Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 25.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2559 από Alexandros
ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 25.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ δημιουργήθηκε από Alexandros
Με σημερινό του τηλεφώνημά ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μπέζας με ενημέρωσε σήμερα ότι με απόφασή του χθες το Δ. Σ. του ΟΠΑΠ ενέκρινε ποσό 25.ΟΟΟ ευρώ για την επέκταση του Μουσείου Πολυδρόσου. Η απόφαση ήρθε σε απάντηση αίτησης επιχορήγησης του έργου που υποβάλαμε πριν από τέσσερις μήνες. Η αίτηση προέβλεπε τα αναγκαία έργα κτιριακής διαρρύθμισης του χώρου της επέκτασης, τον εξοπλισμό του Οπτικοακουστικού Αρχείου, μέρος της διαμόρφωσης του ηλεκτροινικού αρχείου του Μουσείου και του Συλλόγου. Τα έργα της επέκτασης θα πραγματοποιηθούν στο υπόλοιπο του δεύτερου ορόφου που, μετά και πάλι από αίτησή μας, ο Δήμος Παραμυθιάς παραχώρησε προς το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ, με ευθύνη του οποίου λειτουργεί το Μουσείο.

Το εγκριθέν ποσό είναι μια σημαντική βάση για την υλοποίηση του έργου, μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του και είναι το μεγαλύτερο ποσό επιχορήγησης έργου του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ εδώ και πολλά. πολλά χρόνια. Το ποσό θα ήταν μεγαλύτερο αν η έγκρισή του δεν γινόταν σε μια περίοδο περιστολής δαπανών λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης. Ευθύνη μας είναι άμεσα να προχωρήσουμε στις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου, με τις οποίες συναρτάται και η διαδικασία εκταμίευσης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2735 από ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ
Απαντήθηκε από ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ στο θέμα Απ:ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 25.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Πριν λίγες εβδομάδες μας κοινοποιήθηκε κι επίσημα η απόφαση επιχορήγησης του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ από τον ΟΠΑΠ με το ποσό των 25.000 ευρώ. Η απόφαση ήρθε σαν απάντηση σε αίτηση που είχαμε υποβάλει πριν από έξι μήνες και που εστίαζε στη δημιουργία οπτικοακοακουστικού αρχείου στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - μια καινοτόμα επέκταση. Τα απαραίτητα έγγραφα πρωτοκολλήθηκαν στην έδρα του ΟΠΑΠ από τον νόμιμο εκπρόσωπο του Συλλόγου και η διαδικασία εκταμίευσης απέκτησε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ελπίζουμε η υλοποίηση του έργου να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και με τον καλύτερο τρόπο. ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.251 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
28
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Σελήνη
25 ημερών
Εφραίμ του Σύρου, Παλλαδίου οσίου, Ιακώβου οσίου, Χάριτος μάρτυρος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com