Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ (2/9/2014)

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3182 από Μαριορή
Πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της Αδελφότητας και συζήτησε:

1. Τον απολογισμό του καλοκαιριού
2. Τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου

Δείτε αναλυτικά στο συνημμένο τα θέματα και τις αποφάσεις που πήραμε.

Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήσαμε στο γραφείο που μας παραχώρησε δωρεάν για τα επόμενα δέκα χρόνια η Πανηπειρωτική. (Οδός Κλεισθένους 15, Ομόνοια, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο της Αθήνας)Εξ αριστερών: Η Γενική Γραμματέας, κ. Κλεοπάτρα Σβανά, ο Αντιπρόεδρος. κ. Ευάγγελος Ράπελλας, ο Ταμίας, κ. Γεώργιος Τσόδουλος, ο Βοηθός Ταμία, κ. Σταύρος Παπαδημητρίου.Εξ αριστερών: Ο υπεύθυνος μελών κ. Παναγιώτης Σταμάτης, ο ταμίας, κ. Γεώργιος Τσόδουλος, ο αντιπρόεδρος, κ. Ευάγγελος Ράπελλας, η πρόεδρος, κ. Μαρία Λαμπρίδου.

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014, ώρα 18.00, στον ίδιο χώρο. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές και μπορεί όποιο μέλος της Αδελφότητας το επιθυμεί να τις παρακολουθήσει.

Για το επόμενο διάστημα καλούμε τα μέλη μας:

1. Να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή που προγραμματίζουμε με πούλμαν στο χωριό τις μέρες του πανηγυριού του Αγίου Δημητρίου.

2. Να δηλώσουν συμμετοχή στα μαθήματα πρώτων βοηθειών που θα οργανώσουμε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

3. Να συνεισφέρουν οικονομικά για την απόκτηση απινιδωτή για το ιατρείο του χωριού μας και την αγορά απαραίτητων φαρμάκων.

4. Να μας δηλώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση για να τους αποστέλλουμε ηλεκτρονικά την αλληλογραφία και να αποφεύγονται τα δυσβάστακτα έξοδα της αποστολής με το ταχυδρομείο.

Σημειώνουμε επίσης ότι:

Στις 2 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή (ή στις 9 του ίδιου μήνα αν προκύψει κάποιο πρόβλημα) θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αρτοκλασία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου. Θα ακολουθήσει συνεστίαση σε ταβέρνα και παραδοσιακό γλέντι. Υπεύθυνοι εκ μέρους του ΔΣ ο αντιπρόεδρος, κ. Ευάγγελος Ράπελλας και ο κ. Παναγιώτης Σταμάτης.

Σε συνεργασία με την Αδελφότητα των Πέντε Εκκλησιών (Οσδίνας) θα οργανώσουμε το επόμενο διάστημα ημερίδα για θέματα διατροφής. Υπεύθυνη εκ μέρους του ΔΣ η κ. Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, διατροφολόγος.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα ανεβάσουμε στο χωριό και σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο θεατρική παράσταση. Οι πρόβες θα γίνουν στην Αθήνα. Καλούνται όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος να το δηλώσουν στα μέλη του ΔΣ. Υπεύθυνη εκ μέρους του ΔΣ της Αδελφότητας ορίστηκε η κ. Κλεοπάτρα Σβανά, σκηνοθέτης.

Οι Πολυδροσίτες εκπαιδευτικοί καλούνται να έρθουν σε επαφή με την πρόεδρο, Μαρία Λαμπρίδου, για να οργανώσουμε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά (τη χειμερινή περίοδο στην Αθήνα, τη θερινή στο Πολύδροσο).

Ο τεχνικός του σάιτ του χωριού, κ. Νίκος Ράπελλας, παρακαλείται να έρθει σε επαφή με τον αντιπρόεδρο, κ. Ευάγγελο Ράπελλα, για να του καταβληθούν τα έξοδα συντήρησης του χώρου.

Παρακαλούνται οι συγχωριανοί που ήταν υπεύθυνοι της Αδελφότητας και του Φιλοπροόδου την περίοδο που έγινε το παραχωρητήριο για το ιατρείο του χωριού να μας ενημερώσουν για τις σχετικές συμφωνίες που υπεγράφησαν τότε.

Πολύ σημαντικό για την Αδελφότητα παραμένει και το θέμα της αύξησης των μελών. Θερμά ευχαριστούμε τους συγχωριανούς που διαμένουν στο Πολύδροσο και γράφτηκαν ή ανανέωσαν τη συνδρομή τους φέτος το καλοκαίρι. Είναι η ζωντανή απόδειξη πως η Αδελφότητα δεν αφορά μόνο τους απόδημους αλλά τους απανταχού της γης Πολυδροσίτες. Η ετήσια συνδρομή είναι 10 ευρώ. Υπεύθυνος είσπραξης συνδρομών είναι ο ταμίας μας, κ. Γεώργιος Τσόδουλος.

Θερμά ευχαριστούμε το μέλος μας κ. Δημήτριο Κωνσταντίνου, λογιστή, που ανέλαβε αφιλοκερδώς να βοηθήσει την Αδελφότητα σε φορολογικά ζητήματα.

Για την ενίσχυση του τοιχίου κάτω από τον Τσούτσουρα είμαστε σε αναμονή απάντησης από το Δήμο Σουλίου. Παράλληλα θα έρθουμε σε επαφή και με συγχωριανό μας γεωλόγο για να μας δώσει και εκείνος τη δική του επιστημονική εκτίμηση.

Το ΔΣ της Αδελφότητας εκτίμησε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση πως πρέπει οριστικά να λυθεί το θέμα των χρημάτων της στέγης. Σκοπεύει προς τούτο να θέσει το ζήτημα στην επόμενη γενική συνέλευση. Το ποσό ανέρχεται σήμερα στα 10.188 ευρώ και έχουν κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό.

Έχει ξεκινήσει το έργο της ανύψωσης του συρματοπλέγματος στο χώρο του παλιού σχολείου του χωριού μας και μετά από αίτημα των νέων μας. Το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 250 ευρώ.

Σκοπεύουμε με αρχή το επόμενο καλοκαίρι να καθιερώσουμε μέρα μνήμης της ιστορίας του τόπου μας και ιδιαίτερα να τιμήσουμε τα θύματα και τις πράξεις αντίστασης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η γειτονική μας Οσδίνα το κάνει εδώ και πολλά χρόνια καταθέτοντας στεφάνια στο ηρώο της Μίχλας την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου. Καιρός να κάνουμε κάτι και εμείς. Ιδιαίτερα όταν ιδρυτής μας είναι ο Τάσος Αναγνωστόπουλος που πλήρωσε με τη ζωή του την πατριωτική του δράση. Καλούμε όσους συγχωριανούς το επιθυμούν να μας βοηθήσουν στη διοργάνωση.

Στοιχεία επικοινωνίας με την Αδελφότητα θα βρείτε εδώ:

www.polydroso.gr/plateia/news/latest-new...-7-iouniou-2014.html
Συνημμένα:
Last edit: 7 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.189 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
28
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.45
Δύση: 17.37
Σελήνη
25 ημερών
Εφραίμ του Σύρου, Παλλαδίου οσίου, Ιακώβου οσίου, Χάριτος μάρτυρος
1826
Ο Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο κατά τη ναυμαχία του Αράξου.
1897
Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com