Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΕΡΗΜΙΑ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1934 από ΠΠΔ
ΕΡΗΜΙΑ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Αν θέλει κανείς να κατανοήσει τι είναι ερημιά με όλη τη σημασία της λέξης πρέπει να επισκεφθεί το χωριό μας τέτοια εποχή. Όλοι όσοι το ΄χουν δίπορτο μας εγκατέλειψαν πιά. Απομένει ο κυρ- Αντώνης με την γυναίκα του την Κατερίνα, να φύγουν και αυτοί τη Δευτέρα για Χριστούγεννα με τα παιδιά τους στην Αθήνα. Ποιος απόμεινε ;
Ας κάνουμε το γύρω του χωριού: Στου Θύμιου λοιπόν 9 άτομα , πιο πέρα στη Γούργαρη η κυρά - Ζαχάρω , στρίβουμε κάτω ο Μπάρμπα ? Λίας , λίγο πιο κάτω ο Λουκάς με την Άννα, ο Βαγγέλη ? Μαρτίνης και μετά ο Τέλης , στην Τρύπα του Μπούφου όπως ίδιος έχει ονομάσει την περιοχή του. Από εκεί θα βρούμε στον Μεσαίο μαχαλά τον Κώστα - Μάκο και τη Χάϊδω, και μετά στον Κάτω μαχαλά την Κάκω ? Βασίλω με τη βοηθό της από τη Βουλγαρία, τον Βαγγέλη Μήτσα και λίγο παρακάτω τον Βαγγέλη με την Πολυξένη που ευτυχώς φέραν για ξεχημωνιά τις 20 κατσίκες στους Μόκους, εκεί στο μαντρί του Αποστόλη του Μακαρίτη. Δίπλα τους ο αδερφός του ο Χρήστος με τη γυναίκα του και από κει θα βρούμε άνθρωπο πια στο Αμπελάκι πανήδρωμα , τον μπάρμπα ? Νικόλα με τη θειά Κωστάντω. Στα Αμπέλια είναι δυό στου Θόδωρ΄- Μάκου και έξι στου Σταύρο ? Μαρτίνη. Συνολικά 34 άτομα και 14 σπίτια ανοιχτά. Αυτούς θα βρούμε τη Δευτέρα το βράδυ μόλις σουρουπώσει. Και αν η ΔΕΗ δεν έρθει να φτιάξει τον Δημοτικό Φωτισμό και είσαι κομάτι λιγόψυχος πάρε δρόμο και φεύγα , καϋμένε επισκέπτη μου . Σίγουρα θα χαθείς, και αν έχει μάλιστα εκείνη την πυκνή βραδινή ομίχλη μάλλον θα γρεμοτσακιστείς μαύρε μου!
Από μακρυά φαίνεται μονάχα το καμπαναριό και η εκκλησιά , φωτισμένα , και τι όμορφα δείχνουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Αγνάψτε τα , βάλτα στόχο και σημάδι μη χαθείς.
Και όταν δεν τα βλέπεις στις στροφές , μη σκιάζεσε καλέ μου, πες το « Πάτερ Ημών? » και « Αϊ ? Δημήτρη βόηθα με να εύρω το χωριό μου?) . Έτσι κάναν οι παλιοί πριν από το 1968 που δεν είχε φως.....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΕΠΣΙΚΕΠΤΗΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΕΠΣΙΚΕΠΤΗΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 4 Μήνες πριν #1935 από ΕΠΣΙΚΕΠΤΗΣ
Απαντήθηκε από ΕΠΣΙΚΕΠΤΗΣ στο θέμα Απ:ΕΡΗΜΙΑ
Άλλοι τοχουν δίπορτο σιμότερα άλλοι μακρύτερα. Καλά είναι που γυρίζουν στο χωριο όποτε μπορούν, άλλοι από Παραμυθιά Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, άλλοι από Αθήνα και πιο μακριά. Κουράγιο στους 34 που ξεχειμωνιάζουν σταθεροι στο χωριό. Πάλι καλά. Σε άλλα χωριά κοντά μας δεν μένουν ούτε οι μισοί. Κι εμείς έχουμε και νέους που άλλοι που να φανταστουν τέτοια τύχη.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.111 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τετάρτη
24
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.38
Δύση: 20.14
Πανσέληνος
Ελισάβετ οσίας, Σάββα του στρατηλάτου
1821
Οι Τούρκοι του Λάλα Ηλείας επιτίθενται εναντίον της Αγουλινίτσας αλλά ηττώνται.
1827
Μάχη στον Ανάλατο και καταστροφή των Ελληνικών δυνάμεων.
1897
Ήττα του Ελληνικού Στρατού στα Φάρσαλα και κατάληψη της πόλεως από τους Τούρκους.
1914
Ανακωχή των δυνάμεων της Αυτονόμου Ηπείρου και της Αλβανίας.
1941
Αρχίζει η επιβίβαση του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος στα πλοία και η αποχώρησή του προς Κρήτη και Αίγυπτο.
1944
Μαρτυρικός θάνατος 318 κάτοικων της Κοινότητας Πύργων Κοζάνης από τα γερμανικά στρατεύματα.
1956
Πυρκαγιές σε Ελληνικά καταστήματα στην Λευκωσία από Τούρκους.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com