Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΟΣ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #3175 από Μαριορή
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΟΣ! ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ! ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ!

Αγαπητοί συγχωριανοί και μέλη της Αδελφότητας,

ενημερώνουμε ότι πλέον το σωματείο μας είναι απόλυτα νόμιμο και σε βαθμό που ελάχιστα σωματεία μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο.

Αφού την περασμένη Πέμπτη αποκτήσαμε για πρώτη φορά επίσημη έδρα, υπογράφοντας χρησιδάνειο με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος για δέκα χρόνια, εξασφαλίσαμε δηλαδή χώρο για να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του ΔΣ και οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών, (τέρμα πια το μαζευόμαστε στις ταβέρνες και στα σπίτια μας), την αμέσως επόμενη μέρα μεταβήκαμε στην Α΄ ΔΟΥ Αθήνας και πήραμε ΑΦΜ και κλειδάριθμο.

Κατόπιν ενημερωθήκαμε τόσο από εφοριακούς και φοροτεχνικούς και λογιστές όσο και από την Πανηπειρωτική, για το δέον γενέσθαι στις φορολογικές μας υποχρεώσεις από τώρα και στο εξής.

Ταυτόχρονα προσκομίσαμε στην Περιφέρεια Αττικής το ΑΦΜ και όσα άλλα έγγραφα έλειπαν από το φάκελό μας. Έγινε ο έλεγχος από τους αρμόδιους υπαλλήλους και βρέθηκαν όλα εντάξει.

Έτσι σήμερα πήγαμε στην Περιφέρεια μαζί με τον ταμία, τον κ. Γιώργο Τσόδουλο, και θεωρήσαμε τα πρώτα τρία μπλοκάκια είσπραξης συνδρομών και δωρεών. Και που είχαν ετοιμαστεί τις προηγούμενες μέρες χάρη στη βοήθεια της Γενικής Γραμματέως, κ. Κλεοπάτρας Σβανά.

Στη συνέχεια περάσαμε από τη γραμματεία της Πανηπειρωτικής και ενημερώσαμε την υπεύθυνη, την κ. Όλγα, για τις εξελίξεις. Δυστυχώς δεν πετύχαμε κάποιον από το προεδρείο, αλλά η υπάλληλος υποσχέθηκε να τους ενημερώσει.

Μετά περάσαμε από ένα λογιστικό γραφείο που είχαμε ζητήσει να μελετήσουν την περίπτωσή μας και να μας ορίσουν τι αμοιβή ζητάνε για να μας αναλάβουν. Το κόστος είναι μεγάλο για τα δικά μας οικονομικά και ήδη έχουμε σκεφτεί άλλες λύσεις… Ευτυχώς που ο ταμίας μας είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Με λίγη τεχνική υποστήριξη εκ μέρους της ειδικής επιτροπής της Πανηπειρωτικής, πιστεύουμε ότι θα τα βγάλει μόνος του πέρα. Ήδη έχουμε προτείνει προς τον αντιπρόσωπό μας, τον Αλέξανδρο, να υπάρξει σεμινάριο στους ταμίες των Αδελφοτήτων για το πώς θα υποβάλουν τα τιμολόγια. Τουλάχιστον να έχουμε μόνο τις φορολογικές δηλώσεις και όχι πάγιο έξοδο κάθε μήνα. (Από το Γενάρη θα είναι μηνιαία η υποχρέωση για τα τιμολόγια.)

Ανεβήκαμε ύστερα στην Εφορεία, στο Εισόδημα πρώτα, και μιλήσαμε με τη διευθύντρια. Την ρωτήσαμε για τις υποχρεώσεις μας προς την Εφορία και ιδιαίτερα πώς θα χειριστούμε το ζήτημα πληρωμής. (πχ του μάγειρα στο πανηγύρι)

Έπειτα περάσαμε από το Μητρώο και επισημάναμε το λάθος στο taxis.net της επωνυμίας της Αδελφότητας. Εκεί όμως μας περίμενε μια έκπληξη! Το λάθος στην πραγματικότητα οφείλεται στο ίδιο το καταστατικό μας. Που εσφαλμένα στο άρθρο 1 κάνει λόγο για ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ ενώ λίγο πριν μιλάει για ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ, που είναι και το σωστό γλωσσικά… Άρα χρειάζεται τροποποίηση καταστατικού. Ως τότε η Εφορία θα επιμείνει να μας λέει «απανταχών», κι ας λέει άλλα ακόμη και η επίσημη σφραγίδα μας. Να σημειώσω εδώ πως και η σφραγίδα παρουσιάζει τα δικά της προβλήματα, δε συμφωνεί ούτε αυτή με το καταστατικό!!! Εδώ δε χρειάζεται τροποποίηση καταστατικού αλλά αλλαγή σφραγίδας. Που τώρα αναφέρει κυκλικά: «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» ενώ το καταστατικό (άρθρο 18) ορίζει πως πρέπει να φέρει τις λέξεις: «Αδελφότητα Απανταχού Πολυδροσιτών».

