Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

νέα από την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ!

  • ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #2840 από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
νέα από την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ! δημιουργήθηκε από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, ανασυγκρότησε το Διοικητικό Συμβούλιο, εκλέγοντας νέο Προεδρείο. Στις πρώτες δύο συνεδριάσεις του το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. όρισε τις Επιτροπές που θα πλαισιώσουν, κατά τομείς, την εργασία του μεγαλύτερου συλλογικού φορέα Ηπειρωτών στον κόσμο. Ορίστηκαν πέντε τέτοιες επιτροπές: Πολιτισμού, Ανάπτυξης, Νεολαίας, Τύπου, Γυναικών. Το Δ.Σ. όρισε τους υπεύθυνους των επιτροπών. Ο Πολυδροσίτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Έφορος Πολιτισμού στο Προεδρείο της Πανηπειρωτικής, είναι κι ο υπεύθυνος της Πολιτιστικής Επιτροπής.

Η Πολιτιστική Επιτροπή θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στον κορυφαίο ρόλο του πολιτισμού στη δράση της Πανηπειρωτικής. Η Πολιτιστική Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά κάθε μήνα προγραμματίζοντας, προετοιμάζοντας και υλοποιώντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Η λειτουργία της Πολιτιστικής Επιτροπής είναι ενιαία και εποπτεύει, συντονίζει και κατευθύνει τους τομείς που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιό της. Τρεις τομείς έχουν ήδη συσταθεί στο παρελθόν (λογοτεχνία/χορωδία/εικαστικά) και θα δημιουργηθούν κι άλλοι. Οι τομείς, που θα λειτουργήσουν όπως και η Πολιτιστική Επιτροπή με την ευθύνη και την εποπτεία του Έφορου Πολιτισμού, εξειδικεύουν τη δράση της Επιτροπής σε κάθε αντικείμενο, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Υπάρχει χώρος κι αντικείμενο για όποιον συμπατριώτη θέλει να συμβάλει στην πολιτιστική δουλειά της Π.Σ.Ε. που προβλέπεται και φιλόδοξη και απαιτητική. Μια συλλογική εργασία που δεν θα περιοριστεί στις γνώριμες, κεντρικές εκδηλώσεις αλλά θα αγκαλιάζει εκδηλώσεις και πολιτιστικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα- είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, τις Αδελφότητες και των Ηπειρωτικών Συλλόγων.

Η εναρκτήρια συνάντηση της Πολιτιστικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ, στις 19:30, στην εδρα της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ. Η συνάντηση θα συγκροτήσει ουσιαστικά την Επιτροπή, ορίζοντας τον τρόπο και τον προγραμματισμό λειτουργίας. Η Π.Ε. είναι ανοιχτή στη συμμετοχή κάθε συμπατριώτη. Το Πολύδροσο που πρωτοστατεί σε ένα ακόμη μετερίζι για το γενέθλιο τόπο μας, αξίζει να εκπροσωπηθεί και με τη συμμετοχή όποιου ή όποιας Πολυδροσίτισσας θέλει να δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Επιτροπής. Οι πρώτες Πολυδροσίτικες δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη καταφθάσει, περιμένουμε και τους άλλους ενδιαφερόμενους, -ες (και αποφασισμένους!) την επόμενη Πέμπτη στην πρώτη συνάντηση. Όσο καλύτερα λειτουργήσει η Πολιτιστική Επιτροπή τόσο πιο εξοπλισμένος θα είναι ο Έφορος Πολιτισμού στη χάραξη της πολιτιστικής δράσης

Αμέσως μετά τη συγκρότηση της Πολιτιστικής Επιτροπής, θα συνεδριάσουν και οι άλλες Επιτροπές της Πανηπειρωτικής. Σημαντικότατη κρίνεται η συμμετοχή νέων Πολυδροσιτών στην Επιτροπή Νεολαίας. Να εμφυσήσουμε λίγη από την πνοή μας στον κορυφαίο μας συλλογικό φορέα :) Η Επιτροπή Νεολαίας θα συνεδριάσει αμέσως μετά τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαϊου και αποτελεί ένα νέο, κορυφαίο συλλογικό όργανο της ηπειρώτικης αποδημίας.

