Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

SOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ! ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ!

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #3146 από Μαριορή
Μετά από δύο εβδομάδες που καθημερινά τρέχω από υπηρεσία σε υπηρεσία και άκρη δε βγάζω με τη νομιμοποίηση της Αδελφότητας, σήμερα έφτασαν να μου πουν στην Περιφέρεια Αττικής ότι σε τόσο διαλυμένη κατάσταση που βρίσκεται είναι καλύτερα να προχωρήσουμε και σε νομική διάλυση του σωματείου, δικαιούμαι νομίζω να δηλώσω ότι είμαι εξοργισμένη. Γιατί μπορεί και εμείς από τη μεριά μας να μην είχαμε κάνει τα δέοντα, αλλά και αυτά που μας ζητάνε είναι ανέφικτο να τα κάνουμε. Καθώς ο θυμός δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος, επιφυλάσσομαι για συγκεκριμένες προτάσεις αντίδρασης στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Στο μεταξύ αν κάποιος συγχωριανός διαθέτει γνώσεις φοροτεχνικών ζητημάτων, παρακαλώ να επικοινώσει μαζί μου το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο και αν κάποιος έχει γνώσεις νομικών. Τα πρόστιμα που απειλεί η Εφορία να μας ρίξει γιατί δεν είχαμε ΑΦΜ και δεν υποβλήθηκαν φορολογικές δηλώσεις, ούτε ξέρω πού θα φτάσουν.

Την ίδια ώρα αρνούνται να μου δώσουν ΑΦΜ γιατί δεν έχουμε στέγη. Πρότεινα να παραχωρήσω το σπίτι μου για στέγη και κόλλησαν στο γεγονός πως η έδρα του καταστατικού λέει Αθήνα και το σπίτι μου είναι λίγα χλμ από το κέντρο της Αθήνας, στη Νέα Σμύρνη. Ζήτησα από την Πανηπειρωτική να μας καλύψει, μου έδωσε μεν χαρτί ότι έχουμε έδρα στο δικό της γραφείο, αλλά και πάλι η Εφορία απέρριψε το χαρτί. Γιατί δεν έγραφε πως μας φιλοξενεί δωρεάν. Μετά από αρκετό ψάξιμο, πήγα δηλαδή στην Πανηπειρωτική και τους ενημέρωσα, ξαναπήγα στην Εφορία και απαίτησα να μάθω τι στον κόρακα χαρτί θέλουν πια! και τι δικαιολογητικά, ανακάλυψα πως όλα γίνονται για να χαρατσώσει η Εφορία αυτόν που θα κάνει χαρτί ότι μας φιλοξενεί δωρεάν. Με 4% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου!!!!!!!! Έτσι άφησα στην άκρη και την προσφορά του Γ. Διώχνου που σε πρώτη φάση δέχτηκε να δηλώσει ότι μας φιλοξενεί σε κάποιο ακίνητο που διαθέτει στην Αθήνα. Θα έπρεπε να του πληρώσουμε τα χρήματα που θα χρεωθεί στην Εφορία (που δεν ξέρω καν πόσα ακριβώς θα είναι) και φυσικά θα βρισκόμασταν εκτεθειμένοι χωρίς αντίστοιχη απόφαση από ΓΣ.

Από την άλλη μεριά ενώ από την Πανηπειρωτική μας είχαν πει πως θα το κοιτάξουν το ζήτημα και να περιμένουμε ως σήμερα να μας δώσουν απάντηση, όταν πέρασα από κει σήμερα η γραμματεία με ενημέρωσε πως οι αρμόδιοι έχουν αναχωρήσει για Γιάννενα και θα έρθουν από βδομάδα. Ρωτάω μήπως άφησαν κάποια ενημέρωση για το δικό μας ζήτημα, όχι μου είπαν. Και το κακό είναι πως η Εφορεία με έχει ενημερώσει ότι για το ένα τουλάχιστον πρόστιμο που θα μας ρίξουν, για τις 4 τροποποιήσεις καταστατικού, μέχρι τώρα κοστίζει το ελάχιστο 40 ευρώ η μία, δηλαδή 160 σύνολο. Από 25/7 όμως θα πάνε στα 100 ευρώ η μία, δηλαδή 400 ευρώ!!! Θα προλάβουμε ως τότε να βρούμε στέγη;;;;;;;;;

Και σημειώνω ότι τα ταμειακά εντάξει μέλη του 2014 είναι μόλις 34 και άρα με 10 ευρώ συνδρομή τα έσοδά μας είναι μόλις 340 ευρώ! Από αυτά ήδη ξοδεύτηκαν περίπου 170 όπως μας ενημέρωσε ο ταμίας για να στείλουμε μία επιστολή στα μέλη μας για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ και τις αποφάσεις της ΓΣ.

