκδήλωσης είναι να τιμηθεί ο Άγιος Δημήτριος του χωριού μας. Που αποτελεί και έμβλημα της Αδελφότητας. Επομένως το βασικό σκέλος της εκδήλωσης είναι η Αρτοκλασία και η κοινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Που σημειώνω ότι θα είναι ψάλτης και ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, ο καλλίφωνος Βαγγέλης Ράπελλας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
28
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Σελήνη
25 ημερών
Εφραίμ του Σύρου, Παλλαδίου οσίου, Ιακώβου οσίου, Χάριτος μάρτυρος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com