Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2007

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #255 από Μαρία Λ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2007 δημιουργήθηκε από Μαρία Λ
Πήρα χτες ανακοίνωση από την ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ με θέμα: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.


Τα θέματα πολλά και ενδιαφέροντα:

1.Απολογισμός δράσης και οικονομικός απολογισμός
2. Προγραμματισμός δράσης και έργων. Απόφαση των ΚΤΕΛ
3. Ομοσπονδία Μέσου Καλαμά
4. Ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής
5. Καταστατικό και διορθωτικές τροποποιήσεις
6. Τράπεζα αίματος και Ταμείο Αλληλεγγύης συγχωριανών
7. Σύσταση επιτροπών
8. Ζητήματα σχετικά με την αποδημία, τις εκλογές της Πανηπειρωτικής



Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2007, στις 16.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας στην Αθήνα και στην οδό Γερανίου 44, όροφος 5ος. (Η Γερανίου είναι παράλληλος μεταξύ Σωκράτους και Μενάνδρου)


_____________________

Χάρτες για να εντοπίσετε την οδό Γερανίου θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

1. www.forthnet.gr/templates/driveme.aspx?c=10008226
Δακτυλογραφήστε τη διεύθυνση Γερανίου 44 και θα εμφανιστεί ο χάρτης της περιοχής με βελάκι που θα υποδεικνύει πού ακριβώς είναι ο αριθμός 44 της οδού Γερανίου.


2. www.cityofathens.gr/files/pdf/Dimotika_D...iko_diamerisma_1.pdf

Όπως θα δείτε και στους χάρτες είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Από την Ομόνοια ακολουθούμε την Αγίου Κωνσταντίνου, περνάμε την οδό Σωκράτους και αμέσως μετά βρίσκουμε στο αριστερό μας χέρι την οδό Γερανίου.

________________________________

Επειδή τα θέματα τα βλέπω πολλά και θα μας πάρει η νύχτα, προτείνω στην αδερφότητα να ετοιμάσει και ένα μικρό μπουφεδάκι. Ή ακόμη καλύτερα, να το αναλάβουμε ρεφενέ όσοι πρόκειται να πάρουμε μέρος. Να φτιάξουμε δηλαδή εμείς τα μεζεδάκια (πχ πίτες) και η αδερφότητα να φροντίσει για πιατάκια, χαρτοπετσέτες, ποτηράκια και κανένα σχετικό ποτό. Ή αν αυτό το βλέπετε δύσκολο, τουλάχιστον να υπάρχει πρόβλεψη για κανένα καφέ, αναψυκτικό. Σε περίπτωση που εγκριθεί η πρόταση για μπουφέ, χρεώστε με από τώρα με μία τυρόπιτα. (Για να μη λένε μερικοί μερικοί ότι μιλάω μόνο σε δεύτερο πληθυντικό. :) )

Θα μου άρεσε επίσης αν την ώρα προσέλευσης υπήρχε και λίγη μουσική του τόπου μας. (Για να μπούμε καλύτερα στο πνεύμα της συζήτησης.)

_____________________________________<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: Μαρία Λ, at: 10.03.07 18:23

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #292 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2007
Αύριο, Κυριακή, η Γενική Συνέλευση της Αδερφότητας.

Όπως με ενημέρωσαν έγινε δεκτή η πρόταση για πίτες. Να τονιστεί προς τις συγχωριανές ότι κάθε προσφορά είναι δεκτή... προς το παρόν ετοιμάζονται ζυμαρόπιτες, μακαρονόπιτα και τυρόπιτα. Ιδιαίτερα θα εκτιμήσουμε αν υπάρξει κάποια πίτα νηστίσιμη...

Μουσική δε θα υπάρχει, αφού έχουμε πρόσφατο πένθος.

