Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2150 από ΠΠΔ
ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Τώρα που αναθερμάνθηκε το ζήτημα του αναμεταδότη των ιδιωτικών καναλιών στο χωριό μας θα παρουσιάσω εν ολίγοις την 15/χρονη ιστορία του , με σκοπό να βοηθήσει τον σχεδιασμό των παραπέρα ενεργειών που ανέλαβε ο Σύλλογός μας.
Η υπόθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1992. Τότε με πρωτοβουλία κάποιων χωριανών και σημαντική συμμετοχή του Χρυσόστομου Λαμπρίδη άρχισε ένας μεγάλος τριπλός έρανος για τα εξής έργα : Αναμεταδότης, χωματερή και κατασκευή κοινοτικού καταστήματος. Το τρίτο έργο δεν προχώρησε ενώ τα άλλα δύο υλοποιήθηκαν το 1993 αφού τα χρήματα εγχειρίστηκαν στο Σύλλογο μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Ο σύλλογος λοιπόν, τότε ήμουν πρόεδρος , ανέλαβε όχι μόνο την κατασκευή αλλά και την συντήρηση του αναμεταδότη και την όλη προσπάθεια αναλάβαμε με τον Παπαγιαννάκη και για πολλά χρόνια είχαμε την εποπτεία του.
Καλέσαμε τον ηλεκτρονικό Μπενέκο , αείμνηστο πιά, από τα Γιάννενα , ο οποίος ήταν από τους ελάχιστους και καλύτερος στο στήσιμο αναμεταδοτών τότε. Αυτός αφού έψαξε με το πεδιόμετρο όλους τους χώρους υπέδειξε την Κουνιά . Έτσι λοιπόν ξεκίνησε κατασκευή δρόμου και διαμόρφωση χώρου με μπουλντόζα ( Κώστας Ντόκος ) . Τότε δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα , έτσι ο τεχνίτης έφτιαξε ένα πρωτοποριακό για την εποχή σύστημα με φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρίες , που στην αρχή λειτουργούσε όλη την ημέρα και στις 02:00 π.μ. έκλεινε αυτόματα γιατί δεν επαρκούσαν οι μπαταρίες. Δούλεψε τρεις μήνες και τον Σεπτέμβριο δυστυχώς μας κλέψαν τα ηλιακά στοιχεία που κάναν τότε 300 000 δραχμές. Τότε βάλαμε άλλα σχέδια μπρός και στείλαμε ρεύμα χαμηλής τάσης από το σπίτι του Μπαρμπα - Νικόλα στο Αμπελάκι, με καλώδια μέσα σε σωλήνα άρδευσης που τον θάψαμε μέσα στο χαντάκι του δρόμου, συνολικά 1100 μέτρα. Το εγχείρημα πέτυχε και η χαρά μας ήταν μεγάλη. Μετά για να προφυλάξουμε τα υπόλοιπα μηχανήματα φτιάξαμε μια τσιμεντένια κατασκευή με επίσης τσιμεντένια βαριά πόρτα που άνοιγε με ειδικό τρόπο και περιέκλεισε τον κυρίως αναμεταδότη. Υπήρχαν μόνο δύο κανάλια, Μέγα και Αντέννα. Το δεύτερο μάλιστα ενίσχυσε με ένα ποσό την προσπάθειά μας. Είχε τοποθετηθεί μετρητής στην αρχή του καλωδίου και πληρωνόταν το ρεύμα στον Μπαρμπα ? Νικόλα. Βέβαια βλάβες παρουσιάζονταν συχνά λόγω των κεραυνών αν και είχε τοποθετηθεί αλεξικέραυνο. Ιδίως τους μήνες Σεπτέμβριο και Ιούνιο.
Αφού δούλεψε με αυτόν τον τρόπο ένα διάστημα στη συνέχεια τροφοδοτήθηκε από το Νεκροταφείο που το ρολόι του ήταν μεταξύ των κοινόχρηστων και έτσι ο Σύλλογος απαλλάχτηκε από τη δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος που το πλήρωνε η κοινότητα.