Κι ακόμη στο Πρωτοδικείο για να πάρω τα καταστατικά που ζητάει η Εφορία και η Περιφέρεια δαπάνησα για φωτοτυπίες και μεγαρόσημα 28,80 ευρώ την πρώτη φορά και σήμερα που ξαναπήγα γιατί δε θέλουν απλά το τελευταίο καταστατικό αλλά όοοοολα τα καταστατικά από το 1935! έδωσα άλλα 13,20 για μεγαρόσημα και 6,60 για φωτοτυπίες!

Η αποκορύφωση ήταν όταν πήγα στην Περιφέρεια Αττικής (Σταδίου 60, Ομόνοια, 5ος όροφος, γραφείο 21) και η υπάλληλος στην αρχή μου έλεγε πως δεν μπορεί να δεχτεί τα καταστατικά ιδιοχείρως από μένα αλλά να πληρώσουμε δικαστικό επιμελητή να τα πάει! Ε, ποιος είδε νευριασμένη Βλαχωρίτισσα και δε φοβήθηκε. Αφού λοιπόν έβαλα τις φωνές, υποχώρησαν τουλάχιστον σε αυτό και τάχα έμαθαν από τον παραπάνω ότι έχει καταργηθεί αυτή η διάταξη, επέμεναν όμως ότι με τη διάλυση που παρουσιάζει το σωματείο (από τα στοιχεία που κρατάνε βρήκανε ότι από το 1990 έχουμε να θεωρήσουμε μπλοκάκια είσπραξης συνδρομών) χρειαζόμαστε λογιστή! Δε θα τα βγάλουμε λέει πέρα. Κι εκεί μου πέταξαν πως είναι καλύτερα να διαλύσουμε νομικά την Αδελφότητα και να φτιάξουμε νέο σωματείο που να μην το βαραίνουν όλες αυτές οι κατά τους νόμους παρατυπίες.

Τους ξέφυγε όμως ότι αυτές τις μέρες γίνεται ο χαμός από εκατοντάδες σωματεία που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα όπως και η δική μας Αδελφότητα. Άρα πέρα από τις δικές μας παρατυπίες, φταίει και το καινούργιο καθεστώς που προσπαθούν να επιβάλουν. Και που θα εξοντώσει κάθε πολιτιστικό σωματείο. Αυτό δηλαδή που μας έχουν ενημερώσει και από την Πανηπειρωτική στις 12 Ιουνίου και τη σύσκεψη που έκαναν ειδικά για το θέμα αυτό. Είχαν πει πως θα αντιδράσουν ως Συνομοσπονδία. Δεν ξέρω τι έκαναν ως τώρα. Αλλά πλέον κι εμείς δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Αν κάποιος συγχωριανός έχει πρόσβαση σε βουλευτές οιουδήποτε πολιτικού κόμματος, επίσης να με ενημερώσει για να κινηθούμε και προς αυτή την κατεύθυνση. Από τη μεριά μου έχω μια πρόσβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέχρι τον ανασχηματισμό είχα στον ίδιο τον υπουργό... καθώς και σε κάποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης που έχω ήδη ζητήσει να με φέρουν σε επαφή μαζί τους. Δεν ξέρω τι βοήθεια μπορούν να μας δώσουν, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.
Πιθανότατα θα χρειαστούμε και τη βοήθεια των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να τους ενημερώσουμε για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και απειλεί τις Αδελφότητες με εξαφάνιση, και να ζητήσουμε και τις δικές τους ενέργειες προς τους αρμοδίους. Ή ακόμη και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το σίγουρο είναι πως στη δύσκολη αυτή φάση της Αδελφότητας χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ίδιων των μελών μας και όλων των συγχωριανών. Καθώς και συνεργασία με Αδελφότητες γειτονικών χωριών και της Ηπείρου γενικότερα. Θα κάνουμε έκτακτη συνέλευση; Συσκέψεις; Παραστάσεις διαμαρτυρίας; Συγκέντρωση υπογραφών; Αυτά μένει να τα εξετάσουμε νηφάλια στο ΔΣ και να πάρουμε το συντομότερο δυνατό αποφάσεις.

Όποιος έχει ιδέες για το τι πρέπει να κάνουμε, μη διστάσει να έρθει σε επαφή μαζί μας.

Μαρία Λαμπρίδου
Last edit: 7 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 1.054 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
28
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Σελήνη
25 ημερών
Εφραίμ του Σύρου, Παλλαδίου οσίου, Ιακώβου οσίου, Χάριτος μάρτυρος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com