Λεπτομέρειες. Που θα τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Η ουσία είναι πως σήμερα τελείωσε η περιπέτεια με τη λεγόμενη νομιμοποίηση και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο! Είχαμε βάλει στοίχημα να τα καταφέρουμε ως το πανηγύρι. Και το κερδίσαμε. Πλέον ο ταμίας μας θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα για το χωριό εφοδιασμένος με νόμιμα θεωρημένο μπλοκάκι είσπραξης συνδρομών και επαρκώς κατατοπισμένος για το πώς θα χειριστεί την πληρωμή του μάγειρα αλλά και την αγορά υλικών και τροφίμων.

Θέλω θερμά να ευχαριστήσω ολόκληρο το ΔΣ που βοήθησε για το αίσιο αποτέλεσμα καθώς και τον αντιπρόσωπό μας στην Πανηπειρωτική, κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη. Για μια ακόμη φορά θα εκφράσω ευχαριστίες και προς το ΔΣ της Πανηπειρωτικής που έλαβε τη γενναία απόφαση να μας λύσει το θέμα της έδρας. Χωρίς έδρα, ούτε ΑΦΜ θα παίρναμε ούτε μπλοκάκια θα θεωρούσαμε στην Περιφέρεια.

Ιδιαίτερα όμως ευχαριστώ τα μέλη του Προεδρείου που με συγκινητικό τρόπο εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα αμέτρητες ώρες ο καθένας, και ο Αντιπρόεδρος, κ. Βαγγέλης Ράπελλας, που ανέλαβε μέσα στο ρευστό σκηνικό να διευθετήσει τα του πανηγυριού, και η Γενική Γραμματέας και ο Ταμίας μας που ακούραστα συμμετείχαν στις πολύωρες συνεδριάσεις αυτού του διαστήματος και με μεγάλη προθυμία διεκπεραίωναν τις πρακτικές εργασίες που προέκυπταν.

Τώρα μας περιμένει η ουσιαστική δουλειά. Και οι σκοποί που οδήγησαν να ιδρυθεί η Αδελφότητα. Θέλουμε σε πρώτη φάση να αυξήσουμε τα μέλη και ταυτόχρονα να βελτιωθούν οι δράσεις του σωματείου. Στον τομέα αυτό θα βοηθήσουν όλα τα μέλη του ΔΣ. Ήδη έχει γίνει και καταμερισμός εργασίας. Δεκτές οι προσφορές και όσων άλλων μελών της Αδελφότητας θέλουν να βοηθήσουν να κάνουμε και επί της ουσίας το σωματείο μας να πετάει.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δώσουμε στους νέους. Εδώ έχω ζητήσει τη βοήθεια του Σταύρου Παπαδημητρίου, του νεαρότερου μέλους του ΔΣ. Η ενασχόληση του και επαγγελματικά με τη μουσική, θα βοηθήσει επίσης. Θέλουμε για τη νεολαία μας το καλύτερο και είμαι σίγουρη πως θα το πετύχουμε.

Σκέψεις για δραστηριότητες υπάρχουν και για τα παιδιά. Όσοι έχουν κατάλληλες επαγγελματικές γνώσεις καλούνται να βοηθήσουν. Ήδη έχω εντοπίσει κάποια πρόσωπα που μπορούν να δώσουν βοήθεια σε αθλητικές, καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες.

Για τις γυναίκες το κατάλληλο πρόσωπο είναι θαρρώ η Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, η αναπληρώτρια γραμματέας μας. Με τις σπουδές της στη διατροφολογία και την αισθητική. Ήδη έχουμε κουβεντιάσει τη διοργάνωση ημερίδας για θέματα σωστής διατροφής. Δεκτή η βοήθεια και από όποια άλλη συγχωριανή κατέχει θέματα που αφορούν τις γυναίκες.

Η σκηνοθέτης μας, η Κλεοπάτρα Σβανά, σε συνεργασία και με τον Αλέξανδρο και το Σταύρο αλλά και όποιον άλλο συγχωριανό γνωρίζει τα της καλλιτεχνίας, θα βοηθήσουν στα πολιτιστικά.

Στον τομέα έργα στο χωριό έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να βοηθήσει ο έτερος αντιπρόσωπός μας στην Πανηπειρωτική, κ. Γιώργος Διώχνος, πολιτικός μηχανικός.

Σε νομικά ζητήματα αλλά και εκδηλώσεων πνευματικού χαρακτήρα, μας έχει κιόλας βοηθήσει ο τρίτος αντιπρόσωπος, ο κ. Χρήστος Μαρτίνης και είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσει με ιδιαίτερη ζέση να το κάνει και στο μέλλον.

Από τα άλλα μέλη του ΔΣ, που δεν ανέφερα ονομαστικά, έχουμε σκεφτεί να ζητήσουμε να κάνουν επαφές με συγχωριανούς για να αυξηθεί ο αριθμός μελών της Αδελφότητας. Σ’ αυτό θα βοηθήσουν και όλες οι άλλες δράσεις, που θα κάνουν την Αδελφότητα πιο ελκυστική.

Περιμένουμε προτάσεις και προσφορά για βοήθεια και από όλους τους άλλους, μέλη της Αδελφότητας και συγχωριανούς γενικότερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.116 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
28
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Σελήνη
25 ημερών
Εφραίμ του Σύρου, Παλλαδίου οσίου, Ιακώβου οσίου, Χάριτος μάρτυρος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com