Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download
Ποταμός Καλαμάς
View Image Download

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΠΕΙΡΟΥ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

  • ΑΠΕΙΡΟΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΑΠΕΙΡΟΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #2439 από ΑΠΕΙΡΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΠΕΙΡΟΥ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ δημιουργήθηκε από ΑΠΕΙΡΟΣ
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "ΑΠΕΙΡΟΣ" ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια. Μεταξύ των ιδρυτών της τρεις Πολυδροσίτες, οι Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Αντώνης Έξαρχος και Θωμάς Φώτσης. Έδρα της "ΑΠΕΙΡΟΥ" το Πολύδροσο.

Με αφετηρία και διαρκή επιστροφή το χωριό μας η "ΑΠΕΙΡΟΣ" άπλωσε τις εκδηλώσεις της σε όλη την παραμεθόρια Ήπειρο και Μακεδονία, σε Αθήνα και Κέρκυρα, σε Αλβανία, Βουλγαρία και Κάτω Ιταλία.

Ο πιο πρόσφατος καρπός της "ΑΠΕΙΡΟΥ" η υλοποίηση του προγράμματος "ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ". Θέμα του η συστηματοποίηση, η ψηφιοποίηση και η διαδικτυακή προβολή του αρχείου πολυφωνικού τραγουδιού που από το 2003 ίδρυσε η "ΑΠΕΙΡΟΣ" και από τότε διαρκώς εμπλουτίζει.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ένας Πολυδροσίτης απασχολήθηκε για ένα χρόνο στο χωριό συστηματοποιώντας μεγάλο μέρος των υλικών του ΑΡΧΕΙΟΥ. Κάποιοι ενδεικτικοί καρποί του προγράμματος θα παρουσιαστούν σε κύκλο εκδηλώσεων σε Ήπειρο και Αθήνα την τρέχουσα περίοδο. Την ερχόμενη Δευτέρα 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 8 μμ, η "ΑΠΕΙΡΟΣ" διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ με παρουσίαση του ΑΡΧΕΙΟΥ.

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει ομιλία του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΑΜΠΡΙΔΗ, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ και παρουσίαση του ΑΡΧΕΙΟΥ από τη ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ- υπεύθυνη του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ και το ΛΟΥΚΑ ΜΑΚΟ που εργάστηκε στο πρόγραμμα.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει προβολή video:
- από επιτόπιες καταγραφές στη Θεσπρωτία και το Πωγώνι
- από τις εκδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού στο ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ σε Παραμυθιά, Χαραυγή, Φανωτή και Παλιά Σαγιάδα
- αποσπάσματος ντοκιμαντέρ και ταινίας μικρού μήκους με θέμα το πολυφωνικό τραγούδι
Η παρουσίαση περιλαμβάνει, επίσης, ακρόαση επιλεγμένων ηχογραφήσεων απο το Αρχείο καθώς και προβολή υλικών από την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Αρχείου.

Η εκδήλωση θα συνοδευθεί από μικρή έκθεση φωτογραφίας, εντύπου και αφίσας του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/02/2019 - 19:31

Παρακαλώ δηλώστε άμεσα στα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας πόσες προσκλήσεις θέλετε για το χορό της Κυριακής. Έχουμε ήδη αρκετές συμμετοχές, όπως και προσφορά ενός ρολογιού 150 ευρώ για κλήρωση σε όσους έρθουν από τον συγχωριανό κ. Βαγγέλη Μάκο!

Μαριορή - 21/12/2018 - 00:22

Με λύπη ενημερώνουμε τους χωριανούς για την απώλεια του μπάρμπα Χρίστου Καττή. Καλό ταξίδι μπάρμπα Χρίστο,θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς.

Μαριορή - 03/10/2018 - 23:47

Στις προθέσεις της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών είναι να οργανώσει εκδρομή με πούλμαν στο χωριό για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να το δηλώσουν ως τις 8 Οκτ στην Κλεοπάτρα Σβανά.

Μαριορή - 21/05/2018 - 00:43

Νέο ΔΣ Αδελφότητας:Αναγνωστοπούλου Γιάννα, Διόχνος Γιώργος, Διώχνου, Σωτηρία, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Λαμπρίδου Μαρία, Σβανά Κλεοπάτρα, Τσόδουλος Γιώργος. Η συγκρότηση σε σώμα θα γίνει αύριο το βράδυ στις 8 στην Πανηπειρωτική.

Μαριορή - 19/05/2018 - 22:22

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5/2018 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Κυριακή
24
Μαρτίου
2019
Ανατ.: 06.29
Δύση: 18.41
Σελήνη
17 ημερών
Κυριακή Β' Νηστειών, Γρηγορίου Παλαμά, Αρτέμωνος και Ζαχαρίου των οσίων, Παρθενίου
1078
Εκθρόνιση του Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄ Δούκα.
1449
Οι Τούρκοι καταλαμβάνουν την Άρτα και προβαίνουν σε θηριωδίες κατά των Ελλήνων κατοίκων.
1657
Οι Τούρκοι σκοτώνουν τον πατριάρχη Παρθένιο Γ΄ από την Χίο.
1821
Οι Μανιάτες και οι Μεσσήνιοι επαναστάτες δίνουν τον όρκο της Ελευθερίας.
1854
Ο Γεώργιος Φιλάρετος υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως στην Πλατανιά.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com