Και για να μην παρεξηγηθούμε: Η συνάντηση δεν αφορά το φαγοπότι, αλλά τα καυτά προβλήματα του τόπου μας γι' αυτό και ΟΛΟΙ θα πρέπει να είμαστε εκεί ώστε με τις προτάσεις μας να βοηθήσουμε να δρομολογηθούν λύσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #293 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2007
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, η Γενική Συνέλευση της Αδερφότητας. Πάνω από 40 συγχωριανοί ήταν παρόντες και παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή όλα τα θέματα που ανέπτυξε εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Διώχνος.

Στην αρχή της συνέλευσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προσφάτως θανόντα, δάσκαλου Θωμά Παπαδητρίου.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος πήρε το λόγο και έκανε απολογισμό δράσης της τελευταίας χρονιάς και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2006 που συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ. Οι παρευρισκόμενοι ενέκριναν τα πεπραγμένα, όπως επίσης και τον οικονομικό απολογισμό και στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις πάνω στο πρόγραμμα δράσης.


Οι προτάσεις του ΔΣ έτυχαν της αποδοχής των παρευρισκομένων και έτσι στα άμεσα σχέδια της αδερφότητας είναι να προχωρήσει το θέμα της δημιουργίας Ομοσπονδίας με τα άλλα χωριά του Μέσου Καλαμά, απόφαση που κρίνεται τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Εκλέχτηκαν επίσης δύο αντιπρόσωποι για τις εκλογές της Πανηπειρωτικής, ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης και ο Θεμιστοκλής Μαρτίνης. Από προηγούμενες διαδικασίες έχουν εκλεγεί και οι Γιώργος Διώχνος και Μήτση Μήτσης. Οι εκλογές στην Πανηπειρωτική θα γίνουν στις 2 Απριλίου.

Από τα σημαντικότερα που αποφασίστηκαν ήταν και το θέμα του ιατρείου, που προβλέπεται να είναι έτοιμο το Πάσχα.

Σύντομα επίσης θα δρομολογηθεί η συγκρότηση επιτροπών πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος καθώς και επιτροπή επιστημόνων του χωριού.

Εγκρίθηκε και η επαναλειτουργία της Τράπεζας Αίματος και αναμένουμε σύντομα να ορισθεί μέρα αιμοδοσίας.

Μεγάλη συμμετοχή στη συνέλευση είχαν και τα μέλη του φόρουμ, που μάλιστα κατέλαβαν τη γαλαρία ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα για καλύτερη και ζωντανή επιτέλους επικοινωνία.

Στο διάλειμμα οι συγχωριανοί τίμησαν δεόντως τις πίτες που με μεράκι είχαν ετοιμάσει οι Πολυδροσίτισσες και χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια εκ μέρους του ΔΣ για να μας επαναφέρει σε διαδικασία συνέλευσης. Το τσίπουρο δυστυχώς ελάχιστο...

Ειπώθηκαν πολλά ακόμη, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Πχ για ίδρυση θέσεων εργασίας στο χωριό μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες που θα αναπτύξει η αδερφότητα. Ή ακόμη για εκδρομή στη Σωτήρα, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου. Έκδοση εντύπων, επέκταση του Μουσείου, μουσική εκδήλωση με τους κορυφαίους μουσικούς της Ηπείρου (12 Αυγούστου), σύσκεψη στις 9 Απρίλη, αντάμωμα όλων των ξενιτεμένων στις 26 Αυγούστου του 2008, μαθήματα πληροφορικής το καλοκαίρι στο χωριό, έργα βελτίωσης των δρόμων, ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης, ανάπλαση του χώρου στις Κορύτες... ουφ, ζαλίστηκα. Ελπίζω να βγάλουν επίσημη ανακοίνωση διότι είναι αδύνατον να τα θυμηθώ όλα.

Να ευχηθούμε να είναι γεροί και δυνατοί οι εκπρόσωποί μας και να καταφέρουν να τα υλοποιήσουν όλα αυτά. Ακόμη και τα μισά να κάνουν, το χωριό θα αποκτήσει άλλη όψη.

