Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ: Αποφάσεις συνεδρίασης Νοεμβρίου 2014

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3215 από Μαριορή
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ – μήνας Νοέμβριος του 2014

Την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με παρόντες τους: Λαμπρίδου Μαρία, πρόεδρο, Βαγγέλη Ράπελλα, αντιπρόεδρο, Κλεοπάτρα Σβανά, Γενική Γραμματέα, Γιώργο Τσόδουλο, ταμία, Δήμητρα Αναγνωστοπούλου και Παναγιώτη Σταμάτη, μέλη. Παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόσωπός μας στην Πανηπειρωτική, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, και το μέλος της Αδελφότητας και παλαιό μέλος του ΔΣ, κ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος. Απουσιάζει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων το μέλος του ΔΣ Σταύρος Παπαδημητρίου.

Στο διάστημα αυτό η Αδελφότητά μας έγινε πιο φτωχή από την αιφνίδια απώλεια του μέλους μας και αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ Βασίλη Ράπελλα. Το ΔΣ εκφράζει την οδύνη του και καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στο μνημόσυνο που θα γίνει την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, ώρα 10.30 το πρωί, στον Άγιο Αντρέα στη Λαμπρινή.

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: Το βιβλίο ταμείου. Διαπιστώθηκε πως δεν είναι ακόμη έτοιμο. Ο ταμίας μας διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με το λογιστή μας θα τακτοποιήσει ως την ερχόμενη συνεδρίαση το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Μας ενημέρωσε επίσης για τα οικονομικά μας και κατέθεσε έγγραφο οικονομικό απολογισμό από τον οποίο και προέκυψε η ανάγκη ανάληψης χρημάτων από το βιβλιάριο. Το ΔΣ μετά από εκτίμηση των αναγκών μας ενέκρινε ανάληψη 300 ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν τα έξοδα που έγιναν για την Αρτοκλασία (53,60 ευρώ, όπως ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος) καθώς και η συνδρομή τρέχοντος έτους στην Πανηπειρωτική (50 ευρώ) την οποία και αναλαμβάνει να τακτοποιήσει ο ταμίας μας και ταυτόχρονα να ρυθμίσει με τη Συνομοσπονδία το θέμα των χρημάτων που πληρώσαμε για το χρησιδάνειο της απόκτησης γραφείου στην εφορία.

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ενημέρωση από τον αντιπρόσωπο στην Πανηπειρωτική για τις εκδηλώσεις της Συνομοσπονδίας το ερχόμενο διάστημα:

1. «Τα πανηγύρια σήμερα», Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), Ομόνοια.
2. Ημερίδα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Τρίτη 2 Δεκ '14: «Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο». Ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.
3. Γενικό Συμβούλιο Πανηπειρωτικής, Πέμπτη, 11/12/2014 – με συμμετοχή των εκπροσώπων των Αδελφοτήτων. Θέμα σημαντικό που θα εξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο και η κατάσταση που ταλάνισε και τη δική μας Αδελφότητα για τη φορολογική και διοικητική τακτοποίηση των πολιτιστικών μη κερδοσκοπικών σωματείων.
4. Εκδήλωση για τον Άλκη Αλκαίο - Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18.30', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, πλατεία Κοτζιά, Ομόνοια. Στην εκδήλωση μπορεί να λάβει μέρος και όποιος συγχωριανός μουσικός το επιθυμεί να παρουσιάσει τραγούδια του Άλκη Αλκαίου.
5. Εκδήλωση για το Θεόδωρο Αγγελόπουλο στα Γιάννενα, 15, 16 και 17 Γενάρη του 2015.
6. «Πίτα του Ηπειρώτη», 1 Μαρτίου 2015, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επιθυμητή συμμετοχή και χορευτικού της Αδελφότητας, με στολές ή και πολιτική περιβολή.
Το ΔΣ ευχαρίστησε τον Αλέξανδρο για την ενημέρωση και ενέκρινε τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής.

ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Αρτοκλασία – απολογισμός. Πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις της προηγούμενης συνεδρίασης η εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Αγίου Δημητρίου του χωριού μας, εορτή που θεωρείται από το καταστατικό μας και επέτειος ίδρυσης της Αδελφότητας. Τα δυσάρεστα γεγονότα δεν επέτρεψαν τη συνοδεία μουσικής και χορού. Το κόστος της εκδήλωσης ήταν 53,60 ευρώ. Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά για τις προσφορές των άρτων και τσίπουρου τους συγχωριανούς κ.κ. Σταύρο Σταμάτη και Χρυσάνθη Σβανά.

ΘΕΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Ο ετήσιος χορός της Αδελφότητας. Μετά από συζήτηση καταλήξαμε πως θα πρέπει να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου και ανέλαβαν οι Γ. Τσόδουλος, Β. Ράπελλας και Π. Σταμάτης, να επισκεφθούν το κέντρο «Όμορφη Νύχτα» στο Γαλάτσι και να διερευνήσουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί εκεί ο χορός μας. Η Μ. Λαμπρίδου θα επικοινωνήσει με την Αδελφότητα Οσδίνας με την οποία το καλοκαίρι είχαμε συμφωνήσει να υλοποιήσουμε μαζί το χορό. Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών θα κατατεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

ΘΕΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Ημέρα συνεδριάσεων του ΔΣ. Μετά από αίτημα μελών του ΔΣ για αλλαγή της ημέρας συνεδριάσεων και συζήτηση για το πότε μπορεί ο καθένας, καταλήξαμε να τις πραγματοποιούμε εκ περιτροπής τις ημέρες Τρίτη και Παρασκευή και μέχρι να εκλείψει το πρόβλημα με την ημέρα Τρίτη. Έτσι τον ένα μήνα η τακτική συνεδρίαση θα γίνεται την πρώτη Τρίτη και τον άλλο την ημέρα Παρασκευή, όπως έγινε και σήμερα λόγω αυτών των προβλημάτων. Επιπλέον σημειώνουμε ότι η σημερινή συνεδρίαση υλοποιήθηκε με αναβολή λόγω απουσίας στο χωριό του ταμία μας και καθώς βασικό μας θέμα ήταν το βιβλίο ταμείου και τα οικονομικά μας.
ΘΕΜΑ ΕΚΤΟ: Κατόπιν πρότασης από μέλη της Αδελφότητας που επιθυμούν μεν συμμετοχή στις συνεδριάσεις αλλά αδυνατούν να παρευρεθούν τις ώρες που αυτές γίνονται, αλλά και του περιορισμού που και εμείς έχουμε από τις ώρες λειτουργίας του μεγάρου της Πανηπειρωτικής, θα διερευνήσουμε το προσεχές διάστημα την πραγματοποίηση μιας βραδινής μάζωξης στην ταβέρνα του συγχωριανού μας κ. Μαρτίνη στην Πατησίων. Σημείο που ως πρόσφατα γίνονταν οι συνεδριάσεις της Αδελφότητας, ελλείψει γραφείου. Φυσικά είναι αδύνατον να ακυρώσουμε την απόκτηση γραφείου και να ξαναγυρίσουμε στις συνεδριάσεις σε ταβέρνα αλλά και επιθυμούμε να διευκολύνουμε την επαφή με την Αδελφότητα όλων των μελών.

ΘΕΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: Καλοκαιρινές εκδηλώσεις Αδελφότητας για το καλοκαίρι του 2015. Καθώς έχουμε ήδη συζητήσει, θέλουμε οι εκδηλώσεις αυτές να αποκτήσουν ποιότητα και επιπλέον την ερχόμενη χρονιά, 2015, η Αδελφότητα θα τιμήσει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της. Έτσι και έχουμε λάβει υπόψη την πρόταση του αντιπροσώπου μας στην Πανηπειρωτική κ. Χρήστου Μαρτίνη για εκδήλωση που θα τιμά κάθε χρόνο μία από τις οικογένειες του χωριού μας την περίοδο του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής. Καθώς αλφαβητικά η πρώτη οικογένεια είναι των Αναγνωστοπουλαίων και ιδρυτής της Αδελφότητας είναι ο αείμνηστος Τάσος Αναγνωστόπουλος, αυτό το καλοκαίρι η εκδήλωση θα αφορά τη συγκεκριμένη οικογένεια και της οποίας τα μέλη καλούνται να συνεργαστούν με το ΔΣ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

ΗΜΕΡΙΔΑ: Επίσης στις προθέσεις μας είναι να προβάλουμε τον πολιτισμό του χωριού μας και ταυτόχρονα να αναδείξουμε το Πολύδροσο ως τόπο προορισμού των διδακτικών επισκέψεων των μαθητών της Θεσπρωτίας και άλλων γειτονικών περιοχών. Προς τούτο και διερευνούμε τη δυνατότητα υλοποίησης ημερίδας το καλοκαίρι στο χωριό με προσκεκλημένους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων των παραπάνω περιοχών και όποιου άλλου ενδιαφερόμενου. Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος ήδη υπάρχει επιθυμία του Μουσείου Παιδείας του Πανεπιστημίου Αθηνών να λάβει μέρος στην εκδήλωση καθώς και της κ. Μαρίνας Μπέση, σχολικής συμβούλου της προσχολικής αγωγής στη Θεσπρωτία και εκλεγμένης στο Δήμο Σουλίου. Το ΔΣ συζήτησε το θέμα και αποφάσισε να έρθει σε επαφή με το Φιλοπρόοδο Σύλλογο και τον υπεύθυνο του Μουσείου, καθώς το Λαογραφικό Μουσείο Πολυδρόσου και ειδικά το τμήμα γραμμάτων που διαθέτει αφορά ξεχωριστά αυτή την εκδήλωση. Ταυτόχρονα θέλουμε να αναδείξουμε και το ναό του Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τον ιερέα του χωριού μας, όπως και την προτομή του Τάσου Αναγνωστόπουλου ή και όποιο άλλο σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού μας.

Η πρόεδρος υπενθύμισε και την ημερίδα για θέματα διατροφής που έχουμε αποφασίσει και αναμένουμε από το μέλος μας, κ. Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, να μας ενημερώσει πότε θα είναι έτοιμη να τη δρομολογήσουμε.

Ζήτησε επίσης από τον αντιπρόεδρο να έρθει σε επαφή με τον τεχνικό του σάιτ του χωριού ώστε και το νυν ΔΣ της Αδελφότητας να γνωρίζει τους κωδικούς του σάιτ και απαραίτητες πληροφορίες για τη διαχείριση του χώρου, καθώς μάλιστα συμβάλλουμε εξ ημισείας στα έξοδα διατήρησης του χώρου και ο οποίος ιδρύθηκε από κοινού με το Φιλοπρόοδο Σύλλογο.

Τέλος ορίστηκε η επόμενη τακτική μας συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 5 το απόγευμα, στο γραφείο μας στην Πανηπειρωτική.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com