Αργότερα όταν υπήρξε η ανάγκη για περισσότερα κανάλια και ιδίως για τα τοπικά των Ιωαννίνων ο τεχνίτης μας πρότεινε ένα πολυκάναλο σύστημα που λειτουργούσε με εντελώς διαφορετικό τρόπο , αφού έπρεπε η κεραία λήψης και η κεραία εκπομπής να μην έχουν οπτική επαφή, γιατί η συχνότητα παρέμεινε η ίδια. Εν τω μεταξύ τροφοδοτήθηκε με ρεύμα η Αγία Παρασκευή , έτσι στείλαμε από εκεί τροφοδότηση. Επίσης παρατηρήσαμε ότι ίσως λόγω του πετρώδους εδάφους σε πολύ δυνατούς κεραυνούς το αλεξικέραυνο δεν παρείχε προστασία και δυό φορές καήκαν τα κεντρικά μηχανήματα με σημαντικό κόστος. Έτσι καταργήσαμε με υπόδειξη του τεχνίτη το αλεξικέραυνο . Μέχρι σήμερα δουλεύει με αυτό τον τρόπο για οχτώ χρόνια. Βέβαια συχνά πέφτει μια ασφάλεια προστασίας από υπέρταση που είναι στην εκκλησία και δεν στοιχίζει τίποτα και στους πολύ δυνατούς κεραυνούς καίγεται ο ενισχυτής κεραίας λήψης που κοστίζει 20 ευρώ, ενώ το ρεύμα είναι περίπου 20 λεπτά την ημέρα και δεν επιβαρύνει το Σύλλογο.
Τώρα στην καινούρια προσπάθεια για βελτίωση πρέπει να ληφθεί υπ? όψη ότι πιθανόν να μπορεί να ενισχυθεί το υπάρχον σύστημα με κάτι ποιο σύγχρονο και πιο δυνατό, να βελτιωθεί η προσπάθεια αντικεραυνικής προστασίας, οι μικροζημιές να μπορούν να επισκευάζονται χωρίς να πρέπει να έρθει κάποιος τεχνίτης από μακριά για τι θα κοστίζει πολύ. Να υπάρχει στο σύλλογο ένα κεφάλαιο για τη συντήρηση που θα προέρχεται από τον έρανο. Επίσης αν χρησιμοποιηθεί δορυφορική λήψη ίσως χάσουμε τα τοπικά κανάλια . Να ρωτήσουμε τα χωριά νότια από μας που έχουν προβλήματα λήψης πως και αν τα έχουν ικανοποιητικά λύσει. Επίσης ας μην ελπίζουμε και πάρα πολλά από το Δήμο για τον οποίο είμαστε ένας ελάχιστος οικισμός ανάμεσα σε πολλαπλά προβλήματα . Όπως μάλιστα λέγεται έρχεται νέος, πιο συγκεντρωτικός Καποδίστριας. Έτσι ας στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και ας είναι ο Σύλλογος ο κινητήριος μοχλός παρόμοιων ενεργειών. Ήδη ο έρανος ξεπέρασε τα 500 ευρώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2151 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
O ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ για το ζήτημα της κεραίας ζήτησε ήδη προσφορές από Παραμυθιά και Γιάννενα. Ίσως πρέπει να αναζητήσουμε και από αλλού προσφορές γιατί οι πρώτες απαντήσεις - και κυρίως αυτά που είπαν κατ'ιδίαν οι επαγγελματίες του χώρου- είναι λιγάκι ...πλειοδοτικές! Ενώ ο κάποιος δηλώνει ότι θέλει 2000 ευρώ για το έργο, απούρεται για να \"δουλέψει κι ο άλλος\" που ζητά 2500! Το κόστος αυτό αναφέρεται στη λήψη καναλιών μέσω NOVA και σε μια σειρά υποθέσεις. Ότι η ΕΡΤ θα μας επιτρέψει τη χρήση του δικού της χώρου, ότι ο Δήμος Παραμυθιάς θα υπογράψει το σχετικό αίτημα που χρειάζεται για την δωρεάν παροχή των καναλιών, ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε σήμα από ΕΤ1 και ΝΕΤ με το νέο σύστημα. Με άλλα λόγια το κόστος μπορεί και να είναι μεγαλύτερο. Το Ταμείο του Συλλόγου δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο κόστος και λόγω αποθεματικού αλλά και λόγω του ότι δεν μπορεί να εξαντληθεί για το θέμα αυτό. Ούτε μπορούσε να συντηρεί άλλο μια κατάσταση ετήσιων δαπανών έως και 300 ευρώ για επιδιορθώσεις στον υπάρχοντα εξοπλισμό που διαρκώς ξαναχάλαγε. 300 ευρώ ισοδυναμούν με 60 ετήσιες συνδρομές! Στο χωριό μας ανέκαθεν η πρακτική που ακολουθούσαμε σε τέτοια έργα, ευρύτερης σημασίας και κόστους, ήταν η πρόσκληση προσφορών και αυτό αποφασίσαμε στην πρόσφατη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Η επιλογή αυτή δικαιώνεται στην πράξη με τη συλλογή των πρώτων προσφορών. Οι περισσότεροι από τους συγχωριανούς προσφέρουν από 20 ευρώ ο καθένας, 500 ευρώ είναι μια καλή αρχή αλλά χρειάζεται μια ακόμη καλύτερη συνέχεια. Και ας μην περιμένουμε να πάμε στο χωριό για να προσφέρουμε τη συνεισφορά μας. Στην εκλογικοαπολογιστική συνέλευση της Αδελφότητας, μέσα στον Ιούνιο, η συλλογή προσφορών θα συνεχισθεί με στόχο να υπερβούμε το όριο των 2000 ευρώ ως τα τέλη Ιουνίου, γεγονός που θα επιτρέψει πρακτικά την υλοποίηση του έργου μέσα στο καλοκαίρι. Άμεσα θα κοινοποιήσουμε και αριθμό τραπεζικού λογρισασμού του Συλλόγου στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ όπου μπορεί ο καθένας μας να καταθέσει την προσφορά του και με το αποδεικτικό της κατάθεσης να παραλαμβάνει εκ των υστέρων την απόδειξη απο το Σύλλογο.