Είπαν κάτι και για ένα ερωτηματολόγιο... Απορία μου έμεινε και δε θυμήθηκα και να ρωτήσω στο τέλος. Ας ενημερώσει όποιος ξέρει περισσότερα.

Πάντως στην αίθουσα ήταν εμφανώς περισσότερα τα άσπρα κεφάλια... Έχει ακόμη δουλειά να κάνει η αδερφότητα με τους νέους. Όπως επίσης ήταν κατά πολύ περισσότεροι οι άντρες. Έχω μια σκέψη για την άλλη φορά, πώς θα διευκολύνουμε τις γυναίκες να παίρνουν μέρος στις συνελεύσεις. Και ίσως ίσως θα πρέπει να δει η αδερφότητα κάποια εκδήλωση αποκλειστικά για τις γυναίκες, ώστε οι ίδιες να καταθέσουν προτάσεις για το τι φταίει και δεν έρχονται. Θα έλεγα ακόμη μήπως ήρθε η ώρα να δούμε ακόμη και την ίδρυση μιας γυναικείας ομάδας. Αρετή, Μαρτινάκι, Βαγγελιώ, Ελένη, Σωτηρία, Βάσω, Τατιάνα, τι λέτε; (Στο φόρουμ πάντως είμαστε πλειοψηφία.) ;)


___________________________<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: Μαρία Λ, at: 20.03.07 05:32

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • areti
  • Το Άβαταρ του/της areti
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #294 από areti
Απαντήθηκε από areti στο θέμα Απ:ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2007
Καλημέρα Μαρία,
Συμφωνώ και επαυξάνω όσον αφορά την μεγάλη επιτυχία που είχε χθες η Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας. Σου απαντάω στην απορία σου σχετικά με το ερωτηματολόγιο. Στην αρτοκλασία του Αγ. Δημητρίου που είχε γίνει στην Αθήνα, όταν μπαίναμε στο κέντρο και κυρίως στην νεολαία μοιραζόταν ένα ερωτηματολόγιο από την Αδελφότητα όπου συμπληρώναμε τα στοιχεία μας και απαντούσαμε σε κάποιες ερωτήσεις του τύπου τα τελευταία 3 χρόνια πόσες φορές πήγατε στο χωριό κτλ. Επίσης μας ζητούσαν να κάνουμε και τις δικές μας προτάσεις για το χωριό, για διάφορες εκδηλώσεις κτλ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • areti
  • Το Άβαταρ του/της areti
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #295 από areti
Απαντήθηκε από areti στο θέμα Απ:ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2007
Επίσης, συμφωνώ ότι στην αίθουσα ήταν περισσότερα τα άσπρα κεφάλια (απαραίτητα για την εμπειρία τους) αλλά ήταν πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρχαν τόσοι νέοι αυτή τη φορά, όσο για τις γυναίκες θα διαφωνήσω. Συγκριτικά με άλλες χρονιές τολμώ να πω ότι ήταν αρκετές και εξέφραζαν την άποψή τους ισάξια με τους άνδρες. Πολύ ενθαρρυντικό. Μην ξεχνάμε ότι στο Δ.Σ της Αδελφότητας υπάρχουν 3 γυναίκες και 3 άνδρες (αν δεν είναι αυτό ισότητα τότε τι είναι?) :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • areti
  • Το Άβαταρ του/της areti
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #297 από areti
Απαντήθηκε από areti στο θέμα Απ:ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2007
Συγνώμη για το λάθος μου. Όπως με ενημέρωσει μόλις η Βαγγελιώ μέσω chat το ΔΣ είναι επταμελές και όχι εξαμελές όπως νόμιζα (4 άνδρες και 3 γυναίκες)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.151 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
18
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.47
Δύση: 20.08
Σελήνη
9 ημερών
Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος, Ιωάννου, Κοσμά, Ιωάννου Ιωαννίνων
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com