Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1102 από ΠΠΔ
ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Παίρνοντας αφορμή από την παγκόσμια μέρα κατά του καπνίσματος που είναι σήμερα,31 Μάη, καταθέτω κάποιες σκέψεις μήπως έτσι μπορέσω να βοηθήσω όσους φίλους μας πασχίζουν να απαλλαγούν από την εξάρτηση από το κάπνισμα. Είμουν συστηματικός καπνιστής από τα 18 μου χρόνια μέχρι τα 33. Οταν άκουσα το 1988 για πρώτη φορά ότι η 31 Μάη είναι η ημέρα κατά του καπνίσματος άρχισα να κάνω προσπάθειες να το κόψω. Εκανα δυο- τρεις, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Αισθάνομουν ότι χωρίς τσιγάρο η ζωή δεν έχει νόημα!!! Εν τούτοις πάλι ξανάλλαζα γνώμη και ζήλευα όσους δεν κάπνιζαν. Τελικά τα κατάφερα και από τις 14-7-1992 μέχρι και σήμερα δεν ξανακάπνισα ούτε ένα τσιγάρο. Τώρα ούτε που σκέφτομαι να ξανακαπνίσω, πόσο πιο ωωραία είναι η ζωή χωρίς τσιγάρο!!! Και να σκεφθείτε το έκοψα κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Μέσα σε ένα καράβι, στο κέντρο του ωκεανού, μακρυά από την οικογένειά μου και χωρίς κάποια μέθοδο ή άλλη υποστήριξη.
Κάθε χρόνο στην πατρίδα μας πεθαίνουν 20.000 άνθρωποι από ασθένειες που σχετίζονται με το τσιγάρο και πολλές χιλιάδες άλλοι υποφέρουν. Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια των ανθρώπων της τελευταίας εποχής. Για χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα δεν το γνώριζε. Έίναι ένα πάθος που βλάπτει ποικιλότροπα καθέναν και κυρίως τον νέο .
Στο χωριό μας είναι εκπληκτικό, ελάχιστοι καπνίζουν.
Έχουμε το μοναδικό καφενείο με λίγο καπνό!!!
Εσείς που είσαστε εξαρτώμενοι κάντε σήμερα μια προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Καπνιστής
  • Το Άβαταρ του/της Καπνιστής Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1103 από Καπνιστής
Απαντήθηκε από Καπνιστής στο θέμα Απ:ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
Το νόημα ποιο είναι παπά μου; Να γλιτώσω το σαρκίον μου από το θάνατο; Αφού όλοι του θανάτου είμαστε... Ξέρεις κανέναν να την σκαπούλαρε επειδή έκοψε το τσιγάρο;

Και μη μου πεις ότι οι καπνιστές πεθαίνουν νωρίτερα... Παραμυθάκια για μικρά παιδιά είναι αυτά. Ξέρεις πόσα παιδάκια ακάπνιστα πεθαίνουν σήμερα από καρκίνο;

Μας πουλάνε φούμαρα για τους κινδύνους του τσιγάρου για να καλύψουν άλλα μεγάλα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος μας με τη διατροφή, με το νερό, με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με το νέφος των μεγάλων πόλεων κλπ

Άσε πια το άγχος... Νούμερο ένα είναι στον κατάλογο...


Αν βρίσκω ένα σημαντικό λόγο για να μην το ξεκινήσει κάποιος το τσιγάρο, είναι τα λεφτά...

Όσο για τις αρρώστιες... εξαρτάται το πόσο καπνίζει κάποιος. Και νερό να πιεις πολύ θα πας από διάτρηση. Και φαγητό πολύ, θα πάθεις χίλιες αρρώστιες. Τι ζάχαρο, τι χοληστερίνες, τι εγκεφαλικά, τι προβλήματα στα οστά από το βάρος κλπ

Και ύπνος πολύς κι αυτός αρρώστια φέρνει. Μένει το σώμα αγύμναστο. Και πολύ γυμναστική, το καταπονεί και τρέχουν στους ορθοπαιδικούς.

Γενικά αυτό που χρειάζεται είναι το μέτρο. Αν λοιπόν εσύ έχεις τόσα χρόνια να καπνίσεις, σημαίνει πως δε σου λείπει καθόλου... Άρα καλά έκανες και το έκοψες. Δε σου έδινε ευχαρίστηση. Κι εγώ δεν τα πάω καλά με τα ποτά. Οπότε και δεν πίνω. Όχι για να αποφύγω τον αλκοολισμό, αλλά γιατί δε μου αρέσει το αλκοόλ.

