Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #3197 από Μαριορή
Στα γραφεία μας, στην οδό Κλεισθένους 15 (Πανηπειρωτική), πλατεία Κοτζιά, Αθήνα, τα μέλη του ΔΣ ετοίμασαν σήμερα επιστολή για τα μέλη της Αδελφότητας. Παρούσες για εθελοντική προσφορά βοήθειας και οι συγχωριανές μας: κ. Βαγγελιώ Μαρτίνη - Ρωμανού και κ. Βάσω Ράπελλα - Καψή, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά. Μάλιστα η αγαπητή Βάσω μας έφερε και τσίπουρο, ζυμαρόπιτα να γλείφεις τα δάκτυλά σου και δυο λογιών γλυκά από τα χεράκια της!









Η επιστολή:



Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #3198 από Μαριορή
Το κείμενο της επιστολής μπορείτε να το διαβάσετε στο συνημμένο που ανεβάσαμε στην παραπάνω ανάρτηση. Το δημοσιεύουμε και εδώ για όσους έχουν τεχνική δυσκολία στο άνοιγμα του συνημμένου:

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ
__________________________

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΕΩΣ 18 – TK 17123 Ν. ΣΜΥΡΝΗ
ΤΗΛ: 6932 318259 – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - www.polydroso.gr
www.facebook.com/groups/646717302080994


Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014

ΘΕΜΑΤΑ: Αρτοκλασία - Ενημέρωση

Αγαπητοί συγχωριανοί και συγχωριανές, παλιοί και νέοι Πολυδροσίτες,

Από καρδιάς ευχόμαστε να είστε όλοι καλά, υγεία, χαρά και πρόοδο σε σας και τις οικογένειές σας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας σας ενημερώνουμε πως:

Με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου, το ΔΣ προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το σωματείο μας (πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό - σύμφωνα με το νόμο) να είναι πλέον απόλυτα νομότυπο και με τακτοποιημένα τα οικονομικά του ζητήματα. Αποκτήσαμε ΑΦΜ, μπλοκάκια είσπραξης συνδρομών θεωρημένα επίσημα από την Περιφέρεια Αττικής, καταθέσαμε το αποθεματικό σε βιβλιάριο τραπέζης, τακτοποιήσαμε το βιβλιάριο στέγης σε νέο τραπεζικό λογαριασμό. Παράλληλα, λόγω των υψηλών απαιτήσεων του κράτους από τα σωματεία του δικού μας τύπου, εξασφαλίσαμε τη μόνιμη συνεργασία με λογιστή και μάλιστα δωρεάν, το μέλος μας κ. Δημήτριο Κωνσταντίνου, που προσφέρθηκε να μας βοηθά αφιλοκερδώς. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Ήρθαμε επίσης σε επαφή με αρμόδιους φορείς για το θέμα της ενίσχυσης του τοιχίου κάτω από τον Τσούτσουρα. Ρωτήσαμε ειδικούς, πήραμε προσφορές, επισκεφθήκαμε τη Δήμαρχο Σουλίου και την ενημερώσαμε για το μεγάλο αυτό πρόβλημα του χωριού μας. Απάντηση ικανοποιητική μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει. Μάλιστα δεχτήκαμε και κριτική από κατοίκους του χωριού που δε θεωρούν πρωτεύον αυτό το έργο, αν και οι τρεις τελευταίες εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις της Αδελφότητας έχουν αποφανθεί περί του αντιθέτου. Το θέμα λοιπόν παραμένει ανοιχτό και αναμένουμε από το νεοεκλεγέν δημοτικό συμβούλιο σε εύλογο χρόνο να μας απαντήσει στο αίτημά μας, καθώς διαπιστώσαμε πως υπάρχει και σχετική μελέτη της αντιπεριφέρειας από το 2011.

Το καλοκαίρι οργανώσαμε με επιτυχία το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, αλλά και κάναμε αισθητή την παρουσία της Αδελφότητας στη ζωή του χωριού μας με πλήθος δραστηριοτήτων και επαφών με τους τοπικούς φορείς. Με τα λιγοστά οικονομικά μας επιλέξαμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της νεολαίας μας για έργα στο χώρο του παλιού σχολείου, ώστε να τους εξασφαλίσουμε πιο άνετο και ασφαλή χώρο.

Μεγάλη σημασία δώσαμε στην αύξηση των μελών καταφέρνοντας να διπλασιάσουμε τα μόλις 34 οικονομικά τακτοποιημένα μέλη που παραλάβαμε τον Ιούνιο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Ελπίζοντας και στη δική σας βοήθεια και ανταπόκριση. Η ετήσια συνδρομή είναι μόλις 10 ευρώ. Αλλιώς η Αδελφότητα μοιραία θα οδηγηθεί σε υπολειτουργία και οριστικό αφανισμό. Άλλα έσοδα πέραν των συνδρομών των μελών μας εμείς δεν έχουμε. Ούτε επιδοτούμαστε, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το Φιλοπρόοδο Σύλλογο του χωριού, που επιδοτείται ως τοπικό πολιτιστικό σωματείο από το Δήμο Σουλίου. Ούτε και δικαιούμαστε από την κείμενη νομοθεσία να προβούμε σε κερδοσκοπικές ενέργειες, αφού δεν υπαγόμαστε σε καθεστώς ΦΠΑ. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ζητήσουμε τον δικό σας οβολό, είτε με τη μορφή της συνδρομής είτε και ως έκτακτη οικονομική προσφορά από όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα. Έστω και λίγα ευρώ. Ξέρουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες. Υπάρχουν συγχωριανοί μας που υποφέρουν από την οικονομική κρίση και πολλοί είναι άνεργοι. Μα ακριβώς γι’ αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ενίσχυση της Αδελφότητας για να επιτελέσει το έργο της που σήμερα όσο ποτέ καθίσταται αναγκαίο. Αφενός για έργα στο χωριό μας και αφετέρου για δραστηριότητες που θα συμβάλουν στη συνοχή των απανταχού Πολυδροσιτών και τη διατήρηση των εθίμων και της πολιτιστικής μας παράδοσης. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον εξοπλισμό του αγροτικού ιατρείου Πολυδρόσου με όλα τα απαραίτητα, κάτι που το θεωρούμε εξέχουσας σημασίας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για όλους τους άλλους που επισκεπτόμαστε τον τόπο μας στις διακοπές. Θα θέλαμε τη βοήθειά σας ειδικά για το θέμα αυτό.