Η συμβολή του έργου αυτού συμβάλει στη γενικότερη δημιουργική ενεργοποίηση στο Σύλλογο και στο χωριό μας. Το διάστημα αυτό ο Σύλλογος, περα από την κεραία, υλοποιεί και μια σειρά άλλα έργα. Ανάμεσά τους:
- η κατασκευή και η τοποθέτηση παγκακιών στην Ασφάκα
- η κατασκευή νέου ταβανιού στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου (τα ποντίκια κάνουν πάρτυ τα τελευταία χρόνια στην ψευδοροφή)
- η κατασκευή εσωτερικής τουαλέτας στο νέο Ιατρείο του χωριού (στον πινακα ανακοινώσεων του χωριού αναρτήθηκε ανακοίνωση για τη συλλογή προσφορών σε επαγγελματίες του χωριου που θέλουν να αναλάβουν το έργο)
- η αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις ανάγκες των Συλλόγων μας και τη δημιουργική ενασχόληση της νεολαίας μας
- η αγορά video προβολέα για τη διοργάνωση προβολών και παρουσιάσεων του Συλλόγου στο χωριό, για εκδηλώσεις και ψυχαγωγία
- ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης, η ψηφιοποίηση των καταλόγων της
- η ψηφιοποίηση της παρουσίασης των εκθεμάτων του Μουσείου, η τακτική λειτουργία του για το διάστημα 20/7-20/8
- η επέκταση του Μουσείου με τη δημιουργία Οπτικοακουστικού Αρχείου και της έκθεσης για την Παιδεία και τα Γράμματα στην περιοχή μας
- η προετοιμασία έκδοσης και εκδηλώσεων για το καλοκαίρι
- η συντήρηση και η αγορά υλικών για το γήπεδο μπάσκετ

Όλα αυτά γίνονται με τις δικές μας δυνάμεις, όπως τόσα και τόσα έγιναν στο χωριό μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποσιωπά τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις στήριξης από το Δήμο (ή και τη Νομαρχία, θα προσθέταμε εμείς). Τα διαρκώς ανακυκλούμενα επιχειρήματα για προβλήματα του Δήμου και η λογική του ότι είμαστε ένας ελάχιστος οικισμός - ποιος να ασχοληθεί μαζί μας, άσχετα από τις προσωπικές προθέσεις, θα μπορούσαν αντικειμενικά να ηχούν και να χρησιμοποιηθούν και σαν άλλοθι απραξίας. Ιδιαίτερα όταν έχουμε απτά και πρόσφατα παραδείγματα ολιγωρίας σε άμεσα αιτήματα του συνόλου των φορέων του χωριού μας με παρά λίγο καταστρεπτικές συνέπειες. 14 μήνες Φιλοπρόοδος, Αδελφότητα και Τοπικό Συμβούλιο ζητούσαμε την επιδιόρθωση του τοίχου υποστήριξης της αυλής του Σχολείου, πάνω από το σπίτι της αξέχαστης κάκω Ρήνης. Έπρεπε να πέσει για να ανταποκριθεί! Πάλι καλά που δεν είχαμε τραυματισμό κάποιου διερχόμενου ή ζημιές στο σπίτι. Η ολιγωρία μπορεί να έχει πολλές μορφές και διαφορετικές συνέπειες. Το συμφωνητικό παραχώρησης των χώρων του Κοινοτικού Γραφείου και του πρώην Ιατρείου δεν έχει ακόμη συνυπογραφεί από το Δήμο και το Φιλοπρόοδο επειδή για ένα ολόκληρο χρόνο δεν έχει καθαρογραφεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη μετά από συλλογικό αίτημα όλων των φορέων του χωριού μας. Όλον αυτό το χρόνο θα μπορούσε να προχωρήσει ουσιαστικά η επέκταση του Μουσείου που με τη σειρά του είναι ένα λιθαράκι ανάπτυξης για το χωριό μας. Το χωριό που πρώτο σε όλο το Νομό ίδρυσε Λαογραφικό Μουσείο, το χωριό που πάντα καμάρωνε την προκοπή του χάρη στην κινητοποίηση των συγχωριανών όπου γης, το χωριό αυτό μπορεί να αυτολογοκρίνει ή να παραπέμπει αλλού στοιχειώδη αιτήματά του από το Δήμο ή τη Νομαρχία ως \"ένας ελάχιστος οικισμός ανάμεσα σε πολλαπλά αιτήματά του\"; Μια ματιά στην ευρύτερη περιοχή μας γεννά μελαγχολικές συγκρίσεις. Την ώρα που οι σγχωριανοί δίνουν από το υστέρημά τους 2500 ευρώ για