Στο μεταξύ η πολιτιστική δουλειά της Πανηπειρωτικής έχει ήδη ξεκινήσει! Πρώτοι σταθμοί:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΪΟΥ, Παλαιά Βουλή. εκδήλωση για τον λογοτέχνη ΤΑΣΟ ΠΟΡΦΥΡΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ, Φραγκοκάστελλο, Κρήτη: μεγάλη εκδήλωση στον τόπο θυσίας των μαχητών του Ηπειρώτη Χατζημιχάλη Νταλιάνη, εκεί όπου έπεσαν μαχόμενοι για την απελευθέρωση της Κρήτης.
Το σμίξιμο Ηπείρου και Κρήτης μέσα από την Ιστορία, μέσα από τον πολιτισμό με ηπειρώτικα και κρητικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 19, 20 Ιουνίου, Σέρρες: εκδηλώσεις των Ηπειρωτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό την αιγίδα και με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής

Το πιο υποσχετικό και το πιο απαιτητικό, κάτι που επτοιμάζουμε για την Ήπειρο το καλοκαίρι, δεν το μαρτυράμε από τώρα. Προτιμάμε να κοπιάσετε να το ετοιμάσουμε μαζί!!!
;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 10 Μήνες πριν #2842 από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Απαντήθηκε από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ στο θέμα Απ:νέα από την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ!
Η σημερινή συνεδρίαση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΟΥΛΙΟΥ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας είχε έτσι κι αλλιώς πανηγυρικό χαρακτήρα. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση ενός σημαντικότατου οργάνου της ηπειρώτικης αποδημίας που απαρτίζεται από τους Προέδρους όλων των Ομοσπονδιών και των Αδελφοτήτων της ηπειρώτικης αποδημίας και συνεδριάζει κάθε εξάμηνο, εδραιώνοντας τη σχέση της Πανηπειρωτκής με τη βάση της αποδημίας, γειώνοντας τη λειτουργία της με το σφυγμό των απανταχού συμπατριωτών.

Η σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου είχε για το χωριό μας ξεχωριστό πανηγυρικό χαρακτήρα. Το Πολύδροσο από σήμερα εκπροσωπείται σε ένα ακόμη σπουδαίο μετερίζι. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Απανταχού Πολυδροσιτών Γιώργος Θ. Διώχνος εκλέχθηκε ομόφωνα στο πενταμελές Προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου. Το Προεδρείο της Γ.Σ. Π.Σ.Ε. απαρτίζεται από τρία αιρετά μέλη και από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Το Πολύδροσο πλέον εκπροσωπείται και στο Προεδρείο του Δ.Σ. και στο Προεδρείο της Γ.Σ. του μεγαλύτερου συλλογικού φορέα Ηπειρωτών στον κόσμο. Να ευχηθούμε "σιδηροκέφαλος" στον ξεχωριστό συγχωριανό μας, καλή και γόνιμμη θητεία σε μια εποχή που οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των αποδήμων αυξάνονται διαρκώς προσπαθώντας να απαντήσουν στην πολύπλευρη, εντεινόμενη κρίση. Σε μια εποχή που οι συλλογικοί μας φορείς πρέπει καθημερινά να επιβεβαιώνουν στην πράξη το λόγο της δημιουργίας τους - τη συλλογική προσπάθεια για την αλληλεγγύη και τηναλληλοστήριξη των αποδήμων, την προκοπή της πατρίδας μας.

