Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download
Ποταμός Καλαμάς
View Image Download

ΠΑΛΙΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ...

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 9 Μήνες πριν #2155 από Alexandros
ΠΑΛΙΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ... δημιουργήθηκε από Alexandros
Όταν πριν από 20 μήνες ξεκινάγαμε το ταξίδι της ιστοσελίδας του χωριού μας στόχος μας ήταν να αποτελέσει ένα σύγχρονο βήμα επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης των απανταχού συγχωριανών. Σταδιακά καταλάβαμε ότι η πολυδροσίτικη ιστοσελίδα αποτελούσε ένα χώρο συνάντησης και για άλλους διαδικτυακούς συνταξιδιώτες, χωρίς την ίδια καταγωγή. Δεν περιμέναμε, όμως, χάρη στη λειτουργία της ιστοσελίδας κάποιοι μακρινοί επισκέπτες της να αναζητούν την ενδεχόμενη βλαχωρίτικη καταγωγή τους! Χθες δεχθήκαμε ένα τηλέφωνο από τη Βόρεια Ελλάδα. Κάποιος κ. Μήτσας, αναζητώντας την ηπειρώτικη καταγωγή της οικογενείας του μέσα από το διαδίκτυο (τις μηχανές αναζήτησης) βρήκε κάποια αναφορά σε δικό μας Μήτσα, βρήκε και το τηλέφωνό μου στην ιστοσελίδα και τηλεφώνησε. Η οικογένειά του είχε φύγει από την Ήπειρο για να καταλήξει στη Μακεδονία. Το επίθετό του υπάρχει και σε άλλα μέρη στην Ήπειρο (πχ Μέτσοβο), κάποια τα έχει ψάξει ήδη και τα έχει αποκλείσει. Οι τωρινά Μήτσηδες του χωριού μας κάποτε λεγόταν αντί για Μήτσης Μήτσας και το γενεαλογικό τους δέντρο περιγράφεται σε άρθρο της έκδοσης του Φιλοπρόοδου \"ΒΛΑΧΩΡΙ, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ\", εντασσόμενο στην ευρύτερη οικογένεια των Ραπελλαίων. Δύσκολο να βρεί ρίζα δική του σε βλαχωρίτικη οικογένεια ο μακρινός φίλος. Ενδιαφέρουσες, όμως, οι διαδρομές και οι συναντήσεις που προκαλεί η λειτουργία της πολυδροσίτικης ιστοσελίδας. Και ίσως για αυτό περισσότερο απαραίτητος ο εμπλουτισμός της με στοιχεία από την ιστορία και το αρχείο του χωριού. Ποιος ξέρει, έτσι μπορεί και να γνωρίσουμε και μακρινούς συγχωριανούς μας! Κάποιους παλιούς νέους συγχωριανούς... ;)

Υ.Γ. τα στοιχεία του κ. Άγγελου Μήτσα για επικοινωνία είναι στη διάθεση μας για όποιον ενδεχόμενα μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτησή του.
Last edit: 12 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.448 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 08/11/2020 - 11:22

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2020Η Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας.

adelfotita - 04/07/2020 - 16:25

Αύριο το πρωί, 5/7, στις 11 π.μ., θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Αδελφότητας και η συγκρότησή του σε σώμα. Πατησίων 289, ταβέρνα Μαρτίνη. Είναι ευπρόσδεκτοι να την παρακολουθήσουν όλοι οι συγχωριανοί μας.

adelfotita - 03/06/2020 - 19:16

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ. Στον κήπο της ταβέρνας του συγχωριανού μας Κ. Μαρτίνη, Πατησίων 289. Είναι ανάγκη να είστε εκεί τώρα που οι μεγάλοι δυσκολεύονται...

Μαριορή - 05/03/2020 - 23:44

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!

Μαριορή - 02/02/2020 - 10:19

11.30 ραντεβού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Και στις 13.00 καφεδάκι στα πέριξ καφενεδάκια. Σας περιμένουμε!

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
5
Μαρτίου
2021
Ανατ.: 07.00
Δύση: 18.20
Σελήνη
20 ημερών
Κόνωνος του κηπουρού και Ευλαμπίου μαρτύρων, Αρχελάου, Ιωάννου, Μάρκου οσίου
1770
Φάλαγγα Μανιατών ενισχυμένη και από Ρώσους στρατιώτες απελευθερώνει τον Μυστρά.
1799
Οι Ρώσοι εισέρχονται στην Κέρκυρα μαζί με τους Τουρκαλβανούς.
1829
Οι Τούρκοι της Βόνιτσας παραδίδουν στις Ελληνικές δυνάμεις το φρούριο της πόλεως.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Τεπελένι.
Δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη ο Βασιλεύς Γεώργιος Α΄.
1921
Διωγμοί και σφαγές στον Πόντο από τους Τούρκους.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com