Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΑΚ ΝΕΑ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1944 από ΠΠΔ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΑΚ ΝΕΑ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ 2008. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ.

Κατέφθασε χθες βράδυ προερχόμενος εκ Νέας Ζηλανδίας ο γνωστός \"τοις πάσι\" Αυστραλο - Βλαχωρίτης Γιωργογιάννης, ακμαιότατος, ορεξάτος, γελαστός και όπως πάντα αντραλατζής και αεικίνητος και αμέσως έγινε αισθητή η παρουσία του σε όλη την εγγυς περιοχή.
Ήπιος καιρός επεκράτησε το Σαββατο - Κύριακο, πρωινή ομίχλη στο Σελιό, ήλιος λαμπρός και θερμοκρασία +3 ελάχιστη και 15 μέγιστη.
Μεγάλη κυνηγετική επιτυχία τριών κυνηγών του χωριού ( Ευάγ.Μαρτίνης, Δημ. Γεωργάκης, Νικ. Γεωργογιάννης ) , αφού εθήρευσαν μόνοι τους ενώ επήγαιναν για φάσες, αγριογούρουνο άνω των 40 κιλών. Επίσης και η κλασική κυνηγοπαρέα είχε επιτυχία στην τελευταία για φέτος κυνηγετική εξόρμηση.
Εορτή του Αγίου Ευθυμίου σήμερα , και ως συνήθως τελέσθηκε κατά το πατροπαράδοτο τυπικό η ονομασία Θύμιου του νεώτερου και πρεσβύτερου με πλήθος επισκέψεων , από το χωριό και τα περίχωρα.
Η απογραφή σήμερα έδειξε ότι είχαμε 53 κατοίκους στο χωριό.
Το έργο αποκατάστασης καταρρεύσαντος τοίχου του Σχολείου ξεκίνησε το Σάββατο.
Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται εξ Αθηνών ομάδα χωριανών, κυνηγών πτερωτών θηραμάτων.
Θα επανέλθωμε με νεώτερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Α.
  • Το Άβαταρ του/της Α. Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 3 Μήνες πριν #1945 από Α.
Απαντήθηκε από Α. στο θέμα Απ:ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΑΚ ΝΕΑ
Απίστευτο ένα από τα νέα που μας έστειλες ΠΠΔ. Ο Δήμος ευαρεστήθηκε να ξεκινήσει το έργο στο Σχολείο! Τελικά ο Λουκάς δεν είχε δίκιο, δεν χρειάστηκε να φτάσουμε στις εκλογές για να κοπιάσουν. Απλά, μόνο 10 μέρες πέρασαν μέχρι να βρούνε το δρόμο για το χωριό, με την περίφραξη να κρέμεται ξεχαρβαλωμένη πάνω από το σπίτι της κακω Ρήνης και το δρόμο κλειστό. Έτσι όπως το πάνε φοβάμαι ότι το λάθος της διατύπωσής σου παπά -εκ παραδρομής προφανώς- περί \"καταρρεύσαντος τοίχου του σχολείου\" και όχι του οικοπέδου του, μπορεί να γίνει και αυτό πραγματικότητα μια μέρα. Μακριά από εμάς, βέβαια...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1948 από ΠΠΔ
Απαντήθηκε από ΠΠΔ στο θέμα Απ:ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΑΚ ΝΕΑ
Τον τελευταίο μήνα ένα μεγάλο πρόβλημα
( εκτός των άλλων ) ταλανίζει τον Δήμο μας, είναι το ζήτημα σχετικά με την δημιουργία του νέου Χ.Υ.Τ.Α στο Καρβουνάρι , όπου ενώ πριν μερικά χρόνια αποδέχτηκαν την κατασκευή, τώρα που πάει να ξεκινήσει το έργο , υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους κατοίκους με καθημερινές διαμαρτυρίες, πορείες, καταλήψεις , διχογνωμίες και τα συναφή που φυσικό είναι να έχουν φέρει μια επί πλέον δυσλειτουργία στο Δήμου.
Όλοι παράγουμε σκουπίδια, κανένας όμως δεν θέλει τον Χ.Υ.Τ.Α. κοντά του και η Ε.Ε. πιέζει για γρήγορη επίλυση γιατί θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα στους ΟΤΑ για ανεξέλεγκτες χωματερές. Και να είναι οι συμβασιούχοι 13 μήνες απλήρωτοι,νέους δεν πήρανε, το λεωφορείο σταμάτησε, η \"Βοήθεια στο σπίτι\" συρρικνώνεται, στα Δ.Δ. υπάρχει γκρίνια από τους κτηνοτρόφους για παραβίαση βοσκοτόπων, λαθροξυλεύσεις στο φούλ, αγροτικός γιατρός ακόμα να φανεί και από πάνω πέφτουν και οι τοίχοι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Α.
  • Το Άβαταρ του/της Α. Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 2 Μήνες πριν #1949 από Α.
Απαντήθηκε από Α. στο θέμα Απ:ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΑΚ ΝΕΑ
Ενάμιση χρόνο ζητάγαμε από το Δήμο να παρέμβει για να να διανοίξει το δρόμο και να προλάβει την κατάρρευση. Ενάμιση χρόνο ακούγαμε υποσχέσεις. Αν η κατάρρευση είχε προκαλέσει ζημιές στο σπιτι της κάκω Ρήνης τώρα θα μιλάγαμε για το Καρβουνάρι και το ΧΥΤΑ; Αν η ξεχαρβαλωμένη περίφραξη που κρεμόταν 10 μέρες κυριολεκτικά πάνω από το σπίτι κατέρρεε περιμένοντας το συνεργείο του Δήμου να παρέμβει, τώρα γιατί πράγμα ακριβώς θα μιλάγαμε σήμερα; Η κακω Ρήνη έπιανε τους περαστικούς το καλοκαίρι προειδοποιώντας για την κατάρρευση. Πολύ καιρό ακούμε το άλλοθι ότι τάχα δεν υπάρχουν χρήματα. Κάποτε πρέπει τα πράγματα να ειπωθούν με το όνομά τους αν θέλουμε να μην απαριθμούμε απλά τα προβλήματα, αυτά διαρκώς να πολλαπλασιάζονται και να καταλήγουμε να λέμε στον πάτο ότι \"από πάνω πέφτουν και οι τοίχοι\"...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.128 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.37
Δύση: 20.15
Σελήνη
16 ημερών
Μάρκου του Απόστολου και Ευαγγελιστή, Μάρκου του Ευαγγελιστού
1821
Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
1919
Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική.
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com