Στα ιδιαίτερα επιτεύγματά μας αυτού του διαστήματος ανήκει η απόκτηση δωρεάν στέγης για τα επόμενα δέκα χρόνια. Χάρη στην ανταπόκριση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας σε σχετικό μας αίτημα, την οποία και ευχαριστούμε, διαθέτουμε πλέον γραφείο στο μέγαρο της Κλεισθένους 15, πλατεία Κοτζιά, στον 7ο όροφο. Εκεί και γίνονται οι συνεδριάσεις του ΔΣ, κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα, γύρω στις 5 το απόγευμα. Ανοικτές στα μέλη μας και που θα είναι χαρά μας και μεγάλο όφελος για την Αδελφότητα να τις παρακολουθούν όλοι. Στον ίδιο χώρο θα γίνονται και οι γενικές συνελεύσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είχαν ευτελιστεί λόγω των προβλημάτων σε συγκεντρώσεις σε τελείως ακατάλληλους χώρους και χωρίς τήρηση των καταστατικών διατάξεων. Θα πρέπει οριστικά να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Και δεν είναι θέμα οικονομικό, μα στο χέρι όλων μας. Η ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες και η αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος, ειδικά των νέων, για την Αδελφότητα είναι το κλειδί.

Εκ μέρους μας υπάρχει και η πρόθεση και τα ανάλογα σχέδια για μια τέτοια αλλαγή. Να σταματήσει η τυπική και μόνο λειτουργία: χορός, πανηγύρι, αρτοκλασία, συνέλευση με ελάχιστα άτομα κάθε δύο χρόνια και διορισμό αντί για εκλογή νέου ΔΣ. Με αφορμή και τα 80 χρόνια ζωής που κλείνει η Αδελφότητα το 2015, θέλουμε να δώσουμε μια νέα πνοή στις δραστηριότητές της και να ξαναγίνει πόλος έλξης για τους συγχωριανούς. Τόσο το χειμώνα στην Αθήνα, όσο και το καλοκαίρι στο χωριό. Χωρίς τη δική σας όμως υποστήριξη, κάθε μας σχέδιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Συνοπτικά αναφέρουμε πως σχεδιάζουμε τη διοργάνωση μαθημάτων πρώτων βοηθειών, ημερίδα για θέματα διατροφής, λειτουργία θεατρικής ομάδας, ημερίδα για το λαογραφικό μουσείο Πολυδρόσου, καθιέρωση εκδήλωσης για την τοπική μας ιστορία, (ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρήστο Μαρτίνη για σχετική πρόταση που μας έκανε), εκδρομές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, συγκρότηση ομάδων εθελοντών για προσφορά προσωπικής εργασίας, έκδοση εντύπου, πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές και περιβαλλοντικές δράσεις κλπ. Καλούμε λοιπόν όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν σε επαφή με το ΔΣ.

Παρακαλούμε επίσης να μας κοινοποιήσετε τυχόν e-mail που διαθέτετε ώστε να σας κοινοποιούμε ηλεκτρονικά την αλληλογραφία. Θα έρχεται πιο σύντομα και πιο τακτικά και θα γλιτώνουμε δυσβάστακτα έξοδα για ταχυδρομικά τέλη. Εννοείται πως σε όσους δε διαθέτουν, θα συνεχίσει με τον κλασικό τρόπο να αποστέλλεται. Το ίδιο παρακαλούμε και για τα τηλέφωνα, ειδικά τα κινητά, για αποστολή sms.

Τέλος σας πληροφορούμε πως η φετινή Αρτοκλασία – με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου – θα γίνει στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων, την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014. Την ώρα περίπου που τελειώνει η θεία λειτουργία, δηλαδή γύρω στις 9.30 το πρωί. Θα ακολουθήσει συνεστίαση στην παρακείμενη και γνωστή σε όλους από το παρελθόν ταβέρνα του Παπαδήμα. Ο καθένας θα πληρώσει μόνος του τι θα φάει και τι θα πιει (έχουμε συνεννοηθεί ήδη με τον ιδιοκτήτη για καλύτερες τιμές) ενώ το ερασιτεχνικό συγκρότημα του συγχωριανού μας κ. Χρήστου Ράπελλα, θα παίξει δωρεάν μουσική για να γλεντήσουμε και να χορέψουμε όπως μόνο οι Βλαχωρίτες ξέρουν! Διεύθυνση ταβέρνας: Λεωφόρος Δημοκρατίας 9 (7η στάση Μενιδίου), Καματερό. Και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 50 στους Αγίους Αναργύρους είναι η εκκλησία.


Με θερμούς χαιρετισμούς εκ μέρους του ΔΣ



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μαρία Θ. Λαμπρίδου


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κλεοπάτρα Σβανά




*Υ.Γ. Υπάρχει πρόταση να βάλουμε πούλμαν για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στο χωριό. Η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή. Ενημερώστε μας λοιπόν το συντομότερο δυνατό αν ενδιαφέρεστε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.134 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com