Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

Ποταμός Καλαμάς
View Image Download
Η χιονισμένη Νε...
View Image Download
Ψάρεμα πέστροφα...
View Image Download
Η αναγέννηση τη...
View Image Download
Ντιντιλίνα. Σπά...
View Image Download

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΡΗΓ. ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3206 από Μαριορή
Μαριορή δημιούργησε το θέμα: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΓΡΗΓ. ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ
Θερμά συγχαρητήρια, και τα προσωπικά μου και εκ μέρους της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών, στο συγχωριανό μας κ. Γρηγόριο Μαρτίνη, συνταξιούχο φιλόλογο, για την εμπνευσμένη ομιλία του σχετικά με την αρμονία του λόγου Ελύτη - Μπεράτη και την ανομία του πολέμου. Ο Γρηγόρης, που όντας ακόμη φοιτητής ξεκίνησε να μυεί τους νέους του χωριού μας στην ποίηση. Θυμάμαι με συγκίνηση πως μαθήτρια της πρώτης γυμνασίου ήμουν όταν μου ανέθεσε να απαγγείλω σε εκδήλωση στο Πολύδροσο τα Κεριά του Καβάφη. Ήταν το πρώτο ποίημα του γέροντα της Αλεξάνδρειας που διάβασα στη ζωή μου! Και τώρα, δεκαετίες μετά, συνεχίζει δραστήρια να εκπέμπει το φως της ψυχής του αλλά και τις γνώσεις πλέον μιας ολόκληρης ζωής. Εκπληκτική και η ευφράδειά του, δείγμα ανθρώπου που κατέχει στο μέγιστο βαθμό το θέμα που παρουσιάζει. Μια ομιλία που όχι μόνο πραγματεύεται το λόγο ιερών τεράτων των γραμμάτων μας, αλλά και το πράττει κινούμενη σε ανάλογα επίπεδα.

Συγχαρητήρια και στο Φιλοπρόοδο Σύλλογο που διοργάνωσε την εκδήλωση, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά αυτό το κάτι άλλο που χαρακτηρίζει το χωριό μας και επισήμανε στο χαιρετισμό της και η Δήμαρχος, κ. Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση. Παρών και ο συγχωριανός μας εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, κ. Δονάτος Μαρτίνης. Καθώς και ο βουλευτής του νομού μας, και μέλος της κυβέρνησης, κ. Μπέζας. Πολλοί ακόμη εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσπρωτίας, όπως η κ. Μαρίνα Μπέση, σχολική σύμβουλος της προσχολικής αγωγής Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και επίσης ο έφορος πολιτισμού της Πανηπειρωτικής, κ. Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Απουσίασε η Αδελφότητα των απανταχού Πολυδροσιτών, εύλογα αφού αφενός η έδρα μας είναι πεντακόσια χιλιόμετρα μακριά και αφετέρου δεν προσκληθήκαμε. Αλλιώς τα μέλη του ΔΣ που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο Πολύδροσο θα είχαν αναλάβει να μας εκπροσωπήσουν. Τηρώντας την απόφασή μας για στενή συνεργασία με όλους τους φορείς του χωριού μας. Ας είναι. Το μείζον παραμένει η έξοχη ομιλία του Γρηγόρη. Που για μία ακόμη φορά μας κοινώνησε την εμορφιά του ποιητικού λόγου. Γρηγόρη, σε ευχαριστούμε!

]
Τελευταία διόρθωση: 3 Χρόνια 4 Μήνες πριν από Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 26/12/2017 - 12:02

Η κηδεία της θείας Αναστασίας Κ. Διώχνου (το γένος Μαρτίνη) θα γίνει την Τετάρτη, 27/12, ώρα 16.30, στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Μαριορή - 22/12/2017 - 15:05

Η κηδεία θα γίνει μάλλον την Τετάρτη. Ώρα και νεκροταφείο θα μάθουμε αργότερα.

Μαριορή - 21/12/2017 - 23:24

Καλό ταξίδι, θεία Τασία, αγαπημένη μας Τσίτσω και γνωστή και σεβαστή από όλους ως Καπα - Δέλταινα. Θερμά συλλυπητήρια στο Θωμά, στη Σοφία, στον Τάκη και στη Χαρούλα. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους και να πάρουν τα χρόνια της.

Μαριορή - 04/12/2017 - 21:29

Έφυγε η συγχωριανή μας η Μαίρη Μαρτίνη (του Παύλου). Οικογένειά δική της δεν είχε. Την κηδεία ανέλαβε κάποιος συγγενής και παρακαλώ ενημερώστε όσους μπορείτε για το τελευταίο αντίο. Πέμπτη, ώρα 10.15 στην εκκλησία του νεκροταφείου Ζωγράφου.

Μαριορή - 23/10/2017 - 21:22

Πολλές ευχές στο Γιώργο και στην Πωλίνα Τσόδουλου που πάντρεψαν το γιο τους, Βασίλη. Να τους ζήσουν τα νιόγαμπρα, βίο ανθόσπαρτο να έχουν και καλούς απογόνους!

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
22
Μαρτίου
2018
Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
5 ημερών
Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος, Βασιλείου ιερομάρτυρος, Καλλινίκης και Βασιλίσσης μαρτύρων
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com