Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΕΥΧΕΣ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1114 από ΠΠΔ
ΕΥΧΕΣ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Με την ευκαιρία των αποψινών εκδηλώσεων στην Πετρούπολη εύχομαι ολόψυχα στον αγαπητό Αλέξανδρο καλή επιτυχία, οι κόποι του να ευωδοθούν κατά πως το επιθυμεί και για τη συνέχεια μια και τώρα μπαίνει το καλοκαίρι και αρχίζει το μεγάλο τρέξιμο των Πολυφωνικών καλή δύναμη, πολύ όρεξη και αίσιο αποτέλεσμα.
Η δράση του μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση , γιατί παντού όπου πάει, εκτός των άλλων, δίνει δημοσιότητα στο χωριό μας, κάτι που βοηθάει σημαντικά στη γενική προσπάθεια που γίνεται να το κρατήσουμε ζωντανό.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Α.Λ.
  • Το Άβαταρ του/της Α.Λ. Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1116 από Α.Λ.
Απαντήθηκε από Α.Λ. στο θέμα Απ:ΕΥΧΕΣ
ΠΠΔ, ευχαριστούμε για τις ευχές! Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συγχωριανοί συμμετέχουν στην προσπάθειά μας κι αυτό είναι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Μέσα από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό το όνομα του χωριού μας ακούγεται παντού σαν ο γενέθλιος τόπος αυτής της προσπάθειας. Κι οι καρποί της προσπάθειας πάλι στο χωριό επιστρέφουν με πολλούς τρόπους. Πολυδροσίτες, άλλωστε, πρωτοστατούν τόσα χρόνια και το χωριό μας το αξίζει. Αντώνης, Γιώργος, Μαίρη και τόσοι άλλοι που συχνά προτιμούν τη διακριτική αλλά αποφασιστική στήριξη. Οι Πολυδροσίτες απόψε και αύριο ανταμώνουμε στο Θέατρο Πέτρας!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Α.Λ.
  • Το Άβαταρ του/της Α.Λ. Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 10 Μήνες πριν #1147 από Α.Λ.
Απαντήθηκε από Α.Λ. στο θέμα Απ:ΕΥΧΕΣ
Το διήμερο της \"ΑΠΕΙΡΟΥ\" στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ είχε κάτι από το όνειρό μας για αυτό. Με ένα ολόγιομο φεγγάρι σε ένα υπέροχο χώρο όπου η πέτρα μας αγκάλιαζε σαν ζεστή φωλιά από το ρίγος του πρώιμου καλοκαιριού. Πέτρα που με την καθετότητά της μας φέρνει στο νου την άλλη πέτρα, την άλλη εγκάρσια γεωγραφία της δικής μας πατρίδας, του χωριού μας...
23 συνολικά συγκροτήματα από πέντε χώρες συμμετείχαν στο πρόγραμμα του διήμερου. 180 καλλιτέχνες! Το μεγαλύτερο τόλμημα της \"ΑΠΕΙΡΟΥ\" στην πρωτεύουσα, να διοργανώσει ένα διήμερο σε μέρες με οργασμό εκδηλώσεων αλλά και με τηλεοπτική καθήλωση λόγω του αγώνα της Εθνικής.
1300 θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της \&quot;ΑΠΕΙΡΟΥ\&quot;, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στο Θέατρο Πέτρας. Το σημαντικότερο, όμως, όφελος από το διήμερο ήταν αναμφισβήτητα η επιτυχία του προγράμματος. Όλοι λένε ότι η φετινή συναυλία του πΟλυφωνικού ήταν η καλύτερή μας σε πρόγραμμα και ρυθμό όλα αυτά τα χρόνια στην Αθήνα. Αυτό φάνηκε από το ότι ενώ ήταν μεγάλη σε διάρκεια, περισσότερο από 3 ώρες, ο κόσμος έμεινε όλος στο τέλος, στο πιο όμορφο τέλος μιας τέτοιας συναυλίας. Με ένα μεγάλο κυκλωτικό χώρο σε επάλληλους κύκλους και με το υπέροχο κλαρίνο του Κώστα Βέρδη στη μέση να σέρνει και να απογειώνει μουσικά το χορό. Χορός εκατοντάδων ανθρώπων με αποτυπωμένη τη μέθεξη στα πρόσωπά τους, τη χαρά της συνεύρεσης και της γιορτής. Όταν και τις δύο νύχτες ακούστηκε το Πολύδροσο σαν αφετηρία και διαρκής επιστροφή αυτού του δεκάχρονου υπέροχου ταξιδιού, το χειροκρότημα κατέδειξε τη συμμετοχή των συγχωριανών στις συναυλίες αλλά και την εκτίμησή όλων των φίλων του πολυφωνικού τραγουδιού για το γενέθλιο τόπο της \&quot;ΑΠΕΙΡΟΥ\&quot; και του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: Alexandros, at: 05.06.07 00:12

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.118 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Σάββατο
20
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.44
Δύση: 20.10
Σελήνη
11 ημερών
Σάββατο του Ακαθίστου, Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου και Ιωάσαφ
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com