Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

Ποταμός Καλαμάς
View Image Download
Η χιονισμένη Νε...
View Image Download
Ψάρεμα πέστροφα...
View Image Download
Η αναγέννηση τη...
View Image Download
Ντιντιλίνα. Σπά...
View Image Download

ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3205 από Μαριορή
Μαριορή δημιούργησε το θέμα: ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ (Κυριακή, 2 Νοέμβρη)

Μετά από συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ ανακοινώνουμε το αυτονόητο και το αναμενόμενο. Δε θα υπάρξει μουσική κομπανία στη συνεστίαση στις 2 του Νοέμβρη. Η Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου θα γίνει κανονικά και κατόπιν όποιος θέλει έρχεται στην ταβέρνα για ένα κοινό γεύμα. Υπήρξε η πρόταση να μη γίνει ούτε η συνεστίαση. Όμως εκτιμήσαμε πως το έχουμε ανάγκη να βρεθούμε. Οι άνθρωποι δε σμίγουν μόνο στις χαρές.

Να σημειώσω ότι ο κ. Γιώργος Ράπελλας από την πρώτη στιγμή είπε να μην αλλάξουμε καθόλου το πρόγραμμα. Τον ευχαριστούμε. Μα δεν το κάνουνε μόνο για τους τύπους. Δε μας βγαίνει να ακούσουμε τραγούδια. Ο Βασίλης δεν ήταν ένα απλό μέλος της Αδελφότητας. Ήταν από τους στυλοβάτες. Και κυρίως από εκείνους που ποτέ δε ζήλεψαν αξιώματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στην τελευταία ΓΣ, 1/6/2014, ο Βασίλης έδωσε κυριολεκτικά μάχη να μη σβήσει η Αδελφότητα. Να βρεθούν άτομα να μπουν στο ΔΣ. Θα μπορούσε να μπει και ο ίδιος. Ποιος δε θα ψήφιζε το Βασίλη; Με τη σεμνότητα όμως που τον διέκρινε αλλά ταυτόχρονα και την υπευθυνότητα για τα κοινά, πίεσε να μπούμε όλοι οι άλλοι διευκρινίζοντας πως μόνο σε περίπτωση ανάγκης θα μπει και αυτός. Ή έστω η κόρη του, η Σοφία. Έτσι και έμεινε στους αναπληρωματικούς. Αποδεικνύοντας έμπρακτα πως θα ήταν παρών και έτοιμος να βοηθήσει αν χρειαστεί.

Κρατάμε παρακαταθήκη τη δήλωσή του. Δεν έχουμε δικαίωμα να την ξεχάσουμε. Και ζητούμε την κατανόηση και όσων δεν είχαν την τιμή να τον γνωρίζουν. Για την ακύρωση της μουσικής. Για όλους τους άλλους η παρούσα ανακοίνωση είναι περιττή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3207 από Μαριορή
Μαριορή απάντησε στο θέμα: ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ
Επειδή μου μετέφεραν παράπονα, για την ακύρωση των κλαρίνων και της μουσικής στη συνεστίαση (μετά την Αρτοκλασία για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, την Κυριακή, 2 του Νοέμβρη, ταβέρνα Παπαδήμας στους Αγίους Αναργύρους) και με το σχόλιο πως πάντα θα πεθαίνει κάποιος αλλά η ζωή συνεχίζεται κλπ, θα τονίσω πως υπάρχει απόφαση του ΔΣ της Αδελφότητας να τηρηθεί πένθος όχι απλά γιατί κάποιος συγχωριανός πέθανε αλλά γιατί ο συγκεκριμένος συγχωριανός ούτε η ώρα του ήταν να φύγει και επιπλέον ήταν εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του σωματείου μας. Ορφάνεψε η ίδια η Αδελφότητα με το θάνατο του Βασίλη. Και σε καιρούς που η μειωμένη διάθεση για συμμετοχή, θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη και την επιβίωσή της. Θέλω να πω ότι δεν το κάνουμε για τους τύπους αλλά γιατί αυτό αισθανόμαστε. Όποιος πάλι κάνει κέφι για χορούς και πανηγύρια ας μη μας τιμήσει με την παρουσία του. Γεμάτος ο κόσμος μαγαζιά διασκέδασης. Εκτός και κάποιοι έχουν παρεξηγήσει το ρόλο της Αδελφότητας και νομίζουν πως υπάρχει ΜΟΝΟ για να διοργανώνει πανηγύρια και γλέντια και όχι με βασικό άξονα τον άνθρωπο και τα μέλη που την αποτελούν. Εξάλλου ένας από τους βασικούς σκοπούς που θέτει το καταστατικό μας είναι η διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεών μας.

Εκ μέρους του ΔΣ
Η πρόεδρος

Μαρία Λαμπρίδου


ΥΓ Να τονίσω επίσης ότι η ουσία της εκδήλωσης είναι να τιμηθεί ο Άγιος Δημήτριος του χωριού μας. Που αποτελεί και έμβλημα της Αδελφότητας. Επομένως το βασικό σκέλος της εκδήλωσης είναι η Αρτοκλασία και η κοινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Που σημειώνω ότι θα είναι ψάλτης και ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, ο καλλίφωνος Βαγγέλης Ράπελλας.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 26/12/2017 - 12:02

Η κηδεία της θείας Αναστασίας Κ. Διώχνου (το γένος Μαρτίνη) θα γίνει την Τετάρτη, 27/12, ώρα 16.30, στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Μαριορή - 22/12/2017 - 15:05

Η κηδεία θα γίνει μάλλον την Τετάρτη. Ώρα και νεκροταφείο θα μάθουμε αργότερα.

Μαριορή - 21/12/2017 - 23:24

Καλό ταξίδι, θεία Τασία, αγαπημένη μας Τσίτσω και γνωστή και σεβαστή από όλους ως Καπα - Δέλταινα. Θερμά συλλυπητήρια στο Θωμά, στη Σοφία, στον Τάκη και στη Χαρούλα. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους και να πάρουν τα χρόνια της.

Μαριορή - 04/12/2017 - 21:29

Έφυγε η συγχωριανή μας η Μαίρη Μαρτίνη (του Παύλου). Οικογένειά δική της δεν είχε. Την κηδεία ανέλαβε κάποιος συγγενής και παρακαλώ ενημερώστε όσους μπορείτε για το τελευταίο αντίο. Πέμπτη, ώρα 10.15 στην εκκλησία του νεκροταφείου Ζωγράφου.

Μαριορή - 23/10/2017 - 21:22

Πολλές ευχές στο Γιώργο και στην Πωλίνα Τσόδουλου που πάντρεψαν το γιο τους, Βασίλη. Να τους ζήσουν τα νιόγαμπρα, βίο ανθόσπαρτο να έχουν και καλούς απογόνους!

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
22
Μαρτίου
2018
Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
5 ημερών
Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος, Βασιλείου ιερομάρτυρος, Καλλινίκης και Βασιλίσσης μαρτύρων
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com