Η εκλογή του πέρα από ξεχωριστή τιμή είναι μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Ας φροντίσουμε να τον εξοπλίσουμε με τη συμμετοχή μας στις συλλογικές μας διαδικασίες, με τη μαζική και καρποφόρα λειτουργία της Αδελφότητάς μας. Οι μέρες μας, όλο και περισσότερο, μας έχουν ανάγκη όλους, όλους μαζί και πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο στη γενέθλια Άπειρο Ήπειρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #2890 από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Απαντήθηκε από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ στο θέμα Απ: νέα από την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ!
Την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 9 πμ πραγματοποιείται η ετήσια συνέλευση της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην έδρα της - το Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος. Η τακτική ετήσια συνέλευση απολογίζει δράση και πεπραγμάνα στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς και προγραμματίζει τις κατευθύνσεις και τις ενέργειες στην ερχόμενη περίοδο. Η συνέλευση πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την ανασύνθεσης του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας που πραματοποιήθηκε μετά την παραίτηση του Προέδρου Κώστα Αλεξίου. Στη θέση του Προέδρου αναδείχθηκε ένας, κατά κάποιο τρόπο, συντοπίτης μας - μιας και το σπίτι του είναι στη γέφυρα της Βροσίνας, ο Γιώργος Οικονόμου - καταγόμενος από το Σούλι.
Με συντοπίτες τον Πρόεδρο, τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη, το μέλος του Προεδρείου του Γενικού Συμβουλίου Γιώργο Διώχνο και το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Χρήστο Ρέτζιο από τη Βροσίνα, φυσικό είναι ο τόπος μας να έχει τη θέση του στον προγραμματισμό δράσεων της Π.Σ.Ε. Νεότερα, σύντομα ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #2891 από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Απαντήθηκε από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ στο θέμα Απ: νέα από την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ!
Συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις 6 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), η Πολιτιστική Επιτροπή της Πανηειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υπό τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη. Θέμα της συνεδρίασης η προετοιμασία των επόμενων εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε.. Ο ορίζοντας του προγραμματισμού εξαπλώνεται στο επόμενο εξάμηνο και οι εκδηλώσεις και οι δράσεις πολλές. Η συμμετοχή στη συνεδρίαση ελεύθερη για κάθε συμπατριώτη που θέλει να συμμετάσχει, πολύ περισσότερο σε εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #2893 από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ
Απαντήθηκε από ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ στο θέμα Απ: νέα από την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ!
Πυρετός προετοιμασιών πολιτστικών εκδηλώσεων στην Πανηπειρωτική. Την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί:
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/3, 7 μμ, ομάδα εργασίας για την εκδήλωση προς τιμή του Παραμυθιώτη τραγουδιστή ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ
ΤΡΙΤΗ 29/3, 7 μμ, ομάδα εργασίας για την εκδήλωση της Πανηπειρωτικής στο Θέατρο Πέτρας (18/6)
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/3, 7 μμ, εναρκτήρια σύσκεψη για τις "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2011"
Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και για το χωριό μας οι "ΟΧΘΕΣ". Ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε με πρόταση και διεύθυνση του Πολυδροσίτη Εφόρου Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. πέρυσι και στο οποίο συμμετείχε και ο Θωμάς Φώτσης (παρουσίαση του Γεφυριού της Άρτας). Πέρυσι, για τρεις μέρες, ταξιδέψαμε την Ήπειρο κατά μήκος των ποταμών με εκδηλώσεις και δράσεις σε Καλαμά, Αώο, Άραχθο αλλά και στις όχθς της λίμνης του Βουθρωτού, στη Βόρεια Ήπειρο. Συναυλίες, περιήγηση, προβολές, πεζοπορίες, συναντήσεις, περιοδεύουσα ελεύθερη κατασκήνωση - μερικές από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις. Πολιτιστικός αλλά και περιβαλλοντικός θεσμός οι "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ". φέτος διευρύνουν χρονικά, γεωγραφικά και θεματικά το πρόγραμμά τους. Κι ίσως κάποια απο΄τις δράσεις να αναφέρεται ιδιαίτερα στην περιοχή του χωριού μας. Για όλα αυτά θα κουβεντιάσουμε την Τετάρτη και η συμμετοχή στη σύσκεψη είναι ελεύθερη για κάθε συμπατριώτη και, κυρίως, για εκείνους που θέλουν να καταθέσουνν ιδέες, προτάσεις, μεράκι και εθελοντική δουλειά.;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.278 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com