Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

O Πολυδροσίτης πάτερ Ονούφριος....

  • admin
  • Το Άβαταρ του/της admin Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 16 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #2114 από admin
O Πολυδροσίτης πάτερ Ονούφριος.... δημιουργήθηκε από admin
Κι όμως, μην παραξενεύεστε! Υπάρχει συγχωριανός πάτερ Ονούφριος χωρίς να το ξέρει σχεδόν κανείς ενώ τον ξέρουν όλοι! Τα νέα πρέπει να επιβεβαιωθούν, προσωπικά το έμαθα από κοινό φίλο. Ο Θωμάς, ούτε μισό χρόνο μετά την αναχώρησή του για την Αίγυπτο, αποφάσισε να ακολουθήσει τη ζωή του ιερομόναχου στη Μονή του Σινά όπου τους τελευταίους μήνες διέμενε εργαζόμενος! Το όνομα που του δόθηκε από τον Ηγούμενο του παγκόσμια γνωστού ελληνορθόδοξου μοναστηριού είναι πάτερ Ονούφριος. Όπως είναι γνωστό ο αγαπητός συγχωριανός μας μετά από πολύ σκέςψη αναχώρησε για την Αίγυπτο προκειμένου να εργαστεί σε πρόγραμμα της LAMANS του επίσης συγχωριανού μας Χρήστου Λαμπρίδη. Η πρώτη φάση του προγράμματος προέβλεπε ως κύρια διαμονή τη μονή του Σινά. Όταν η φάση της προσαρμογής στις νέες συνθήκες ολοκληρώθηκε κι ενώ έχει ήδη ενδιάμεσα δύο φορές ταξιδέψει στην Ελλάδα πήρε τη μεγάλη απόφαση. Κάτι τέτοιο δεν προμηνυόταν σε όσους είχαν κάποια επικοινωνία μαζί του όταν ήρθε στο χωριό. Τουλάχιστον εμείς δεν είχαμε ακούσει κάτι σχετικό. Ξέραμε βέβαια τι σημασία είχα για το Θωμά η επιστροφή του στην Αίγυπτο, το γενέθλιο τόπο του, εκεί όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Μια σημασία υπαρξιακή που ξεπερνά κατά πολύ τις επαγγελματικές επιλογές. Ξέραμε επίσης το πάθος του Θωμά για τη μελέτη της ιστορίας και γενικότερα την έρευνα και το ότι στη Μονή του Σινά έβρισκε το χρόνο να εντρυφεί στο πλούσιο αρχείο και τη βιβλιοθήκη της Μονής. Δεν μπορούσαμε όμως ούτε να διανοηθούμε την τωρινή επιλογή του. Κι αυτό γιατί ξέραμε παλιότερες γενικότερες απόψεις του στα θεολογικά και ιδεολογικά ζητήματα αλλά και γιατί όπως μας είχε πει η επιστροφή του στην Αίγυπτο ήταν για 2 το πολύ 3 χρόνια, ώσπου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα όπου εργάζεται και να επιτρέψει στο πολυαγαπημένο του Βλαχώρι. Ο θωμάς μας είχε δώσει το κινητό του για να επικοινούμε μαζί του για τα θέματα του Μουσείου και του Συλλόγου. Από το μεσημέρι του τηλεφωνούμε για να του πούμε τα καταπληκτικά νέα για το Μουσείο αλλά το κινητό του είναι κλειστό. Αναζητώντας τον τηλεφώνήσαμε στο Μιχάλη, κοινό καλό μας φίλο που τακτικά συνομιλεί με το Θωμά. Αν επιβεβαιωθεί η σχετική πληροφορία που πήραμε από το Μ. Πασιάκο από τη Σαγιάδα, η απώλεια για το χωριό μας θα είναι μεγάλη όσο σημαντική και αν είναι η επιλογή του και η παρουσία ενός Πολυδροσίτη μοναχού στο φημισμένο παγκόσμια μοναστήρι του Σινά. Μόλις έχουμε περισσότερα νέα θα ξαναγράψουμε.
Last edit: 16 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by admin.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Αρετή
  • Το Άβαταρ του/της Αρετή
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #2115 από Αρετή
Απαντήθηκε από Αρετή στο θέμα Απ:O Πολυδροσίτης πάτερ Ονούφριος....
Και του χρόνου Αλέξανδρε! Καλό μήνα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
25
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.37
Δύση: 20.15
Σελήνη
16 ημερών
Μάρκου του Απόστολου και Ευαγγελιστή, Μάρκου του Ευαγγελιστού
1821
Επαναστατικά τμήματα εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη Σημαία της Επαναστάσεως.
1919
Το Στρατηγείο Θεσσαλονίκης διατάσσει την I Μεραρχία να μεταφερθεί στη Μικρά Ασία προς κατάληψη της Σμύρνης και της περιοχής της.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Χαλκίδα και εισβάλλουν στην Αττική.
Γερμανοί αλεξιπτωτιστές καταλαμβάνουν τον ισθμό της Κορίνθου.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com