Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΡΗΓ. ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ

Περισσότερα
7 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3206 από Μαριορή
Θερμά συγχαρητήρια, και τα προσωπικά μου και εκ μέρους της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών, στο συγχωριανό μας κ. Γρηγόριο Μαρτίνη, συνταξιούχο φιλόλογο, για την εμπνευσμένη ομιλία του σχετικά με την αρμονία του λόγου Ελύτη - Μπεράτη και την ανομία του πολέμου. Ο Γρηγόρης, που όντας ακόμη φοιτητής ξεκίνησε να μυεί τους νέους του χωριού μας στην ποίηση. Θυμάμαι με συγκίνηση πως μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου ήμουν όταν μου ανέθεσε να απαγγείλω σε εκδήλωση στο Πολύδροσο τα Κεριά του Καβάφη. Ήταν το πρώτο ποίημα του γέροντα της Αλεξάνδρειας που διάβασα στη ζωή μου! Και τώρα, δεκαετίες μετά, συνεχίζει δραστήρια να εκπέμπει το φως της ψυχής του αλλά και τις γνώσεις πλέον μιας ολόκληρης ζωής. Εκπληκτική και η ευφράδειά του, δείγμα ανθρώπου που κατέχει στο μέγιστο βαθμό το θέμα που παρουσιάζει. Μια ομιλία που όχι μόνο πραγματεύεται το λόγο ιερών τεράτων των γραμμάτων μας, αλλά και το πράττει κινούμενη σε ανάλογα επίπεδα.

Συγχαρητήρια και στο Φιλοπρόοδο Σύλλογο που διοργάνωσε την εκδήλωση, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά αυτό το κάτι άλλο που χαρακτηρίζει το χωριό μας και επισήμανε στο χαιρετισμό της και η Δήμαρχος, κ. Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση. Παρών και ο συγχωριανός μας εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, κ. Δονάτος Μαρτίνης. Καθώς και ο βουλευτής του νομού μας, και μέλος της κυβέρνησης, κ. Μπέζας. Πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσπρωτίας, όπως η κ. Μαρίνα Μπέση, σχολική σύμβουλος της προσχολικής αγωγής Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και επίσης ο έφορος πολιτισμού της Πανηπειρωτικής, κ. Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Απουσίασε η Αδελφότητα των απανταχού Πολυδροσιτών, εύλογα αφού αφενός η έδρα μας είναι πεντακόσια χιλιόμετρα μακριά και αφετέρου δεν προσκληθήκαμε. Αλλιώς τα μέλη του ΔΣ που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο Πολύδροσο θα είχαν αναλάβει να μας εκπροσωπήσουν. Τηρώντας την απόφασή μας για στενή συνεργασία με όλους τους φορείς του χωριού μας. Ας είναι. Το μείζον παραμένει η έξοχη ομιλία του Γρηγόρη. Που για μία ακόμη φορά μας κοινώνησε την εμορφιά του ποιητικού λόγου. Γρηγόρη, σε ευχαριστούμε!

]
Last edit: 7 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.853 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
28
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Σελήνη
25 ημερών
Εφραίμ του Σύρου, Παλλαδίου οσίου, Ιακώβου οσίου, Χάριτος μάρτυρος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com