Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΞΑΝΑΡΘΑΝ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2873 από ΠΠΔ
ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΞΑΝΑΡΘΑΝ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Μια δυνατή νεροποντή διάρκειας την Παρασκευή το βράδυ 3-12-2010 πλημμύρισε σε πολλά μέρη το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, έκλεισε την Εγνατία οδό και μας ξανάστειλε από το περασμένο Σάββατο όλη την κίνηση των αυτοκινήτων από τον δρόμο μας , στη διαδρομή Γιάννενα - Ηγουμενίτσα. Πολλά Ι.Χ. κατάφεραν και ανακάλυψαν την δίοδο από το βουνό της Δωδώνης, από όπου και η θέα προς την πλημμυρισμένη Εγνατία.

Το συνημμένο αρχείο egnatia.jpg δε βρέθηκε



'Ολες οι νταλίκες όμως , τα μεγάλα φορτηγά και τα λεωφορεία περνάν από το χωριό μας και μας θύμισαν τα παλιά. Το πρόβλημα φαίνεται πως δεν θα αποκατασταθεί εύκολα αν συνεχίσει ο βροχερός καιρός.

Το Σάββατο το βράδυ όπως προαναγγείλαμε έγινε η Συνέλευση των κατοίκων του χωριού , στο καφενείο παρουσία 30 χωριανών. Ο νέος ( αλλά πολύ....παλιός) Πρόεδρος παρουσίασε με προτεραιότητα τα προτεινόμενα έργα , άκουσε γνώμες των παρόντων καθώς και των εκπροσώπων των φορέων , διαβάστηκε και fax από την Αδελφότητα που στην ουσία κινείται πάνω στην ίδια βασική γραμμή και γενικά όλα έγιναν σε ήπια και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Η Κυριακή ξημέρωσε με πυκνή ομίχλη και πολυκοσμία στο κέντρο του χωριού. Έγινε το αδιαχώρητο από τα αυτοκίνητα και τον κόσμο, καθώς είχαμε το 40/ήμερο μνημόσυνο του μπαρμπα - Νικόλα. Η πρόσφατη εκλογή του Δονάτου ως Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ηγουμενίτσας , έφερε πολύ κόσμο καθώς και τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Σουλίου ( Παραμυθιάς).

Το μεσημέρι η ομίχλη διαλύθηκε, είδαμε επιτέλους ήλιο. Έγινε μια προσπάθεια για επισκευή του αναμεταδότη της τηλεόρασης στην Κουνίά , χωρίς επιτυχία όμως, γιατί διαπιστώθηκε βλάβη στον τελικό ενισχυτή, από τους κεραυνούς.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε πέντε αφιχθέντες εξ Αθηνών, τρεις για κυνήγι ( Σωτήρης , Βαγγέλης, Γιαννάκης Μάκος ) και δύο εκδρομείς ( Χρυσούλα Κ. Μήτση και Μανόλης).
Αντίθετα αναχώρησαν για Αθήνα με τελικό προορισμό την παγωμένη Αγγλία ο πρόεδρος του ΦΣΠ Τάσος Μαρτίνης μετά της Λεμονιάς, εκεί ως γνωστόν μένει οικογενειακώς η κόρη τους Βιβή . Θα λήψουν από το χωριό για δύο μήνες περίπου.

Την Δευτέρα γιόρτασε ο Νικόλας Σταύρου Μαρτίνης την ονομαστική του εορτή. Πολλοί χωριανοί περάσαν από το σπίτι του για τα " ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" και ένας από τους πολλούς επισκέπτες κατέγραψε τα προσφερθέντα στη γιορτή: Συκομαΐδες Αμπελιών, καρύδια και αμύγδαλα Βαθειά-Λακιάς, εκπληκτικό τουρσί Δήμητρας, Ελιές Αμπελιών , αγριογούρουνο εντόπιο, πατάτες και και τυριά Βαθειά-Λακειάς και φυσικα κρασί και τσίπουρο Αμπελιών.
Όλα παραγωγής Πολυδρόσου παρακαλώ και μόνο το ψάρι ( το απαιτεί η ημέρα ) ήταν ....εισαγωγής! Και του χρόνου Νικόλα!!!
Συνημμένα:
Last edit: 13 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΠΠΔ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com