Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download
2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download

ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Περισσότερα
2 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3349 από adelfotita
ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑ!

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας,

όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ζητάμε την οικονομική σας βοήθεια για την Αγία Παρασκευή. Μόνο που αυτή τη φορά τα χρήματα δε θα γίνουν γευστικό γιαχνί ούτε τραγούδια και χοροί του τόπου μας. Τα πανηγύρια, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτείας, έχουν απαγορευτεί. Εκείνο που δεν μπορεί κανείς να μας απαγορεύσει είναι η αγάπη για το χωριό μας και η επιθυμία μας να το κάνουμε κάθε μέρα και καλύτερο.

Σε συνεννόηση λοιπόν με τους άλλους φορείς τους χωριού μας τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν όλα για βελτίωση των εγκαταστάσεων και γενικότερα του χώρου της Αγίας Παρασκευής. Για να μπορούν τα επόμενα πανηγύρια μας να γίνονται με καλύτερες προϋποθέσεις.

Ήδη κουβεντιάσαμε με τον παπά μας για το τι πρέπει να γίνει αλλά και αναθέσαμε στον κ. Γιώργο Διόχνο, πολιτικό μηχανικό, να συνεννοηθεί και εκ του σύνεγγυς με τον ιερέα μας για τις εργασίες. Πχ μας ενδιαφέρει να βελτιωθεί το δρομάκι που πάει στις τουαλέτες για να μην κινδυνεύουν οι άνθρωποι και ειδικά οι ηλικιωμένοι. Επίσης να γίνει επένδυση με πλακάκια της αποθηκούλας που φυλάμε τα πιατικά καθώς και τρόφιμα τις μέρες του πανηγυριού, για καλύτερη υγιεινή του χώρου. Θα θέλαμε να μπει και ρεύμα ώστε μελλοντικά να πάρουμε και κάποιο πλυντήριο πιάτων, αφού όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες του χωριού μας που τόσα χρόνια εθελοντικά βοηθούσαν, υπάρχει πρόβλημα και στον τομέα αυτό. Ο παπα - Δημήτρης έχει κι εκείνος από τη μεριά του επισημάνει ελλείψεις που χρειάζονται να ικανοποιηθούν για την καλύτερη λειτουργία του ίδιου του ναού. Εννοείται πως είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από όλους σας!

Καθώς τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας ζούμε στην Αθήνα και αυτό το καλοκαίρι θα δυσκολευτούμε πολύ να έρθουμε στο χωριό, παρακαλέσαμε τον Πρόεδρο της κοινότητας, τον κ. Γιώργο Μαρτίνη, σε συνεννόηση και με το καφενείο του χωριού μας να τοποθετήσει εκεί τον γνωστό πίνακα για τις οικονομικές εισφορές ώστε όλοι να γνωρίζουν πόσα ακριβώς χρήματα συγκεντρώθηκαν.

Όσοι λοιπόν πάτε στο χωριό μπορείτε να δίνετε προς το παρόν τα χρήματα στον Πρόεδρο, τον κ. Γιώργο Μαρτίνη, και εκείνος θα τα δώσει στον Ταμία μας, κ. Γιώργο Τσόδουλο, που θα έρθει Θεού θέλοντος τον Αύγουστο στο Πολύδροσο και θα κόψει και τις ανάλογες αποδείξεις.
Οι εν Αθήναις μπορείτε να τα δώσετε στα μέλη του ΔΣ και εμείς θα φροντίσουμε να γραφτεί το όνομά σας και το ποσό στον πίνακα του χωριού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, και από το εξωτερικό, μπορείτε να τα στείλετε στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει η Αδελφότητα, και να μας ενημερώσετε με μήνυμα για την κατάθεση ώστε να φροντίσουμε και εμείς να σας στείλουμε απόδειξη. Αν δε μας στείλετε στοιχεία για την κατάθεση, θα είναι δύσκολο να καταλάβουμε ποιος έστειλε και πόσα χρήματα, για να τα γράψουμε και στον πίνακα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
IBAN: GR30 0171 7330 0067 3312 7694 230
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ: Λαμπρίδου Μαρία (Πρόεδρος) και Τσόδουλος Γεώργιος (ταμίας)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους και είμαστε σίγουροι πως στο μέτρο των δυσκολιών που όλοι περνάμε, θα προσπαθήσετε να στηρίξετε την προσπάθεια!

Η Αγία Παρασκευή βοήθειά μας και να προστατεύει το χωριό μας από το νέο κακό και την πανδημία του COVID 19, όπως το έκανε κατά τις παραδόσεις και εναντίον της χολέρας στο παρελθόν. Τυχαίο δεν είναι που και στο παλιό χωριό, κάτω στο Σελιό, αλλά και στο σημερινό, το εικόνισμα της Αγίας είναι χτισμένο στην είσοδο του οικισμού. Είναι εκεί γιατί "η Τσέβω" θεωρείται προστάτιδα του Πολυδρόσου και των Πολυδροσιτών. Ας της δείξουμε λοιπόν κι εμείς με κάθε τρόπο την αγάπη μας!

Με τους χαιρετισμούς μας στους απανταχού Πολυδροσίτες και φίλους του Πολυδρόσου και ευχές από τα βάθη της καρδιάς μας για υγεία και ευημερία.

Η πρόεδρος της Αδελφότητας
Μαρία Λαμπρίδου

_________________________

Εδώ θα βρείτε αναλυτικά τα στοιχεία επικοινωνίας με τα μέλη του ΔΣ:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΔΣ
Συνημμένα:
Last edit: 2 Χρόνια 2 Μήνες πριν by adelfotita.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.520 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

adelfotita - 18/07/2022 - 13:38

"Έφυγε η Χρυσούλα Ράπελλα. .Η ταφή της θα γίνει την Τετάρτη 12 η ώρα στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων αφού διαβαστεί στην εκκλησία Μυροφόρων και Νικοδήμου 11 η ώρα (Αγίων Αναργύρων).

adelfotita - 21/06/2022 - 01:33

https://polydroso.gr/information/usefull-phones.html ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

adelfotita - 21/06/2022 - 01:32

Κύριε Λάζαρε, για ξενάγηση στα ξωκλήσια δύσκολο. Για τον κεντρικό ναό, τον Άγιο Δημήτριο, μιλήστε με τον ιερέα, π. Δημήτριο Μαρτίνη.

adelfotita - 10/05/2022 - 20:50

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΙΣ 5/6. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ. 10.30 πμ

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Κυριακή
25
Σεπτεμβρίου
2022
Ανατ.: 07.18
Δύση: 19.21
Νέα Σελήνη
Ευφροσύνης οσίας, Τάττης μάρτ.
1822
Νίκη των Ελλήνων, υπό τον Νικηταρά, στα Μέγαρα.
1849
Πεθαίνει ο Νικήτας Σταματελόπουλος (Νικηταράς ο Τουρκοφάγος).
1943
Δολοφονίες προκρίτων και κατοίκων στη Θεσπρωτία από τους Αλβανούς.
1944
Τμήμα 25 Ιερολοχιτών ενεργεί επιδρομή κατά της νήσου Μυκόνου.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com