Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑ;

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2353 από ΠΠΔ
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑ; δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Παρακολουθώ από τον τοπικό τύπο τον αγώνα που δίνει κυρίως ο Δήμαρχος Ευρυμενών , σαν Πρόεδρος μιας Περιβαλοντολογικής κίνησης , για την απαλλαγή του Καλαμά από τα λύματα των Ιωαννίνων.
Φέτος διαπιστώσαμε με τα μάτια μας το μέγεθος του προβλήματος στην εκδρομή που έγινε στο ποτάμι. Δεν επιτρέψαμε στα μικρά παιδιά να μπούνε στο νερό. Σύμφωνα με τις μετρήσεις η τάφρος της Λαψίστας μετρήθηκε να έχει 500 και πλέον b.o.d. με όριο τα 40!!! Ο κ. Κατσάνος πασχίζει να βελτιώσει την κατάσταση πιέζοντας ποικιλοτρόπως ώστε να συνδεθούν όλες οι μονάδες της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με τον βιολογικό καθαρισμό και συντονίζει αγώνες μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και άλλες δράσεις για να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Στο παρελθόν είχε πάρει και ο Σύλλογος μας μέρος κυρίως μέσω του Θωμά Φώτση που είναι και μέλος της επιτροπής για τον Καλάμά. Δεν θάπρεπε να το δούμε ξανά το θέμα πιο ζεστά; Η ιδέα μου είναι να γίνουμε μέλη αυτής της Κίνησης και όποιος μπορεί να προσφέρει και κάτι περισσότερα ας το κάνει. Είναι κρίμα να χάσουμε για πάντα την υπόθεση ΚΑΛΑΜΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2354 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑ;
Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ έχει πρωτοστατήσει πέρυσι σε τρεις συσκέψεις για την περιοχή του ΜΕΣΟΥ ΚΑΛΑΜΑ όπου μαζί με την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ διαμόρφωσε πλαίσιο προτάσεων με αιχμή το περιβαλλοντικό θέμα του ΚΑΛΑΜΑ που από ευλογία για την περιοχή μας έχει γίνει κατάρα με τη βοθροποίησή του. Στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Δ.Σ. του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ συζήτησε την εκπροσώπησή του στην κίνηση για τον ΚΑΛΑΜΑ. Παραβρεθήκαμε σε δύο συσκέψεις στην Κληματιά και το Βουτσαρά πέρυσι με θέμα τον Καλαμά. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους πρωτοστάτες της και τους δημάρχους που πλαισιώνουν την προσπάθεια, με πιο κοντινό μας το ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΛΟΣΣΩΝ. Υπάρχει η σκέψη διαδικτύωσης των διαφορετικών περιβαλλοντικών κινήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο, προσπαθώντας να απαντήσουν στα οξυμένα προβλήματα. Πέρα από τον Καλαμά, ας μην ξεχνάμε τι γίνεται στο Καρβουνάρι με την κατασκευή του ΧΥΤΑ και τις αντιδράσεις των κατοίκων, τι γίνεται με την κατασκευή μονάδας του αγωγού φυσικού αερίου στην Πέρδικα, τι γίνεται στον Άραχθο με την κατασκευή του φράγματος. Η Ήπειρος, και ιδιαίτερα η Θεσπρωτία, χρόνια τώρα αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα τα οποία αντί να αντιμετωπίζονται διαρκώς επιδεινώνονται. Ήταν μέσα της δεκαετίας του 80 όταν με τον εγγονό του αείμνηστου Λάμπρο Μάκου, το Γρηγόρη, γυρίζαμε οι δύο μας την εθνική γράφοντας συνθήματα ενάντια στη βοθροποίηση του Καλαμά. Τότε η Θεσπρωτία έκλεισε για βδομάδες με μπλόκα. Σήμερα, 20 ολόκληρα χρόνια μετά, τι πρέπει να γίνει; Η σήραγγα στη Λαψίστα ακόμη περιμένει τη σύνδεσή της με τα λύματα της βιομηχανικής ζώνης, παρόλα αυτά τίποτε πρακτικά δεν έχει γίνει. Και μέσα στην κίνηση του Καλαμά, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ευνόητα. Υπάρχουν, για παράδειγμα αμοιβαία παράπονα μεταξύ δημάρχων ότι ενώ προσπαθούν όλοι μαζί να αποτρέψουν την απευθείας διοχέτευση των γιαννιώτικων λυμάτων, κάποιοι Δήμοι δεν κάνουν τίποτε για τα δικά τους λύματα από διάφορες μονάδες της περιοχής τους που καταλήγουν παντελώς ανεπεξέργαστα στον Καλαμά. Τέτοιες καταγγελίες διατυπώθηκαν πριν από δύο μήνες σε διαδημοτική σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου. Οπότε κι η άκρατη υποστήριξη κάποιων πρωτοβουλιών δεν έχει νόημα. Πολύ περισσότερο νόημα δεν έχει η απλή παρακολούθηση των εξελίξεων.
Last edit: 13 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τρίτη
30
Νοεμβρίου
2021
Ανατ.: 07.32
Δύση: 17.00
Σελήνη
25 ημερών
Ανδρέου αποστόλου, Φρουμεντίου οσ.
1822
Παράδοση από τους Τούρκους στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη του Ναυπλίου και του φρουρίου Ιτς Καλέ.
1827
Οι Τούρκοι του φρουρίου της Χίου εξορμούν και νικούν τον Φαβιέρο.
1904
Το ανταρτικό σώμα του Ανθλγού Γ. Κατεχάκη αντιμετωπίζει νικηφόρα 70 κομιτατζήδες στο χωριό Ανταρτικό Φλωρίνης.
1940
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Πόγραδετς.
1942
Το υποβρύχιο "Παπανικολής" βυθίζει εχθρικό φορτηγό 8.000 τόνων στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com