Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΒΛΑΧΩΡΙ

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #146 από Μαρία Λ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΒΛΑΧΩΡΙ δημιουργήθηκε από Μαρία Λ
Σε αναμονή της αυριανής σύσκεψης το ρολόι του προσωπικού μου χρόνου κάνει αθέλητες αναδρομές και φέρνει στο προσκήνιο της μνήμης σκηνές και βιώματα μιας άλλης εποχής. Τότε που μικρό παιδί ζούσα στη Θεσπρωτία, ακολουθώντας των γονιών μου τις μεταθέσεις από χωριό σε χωριό και από σχολείο σε σχολείο. Πάνε 40 χρόνια από τότε... Και ξαφνικά τα γεγονότα των ημερών αναγκάζουν τις θύμησες να ξυπνήσουν και να στοιχειώσουν μέσα μου οι απίθανες ταλαιπωρίες των μετακινήσεων. Άραγε σε κείνη την εποχή θέλουν τώρα να μας ξαναγυρίσουν; Ο κόσμος, υποτίθεται, πως τραβάει μπροστά. Η Ήπειρος;<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: Μαρία Λ, at: 18.04.07 01:31

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΄ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΄ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #171 από ΄ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ
Απαντήθηκε από ΄ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ στο θέμα Απ:ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΒΛΑΧΩΡΙ
Με το άρθρο σου μέκανες να φυλλομετρήσω το τεράδιο των αναμνήσεων μου και να σταθώ στις σελίδες των αναχωρήσεων . Αναχωρήσεις , αφίξεις, άπειρες από την πρώτη φορά το 1971, μέχρι την τελευταία το 1992 και πάντα από τη Λούτσα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Εκείνα τα βασανιστικά λεωφορεία που με το ζόρι στην αρχή φτάναμε τις χειρολαβές , συνήθως πάντα όρθιος μετά τις γυμνασιακές διακοπές, που περνούσε από Κληματιά, 1 ώρα και 40 λεπτά ως τα Γιάννενα , ανταριασμένα από τον καπνό των τσιγάρων μέσα, μυρωδιές ψωμοτυριού,γλώσσα άλλη στη γαλαρία, μαθητικές ταυτότητες, και σακούλες, σακούλες ναυτίας σε μπόλικη χρήση...
Όσες και να ήταν οι ωραίες μέρες του χωριού, πάντα έφτανε η αποφράδα ημέρα της αναχώρησης. Πρόβαλε το λεωφορείο στο Μέγα Πλάι και μας έπιανε ζαλάδα.
Οταν όμως μας έφερνε πίσω τι συναίσθημα ήταν αυτό!!!
Φουρντούλαγε η καρδιά μας! Αχ , το λεωφορείο της επιστροφής ήταν το όραμα μου στο ατέλειωτο περπάτημα από βαρδιόλα σε βαρδιόλα στον έναστρο ουρανό των ωκεανών για χρόνια. Με πήρε το ρημάδι απ'την πεντάμηνη Βασούλα μου τον Μάη του 1992 από τη Λούτσα και όταν γύρισα την βρήκα δώδεκα μηνών, να απορεί με ορθάνοιχτα μάτια και να μπερδεύται,ποιος ειναι ο πατερούλης εγώ ή η φωτογραφία μου!!
Από τότε έκλεισε αυτό το κεφάλιο, πέρασαν 15 χρόνια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #172 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΒΛΑΧΩΡΙ
Τετράδιο και βιβλίο ολόκληρο αναμνήσεων, ατομικών αλλά και τόσο όμοιων, θα μπορούσαμε να γεμίσουμε. Και όχι αναγκαστικά με τα ΚΤΕΛ. Μήπως λιγότερα τραβάμε όταν ταξιδεύουμε με τα γιωταχί? Και τι να πουν οι παλιότεροι, όταν έβαζαν τα πόδια στην πλάτη?

Μια Ιθάκη το Βλαχώρι μας κι εμείς όλοι Οδυσσείς με τη δική του Οδύσσεια ο καθένας. Κι αν η πραγματική κράτησε μόνο δέκα χρόνια, η δική μας μια ζωή ολόκληρη διαρκεί. Ίδια τα τέρατα, μη σας πω και χειρότερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Μήνας πριν #173 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΒΛΑΧΩΡΙ
Πάντως εγώ τώρα αναχωρώ και μου την δίνει!
Αν βλέπατε και τι μέρα έχει εδώ θα με καταλαβαίνατε...

Μια πρόταση:
Δανάη, π.Δημήτρη κι όλοι όσοι θέλετε, καταγράψτε τις μνήμες σας, κοινωνούν με τις κοινές, συλλογικές μας μνήμες, διασώζουν αισθήσεις και αισθήματα που κανένα Μουσείο δεν θα μπορέσει ποτέ να διασώσει.

Κανένα; Μάλλον, όχι ακριβώς! Τώρα κάτι σκέφτηκα, θα σας το μαρτυρήσω από κοντά, νάμαστε καλά, εδώ πάνω λες και φυτρώνουν ωραίες ιδέες κι ομορφότερα όνειρα. Και το πάθος να τα πραγματώσουμε ρέει σαν το ποτάμι μας τέτοιο καιρό, φουσκωμένο. Σαν το ποτάμι του νόστου, ρυάκια του όλες οι προσωπικές μνήμες,μαρτυρίες και ιστορίες, θάλασσα η συλλογική μας μνήμη...<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: alexandros, at: 21.02.07 21:10

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.133 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com