Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

Ποταμός Καλαμάς
View Image Download
Η χιονισμένη Νε...
View Image Download
Ψάρεμα πέστροφα...
View Image Download
Η αναγέννηση τη...
View Image Download
Ντιντιλίνα. Σπά...
View Image Download

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3142 από Μαριορή
Μαριορή δημιούργησε το θέμα: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...
Η διαδικασία της νομιμοποίησης της Αδελφότητας ξεκίνησε. Παραλάβαμε σήμερα από το Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο Αθηνών τα πρώτα έγγραφα που μας χρειάζονται να καταθέσουμε στην Εφορία για να πάρουμε ΑΦΜ και στην Περιφέρεια Αττικής για να δημιουργηθεί φάκελος του σωματείου. Δηλαδή πήραμε επικυρωμένο καταστατικό και βεβαίωση τροποποιήσεων. Η τελευταία και αποκαλύπτει σε λίγες γραμμές την ιστορία της Αδελφότητας Πολυδροσιτών που ξεκίνησε ως Αδελφώτης Βλαχωριτών Ηπείρου "Άγιος Δημήτριος"! Ημερομηνία ίδρυσης: 5/11/1935. Του χρόνου επομένως η Αδελφότητα θα γίνει 80 ετών!!!

Τελευταία διόρθωση: 3 Χρόνια 8 Μήνες πριν από Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3143 από Μαριορή
Μαριορή απάντησε στο θέμα: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...
Παρακάτω συναντά κανείς και τα ιδρυτικά μέλη. Αναγνωστοπουλαίοι, Μαρτιναίοι, Μακαίοι και Μακόπουλοι, Αλεξίου, Γάκης, Διώχνος.

Ο τελευταίος ήταν ο παππούς μου, γεννημένος στα 1914. Πάει να πει πως στα 1935 ήταν μόλις 21 ετών... Νέα παιδιά που βρέθηκαν στα ξένα για να βγάλουν μεροκάματο. Κι αντί τις ώρες τις ελεύθερες να το ρίχνουν στη διασκέδαση και μόνο, βάλθηκαν να φτιάξουν Αδελφότητα!

Μου έδωσε η Γραμματέας το παλιό βιβλίο να βρω μόνη μου τη σελίδα της Αδελφότητας. Κι όταν είδα εκείνη την πρώτη εγγραφή, στα 1935, αυθόρμητα χάιδεψα τη σελίδα... Συγκίνηση που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 26/12/2017 - 12:02

Η κηδεία της θείας Αναστασίας Κ. Διώχνου (το γένος Μαρτίνη) θα γίνει την Τετάρτη, 27/12, ώρα 16.30, στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Μαριορή - 22/12/2017 - 15:05

Η κηδεία θα γίνει μάλλον την Τετάρτη. Ώρα και νεκροταφείο θα μάθουμε αργότερα.

Μαριορή - 21/12/2017 - 23:24

Καλό ταξίδι, θεία Τασία, αγαπημένη μας Τσίτσω και γνωστή και σεβαστή από όλους ως Καπα - Δέλταινα. Θερμά συλλυπητήρια στο Θωμά, στη Σοφία, στον Τάκη και στη Χαρούλα. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους και να πάρουν τα χρόνια της.

Μαριορή - 04/12/2017 - 21:29

Έφυγε η συγχωριανή μας η Μαίρη Μαρτίνη (του Παύλου). Οικογένειά δική της δεν είχε. Την κηδεία ανέλαβε κάποιος συγγενής και παρακαλώ ενημερώστε όσους μπορείτε για το τελευταίο αντίο. Πέμπτη, ώρα 10.15 στην εκκλησία του νεκροταφείου Ζωγράφου.

Μαριορή - 23/10/2017 - 21:22

Πολλές ευχές στο Γιώργο και στην Πωλίνα Τσόδουλου που πάντρεψαν το γιο τους, Βασίλη. Να τους ζήσουν τα νιόγαμπρα, βίο ανθόσπαρτο να έχουν και καλούς απογόνους!

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
22
Μαρτίου
2018
Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
5 ημερών
Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος, Βασιλείου ιερομάρτυρος, Καλλινίκης και Βασιλίσσης μαρτύρων
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com