Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download
Ποταμός Καλαμάς
View Image Download

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Περισσότερα
4 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 4 Χρόνια 6 Μήνες πριν #3209 από Μαριορή
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
ΠΙΘΑΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ

Ανακοινώνουμε πως η τακτική συνεδρίαση του Νοεμβρίου, που ήταν προγραμματισμένη για την πρώτη Τρίτη του μήνα, ώρα 5, αναγκαστικά θα αναβληθεί για τα τέλη του μήνα. Αφενός απουσιάζει εκτός Αθήνας ο ταμίας μας (και τα θέματα που μας απασχολούν αυτή την περίοδο είναι κυρίως τα οικονομικά) και αφετέρου ένα ακόμη μέλος δήλωσε αδυναμία για τη συγκεκριμένη ημέρα, δηλαδή τις Τρίτες. Έτσι θα πρέπει να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ορισμού άλλης ημέρας και κυρίως να περιμένουμε την επιστροφή του Γιώργου από το χωριό.

Σήμερα στη συνεστίαση από παλιά μέλη του ΔΣ μας ζητήθηκε αλλαγή και στην ώρα. Να το βάλουμε αργότερα, στις 8 το βράδυ. Για να μπορούν να έρχονται και εκείνοι. Θα το συζητήσουμε και αυτό ως ΔΣ. Όμως ήδη τους εξηγήσαμε πως πλέον η Αδελφότητα έχει γραφείο για τις συνεδριάσεις της, στην Κλεισθένους 15, στην Πανηπειρωτική, το οποίο δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε τόσο βραδινές ώρες. Υπάρχει θυρωρός στο κτίριο αλλά ως τις 9 το βράδυ. Μετά το μέγαρο κλείνει. Καθώς επέμεναν πως μπορούμε να κάνουμε συνεδρίαση αλλού, εξηγήσαμε και πάλι πως ούτε ιδιωτικούς χώρους μπορούμε να χρησιμοποιούμε, γιατί τότε ο κάθε συγχωριανός θα ζητήσει το ίδιο, να συνεδριάζουμε στο μαγαζί του ή στο σπίτι του, προκειμένου να παρακολουθεί τη συνεδρίαση, ούτε και να να ξαναγυρίσουμε στις συνεδριάσεις σε ταβέρνες. Το να δώσουμε ένα ραντεβού σε άλλο χώρο για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ευχαρίστως. Οι συνεδριάσεις μας όμως σύμφωνα με το χρησιδάνειο που υπογράψαμε με την Πανηπειρωτική οφείλουν να γίνονται στο γραφείο που μας παραχώρησε.

Επιπλέον όπως διαπιστώσαμε αυτούς τους μήνες, ξεκινώντας τις συνεδριάσεις στο χώρο ταβέρνας και μετά πηγαίνοντας το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη στο νέο μας γραφείο, υπάρχει διαφορά και στην ποιότητα των εργασιών. Στην ταβέρνα περνούσαν 4 ώρες και ελάχιστα αποτελέσματα είχαμε, στο γραφείο μέσα σε 1 ή το πολύ 1,5 ώρα διευθετούμε πολλά περισσότερα θέματα. Υπάρχει επίσης πιο εύκολη πρόσβαση αφού το γραφείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ομόνοια. Και σημειώνω εδώ ότι άλλα μέλη του ΔΣ μένουν στους Αγίους Αναργύρους και άλλα μένουμε στο Παλιό Φάληρο και στη Νέα Σμύρνη. Μοιράζουμε λοιπόν την απόσταση.

Παρόλα αυτά εμείς ως ΔΣ θα συζητήσουμε την πρόταση και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Γιατί η παρουσία και άλλων μελών στις συνεδριάσεις είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη.
Last edit: 4 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
4 Χρόνια 6 Μήνες πριν #3212 από Μαριορή
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ
Η τακτική συνεδρίαση του Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί όπως είχαμε προαναγγείλει αυτή την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, ώρα 17.30, στο γραφείο μας στην Πανηπειρωτική (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).
1. Βασικό θέμα συνεδρίασης θα είναι τα οικονομικά μας - φορολογικές υποχρεώσεις - βιβλίο ταμείου - τιμολόγια, αποδείξεις εσόδων και εξόδων
2. Πληρωμή συνδρομής στην Πανηπειρωτική
3. Πίτα του Ηπειρώτη - διερεύνηση πιθανότητας συμμετοχής της Αδελφότητας
4. Απολογισμός Αρτοκλασίας
5. Προγραμματισμός εκδηλώσεων επόμενης περιόδου (Χριστούγεννα, αποκριάτικος χορός)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.173 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 15/04/2019 - 21:59

Η Αδελφότητα βραβεύει με απόφαση του ΔΣ που ανακοινώσαμε στη χτεσινή Γενική Συνέλευση, τον Νικόλαo Ράπελλα, γιο του συγχωριανού μας Δημήτρη Ράπελλα και τον Ηλία Ρωμανό, γιο της εκ Πολυδρόσου Βαγγελιώς Μαρτίνη για την προσφορά τους στο polydroso.gr

Μαριορή - 13/04/2019 - 23:49

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ, ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

adelfotita - 27/02/2019 - 19:31

Παρακαλώ δηλώστε άμεσα στα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας πόσες προσκλήσεις θέλετε για το χορό της Κυριακής. Έχουμε ήδη αρκετές συμμετοχές, όπως και προσφορά ενός ρολογιού 150 ευρώ για κλήρωση σε όσους έρθουν από τον συγχωριανό κ. Βαγγέλη Μάκο!

Μαριορή - 21/12/2018 - 00:22

Με λύπη ενημερώνουμε τους χωριανούς για την απώλεια του μπάρμπα Χρίστου Καττή. Καλό ταξίδι μπάρμπα Χρίστο,θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς.

Μαριορή - 03/10/2018 - 23:47

Στις προθέσεις της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών είναι να οργανώσει εκδρομή με πούλμαν στο χωριό για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να το δηλώσουν ως τις 8 Οκτ στην Κλεοπάτρα Σβανά.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Κυριακή
26
Μαΐου
2019
Ανατ.: 06.05
Δύση: 20.45
Τελευταίο Τέταρτο
Κυριακή της Σαμαρείτιδος, Κάρπου και Αλφαίου, Αλεξάνδρου
1794
Οι Τούρκοι αποκεφαλίζουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα Αλέξανδρο από τη Θεσσαλονίκη.
1821
Οι Υδραίοι διορίζουν τον Γιακουμάκη Τομπάζη Αρχιναύαρχο του Στόλου κατά τον αγώνα εναντίον των Τούρκων.
Σύσταση της Γερουσίας της Πελοποννήσου από την Συνέλευση των Καλτεζών.
1826
Οι υπερασπιζόμενοι την μονή Βαρνάκοβας Έλληνες πραγματοποιούν ηρωική έξοδο.
1919
Αρχίζει η αντικατάσταση των ελληνικών μονάδων του Εκστρατευτικού Σώματος στη Μεσημβρινή Ρωσία από ρουμανικά στρατεύματα.
1941
Ο στρατηγός Φρέιμπεργκ διατάζει την εκκένωση της Κρήτης.
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τις Μουρνιές Χανίων.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com