την κεραία, ο γειτονικός Δήμος Μολοσσών μέσα από τα προγράμματα \"ΘΗΣΕΑΣ\" και \"INTERREG Ελλάδας- Ιταλίας\" υλοποιεί έργα εκατομμυρίων ευρώ σε όλα τα χωριά του. Ενδεικτικά μόνο ανάμεσά τους, κάθε χωριό του κατασκευάζει είτε ξενώνα, είτε πολιτιστικό κέντρο, είτε λαογραφικό μουσείο, κατασκευάζονται περιβαλλοντικά παρατηρητήρια στον Καλαμά, υλοποιείται πρόγραμμα για τα μονοπάτια. Και όλα αυτά δίπλα μας, σε χωριά με οικογενειακούς και ιστορικούς δεσμούς μαζί μας. Όλα αυτά, πέρα από μελαγχολικές συγκρίσεις, μπορούν να γεννήσουν και άλλες σκέψεις στην προοπτική της πρώτης, εθελοντικής φάσης του νέου Καποδίστρια- άνεξάρτητα από τη γνώση ή και τη γνώμη που μπορεί να έχουμε για το Νόμο που ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Κι οι Σύλλογοί μας, Φιλοπρόοδος και Αδελφότητα, μέσα από συντονισμό της δράσης τους, μπορούν και πρέπει να είναι κινητήριοι μοχλοί και στα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα, τον πολιτισμό και τον εξωραισμό στο χωριό μας και στη σχέση του χωριού μας με τα τεκταινόμενα που το αφορούν άμεσα, δίπλα του- στο Δήμο μας, στη Νομαρχία μας, στην περιοχή μας. Χωρίς να ξεχνάμε για χάρη του μεγάλου το φαινομενικά πιο μικρό ούτε, φυσικά, το αντίστροφο. Και σε μια τέτοια προσπάθεια, η φράση που συχνά συνοδεύει τα κοινά κείμενα των φορέων μας ανακτά και επιβεβαιώνει το πλήρες νόημά της: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Τώρα στην κεραία, αύριο σε ό,τι χρειαστεί.
Last edit: 15 Χρόνια 11 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 11 Μήνες πριν #2152 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
O αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ είναι 347 296025 72. Όποιος και όποια θέλει μπορεί να καταθέσει χρήματα για την αγορά νέου αναμεταδότη στο χωριό. Θα παρακαλούσαμε όποιος καταθέτει να στέλνει μέσα από την ιστοσελίδα μήνυμα για την κατάθεση της προσφοράς του για να κοινοποιείται και στον πίνακα που έχουμε αναρτήσει στο χωριό αλλά και από εδώ. Με το καταθετήριο των χρημάτων ο Ταμίας του Συλλόγου θα εκδώσει αποδείξεις είσπραξης αναγράφοντας πάνω το λόγο της προσφοράς-τον αναμεταδότη. Σήμερα το βράδυ θα προβάλουμε και από εδώ ό,τι προσφορές έγιναν μέχρι τώρα στο χωριό, ελπίζοντας άμεσα να κοινοποιηθούν και οι άλλοι συγχωριανοί. Πρέπει να μαζέψουμε τουλάχιστον 2000 ευρώ για να ξεκινήσουμε και έχουμε ήδη 500 ευρώ. Όσοι δεν μπορούν να στείλουν μέσω Τράπεζας μπορούν να δώσουν τις προσφορές τους στον Πρόεδρο του Συλλόγου στη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης της Αδελφότητας σε λίγες εβδομάδες. Αν ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ανταποκροθούμε άμεσα μπορούμε μέσα στον καλοκαίρι να τοποθετήσουμε το νέο αναμεταδότη και αυτό είναι σημαντικό γιατί όσο περνάει ο καιρός οι προσφορές των τεχνικών για την κεραία αναπροσαρμόζονται αυξανόμενες και με τον πληθωρισμό που ανεβαίνει οι προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες. Το γοργό, λοιπόν, δεν έχει μόνο χάρη... Yes we can που λέει κι ο Obama (άσχετο!) ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.124 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
19
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.46
Δύση: 20.09
Σελήνη
10 ημερών
Ακάθιστος Ύμνος, Παφνουτίου ιερομάρτυρος
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com