Αν όμως σου αρέσει η νικοτίνη και καπνίζεις μια φορά στο τόσο, ούτε αρρώστιες σε απειλούν, ούτε η τσέπη σου αδειάζει, ούτε θα πεθάνεις από το τσιγάρο.


Και νομίζω ότι ο αφοριστικός τρόπος που μιλάνε για το τσιγάρο, το μόνο που πετυχαίνει είναι να αυξάνει την κατανάλωση. Στο κόλπο των καπνοβιομηχανιών είναι κι αυτό. Άκου παγκόσμια μέρα κατά του τσιγάρου. Ε, αφού είναι τόσο κακό, ας το απαγορεύσουν. Όχι όμως να πληρώνουν οι καπνιστές τόσα χρήματα για φόρους κι από πάνω να προσποιούνται οι κυβερνήσεις πως είναι κατά του τσιγάρου. Άσε που μια μέρα το χρόνο τι να σου κάνει;

Εγώ θα έλεγα για τις 365 του χρόνου να υπάρχει σωστή ενημέρωση και στο ΟΧΙ ΤΣΙΓΑΡΟ, να μαθαίνουμε στους ανθρώπους τι σημαίνει μέτρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1113 από ΠΠΔ
Απαντήθηκε από ΠΠΔ στο θέμα Απ:ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
Αν μου επιτρέπεις παλιέ συνάδελφε, έχω την πείρα και του καπνιστή και του μη καπνιστή. 15 χρόνια εκάστη. Σε βεβαιώνω η ποιότητα ζωής του μη καπνιστή είναι πολύ - πολύ καλύτερη. Φυσικά δεν θα απαλλαγούμε απ΄τον θάνατο κόβωντας το τσιγάρο, θα απαλλαγούμε από ένα πάθος που φθείρει το σώμα μας.Και,μιλώντας πλέον Αγιογραφικά, κάτι τέτοιο δεν το συγχωρεί ούτε ο Θεός αφού το σώμα ημών των Χριστιανών ειναι ναός του Αγίου Πνεύματος.
Δεν με απασχολούν οι φόροι, ίσως πάνε σε καλή μεριά, αλλά να μας τα πέρνουν οι μεγάλες εταιρείες με τη θέλησή μας τόσα λεφτά κάθε χρόνο και από πάνω να επιβαρύνουμε και την υγεία μας δεν χωράει σε κανενός είδους λογική πιστεύω. Κανένα πλάσμα της φύσης δεν βλάπτει εκούσια την υγεία του με τέτοιο τρόπο, μόνο ο \"λογικός\" άνθρωπος. Υπάρχουν πολλές παγκόσμιες μέρες, αλλά αυτή έχει μεγάλη σημασία για μένα, γιατί έγινε αφορμή να γεννηθώ στη ζωή και να αναγεννηθώ στη φυσική ζωή. Για τούτο αναφωνώ με παρρησία ΖΗΤΩ Η 21 ΜΑΗ!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • διορθωση
  • Το Άβαταρ του/της διορθωση Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1115 από διορθωση
Απαντήθηκε από διορθωση στο θέμα Απ:ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
ΠΠΔ έγραψε:

- ΄Συγγνώμη διόρθωσε 31

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Καπνιστής
  • Το Άβαταρ του/της Καπνιστής Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1204 από Καπνιστής
Απαντήθηκε από Καπνιστής στο θέμα Απ:ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
Αν είναι να πιάσουμε το Θεούλη, θα έλεγα ότι το πρώτο που δεν συγχωρεί είναι να βλάπτουμε τους άλλους. Ας κάνουμε πρώτα πράξη αυτό και μετά βλέπουμε για το τσιγάρο που στην τελική βλάπτει μόνο εμένα τον ίδιο. Λέω λοιπόν καλύτερα να λιβανίζω τα συκωτάκια μου με νικοτίνη παρά να πιάνω και να λερώνω με όσα μαύρα κουβαλά η ανθρώπινη ψυχή, αυτή η άβυσσος. Που θες εσύ να την βλέπεις ως πνοή θεού, δες την. Σε δημοκρατία ζούμε. Αλλά εγώ που άλλα πιστεύω για το πώς φτιάχτηκε ο άνθρωπος και ο κόσμος, δίνω μεγάλη βάση στο:

Τηρείν τον ένδον δαίμονα ανύβριστον και ασινή.
(Να κρατάς το ήθος σου μετρημένο και άβλαβο.)
Μάρκος Αυρήλιος

Και λέω έργο του εγωισμού να νοιάζομαι για την καθαρότητα των πνευμόνων και την προσωπική μου υγεία αν παράλληλα αδιαφορώ για την καθαρότητα της ψυχής μου και προκαλώ βλάβες στην υγεία των άλλων.

Και λέω υποκρισία όταν από τη μια μου βγάζουνε το μάτι κι από την άλλη μου λεν να κόψω το τσιγάρο για να μη βλάψω την υγεία μου.

Έτσι λοιπόν δε θα φωνάξω ΖΗΤΩ για καμιά μέρα. Αλλά \"ζητώ\" ανθρώπους ειλικρινείς και τίμιους. Που πρώτα νοιάζονται να μην τσουρουφλάν τους άλλους και έπειτα να γλιτώσουν τον εαυτούλη της από το τσιγάρισμα.

Και να σου πω και κάτι ακόμη για να φύγεις από τις πλάνες σου. Κι εσύ που το έκοψες το τσιγάρο κι εγώ που δεν το έκοψα, ίδια τροφή για σκουλήκια θα καταντήσουμε. Ποιο νόημα να σώσω το σαρκίον μου; Αλλά τη μνήμη μου, ναι, αξίζει να την αφήσω ζηλευτή. Να με θυμούνται οι άνθρωποι και να με επαινούν για άνθρωπο καλό και χρήσιμο. Κι επειδή τέτοιους αγώνες δεν τους κερδίζεις αν δεν πιεις ποτάμια το φαρμάκι, άσε παπά μου να ρουφάμε και το φαρμάκι της νικοτίνης. Τι συνήθισε το λαρύγγι μας να καταπίνει πίκρα και το τσιγάρο της ταιριάζει. Θανάτω θάνατω δε λέει και η θρησκεία σου; Πικρό ταμπάκο το λοιπόν στην πίκρα και το δηλητήριο των ανθρώπων.

Και μη φοβάσαι το θάνατο... Μην το φοβάσαι αν καρτερείς παράδεισο. Κι εγώ δεν τον φοβάμαι, γιατί τον θεωρώ ανυπαρξία και το μεγάλο Τίποτε. Τον τρέμουν μόνο όσοι εκεί πέρα τους απαντέχει κόλαση. Αλλά γι αυτούς, εσένα και εμένα τι μας νοιάζει; Ας πρόσεχαν. Όχι το τσιγάρο. Απ όσο ξέρω δεν τα ρωτά αυτά ο αρχάγγελος. Για τα άλλα κρίματα να προσέχουν. Αυτά που κάνουνε στους άλλους.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1205 από ΠΠΔ
Απαντήθηκε από ΠΠΔ στο θέμα Απ:ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ
Δυσκολεύομαι να καταλάβω τον ειρμό της σκέψης σου. Άλλα πιστεύεις για το πως φρειάχτηκε ο άνθρωπος, μα ενδιαφέρεσαι για την καθαρότητα της ψυχής , δίνεις μεγάλη σημασία στις πνευματικές αξίες ένώ η κοσμοθεωρία σου φανερώνεται πέρα για πέρα υλιστική. Αν η ελπίδες της ανθρωπότητας τελείωναν στο γεύμα των σκουλικιών προς τι κάθε προσπάθεια βελτίωσης και προόδου; Τι νόημα θα είχε η ίδια η ζωή;
Βλέπω πως πολύ έντεχνα χρησιμοποιείς τον λόγο των προγόνων μας και αυτοί ήσαν ΑΝΩ θρώσκοντες, αν όμως στο βάθος του παρελθόντος εσύ βλέπεις κάποιο συμπαθές τετράποδο ακόμα και αυτό ήταν τουλάχιστον άκαπνο!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.146 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Σάββατο
20
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.44
Δύση: 20.10
Σελήνη
11 ημερών
Σάββατο του Ακαθίστου, Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου και Ιωάσαφ
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com