Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download
Ποταμός Καλαμάς
View Image Download

ΝΕΑ και ΕΡΓΑ από το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2172 από Alexandros
ΝΕΑ και ΕΡΓΑ από το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ δημιουργήθηκε από Alexandros
Χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ συναντήθηκε με τον Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα. Θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, η ενδεχόμενη ένταξη έργων στην περιοχή του Πολυδρόσου, οι δυνατότητες στήριξης των ενεργειών και των δράσεων του Φιλοπρόοοδου Συλλόγου από μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας. Για την διεξοδικότερη ανάπτυξη των θεμάτων ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα.

Χθες, επίσης, ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου μετέβη στην Παραμυθιά για έβδομη φορά τους τελευταίους μήνες, για τη γνωστή εκκρεμότητα της υπογραφής του Συμφωνητικού Παραχώρησης του 1ου ορόφου του κτιρίου του Μουσείου για τις ανάγκες επέκτασής του. Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις η απόφαση 101 του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 9 ΜΑΪΟΥ 2007 δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί για να προσχωρήσει η υπογραφή του Συμφωνητικού! Η εκκρεμότητα κυριολεκτικά χρόνισε! Ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου πρωτοκόλλησε κείμενο συνυπογραμμένο απο τον Πρόεδρο της Αδελφότητας, μια έκκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άμεση επίλυση της απαράδεκτης εκκρεμότητας στο Πρωτόκολλο του Δήμου Παραμυθιάς.


Το πρόγραμμα έργων του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ συνεχίζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή εσωτερικής τουαλέτας στο χώρο του νέου Ιατρείου. Το έργο κόστισε 580 ευρώ και αποπληρώθηκε από το Ταμείο του Συλλόγου. Αποπληρώθηκε, επίσης, με το ποσό των 160 ευρώ το φορτίο του αμμοχάλικου και μεροκάματα για τη διαμόρφωση της αυλής του σχολείου που μετά την κατάρρευση του τοίχου ήταν σε κακά χάλια. Τα παγκάκια έχουν κατασκευαστεί και αναμέναμε την ολοκλήρωση του έργου της Νομαρχίας Θεσπρωτίας στο δρόμο της Ασφάκας για να τοποθετηθούν. Ελπίζουμε να τοποθετήσουμε τα παγκάκια μέχρι το τέλος της τρέχουσας βδομάδας. Τα παγκάκια κόστισαν 320 ευρώ. Ορίσαμε, τέλος, σαν ημέρα εθελοντικής εργασίας το Σάββατο 21 Ιουνίου για την επιδιόρθωση του ταβανιού στη βιβλιοθήκη και την τακτοποίηση των υλικών στα γραφεία του Συλλόγου. Χρειάζεται η συμμετοχή όσων μπορούν για να προστατευθούν τα υλικά του Συλλόγου από την αλλαγή ψευδοροφής. Τα φωτιστικά για τη νέα ψευδοροφή έχουν ήδη παραγγελθεί και την Παρασκευή αναμένονται στο χωριό. Αποφασίσαμε, τέλος, να παραγγείλουμε αλουμινένι παράθυρο για το χώρο νεολαίας στο κτίριο του Σχολείου και μεταλλικής κατασκευής για αποθηκευτικές ανάγκες στον ίδιο χώρο (πχ για τις μπάλες basket κλπ). Σήμερα το πρόγραμμα είχε έρευνα αγοράς στα Γιάννενα για την αγορά video προβολέα, όπως αποφάσισε στην πιο πρόσφατη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Φιλοπρόοδος. Το εγκεκριμένο για την αγορά ποσό είναι 1000 ευρώ. Το καλοκαίρι φέτος δεν έχει σινεμά ο Παράδεισος αλλά ... ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ! Τρεις φορές κάθε εβδομάδα στο σχολείο, στο διάστημα 21 Ιουλίου- 20 Αυγούστου, προβολές ταινιών και ό,τι άλλο θέλει το ...φιλοθεάμον κοινό :woohoo:
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2174 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα ΝΕΑ και ΕΡΓΑ από το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ
Χθες, τέλος, πήγα το βράδυ στη Σαγιάδα για να συζητήσω με τον ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΣΙΑΚΟ το θέμα του Καλαμά και τις εξελίξεις στον αγώνα για ένα καθαρό ποτάμι. Ο ΠΑΣΙΑΚΟΣ πρωτοστατεί δεκαετίες στην προσπάθεια για καλύετρο περιβάλλον στη Θεσπρωτία και συμμετέχει σε κάθε ανάλογη δράση. Συμμετείχε και μας ενημέρωσε για τη σύσκεψη δέκα παρακαλάμιων Δήμων που πραγματοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα και αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο. Αποφασίστηκε συγκεκριμένα τα μηχανήματα των 10 Δήμων να φράξουν τη σήραγγα της Λαψίστας, από όπου διοχετεύονται λύματα της γιαννιώτικης βιομηχανική ζώνης χωρίς βιολογικό καθαρισμό κατευθείαν στο ποτάμι. Το χρονικό όριο που έθεσαν οι Δήμοι είναι η 30η Ιουνίου, αν ως τότε δεν λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός για τα αστικά λύματα τότε το μέλλον προβλέπεται ...δυναμικό! Αν κλείσει η σήραγγα της Λαψίστας τότε στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων προβλέπεται ...υπερχείλιση επεξεργασμένων και ανεπεξέργαστων λυμάτων... Σήμερα επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο Μολοσσών για αλληλοενημέρωση για το θέμα του Καλαμά. Αύριο Πέμπτη συγκαλείται σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου οι επιθεωρητές περιβάλλοντος θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων τους σε Καλαμά και Λούρο...
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2178 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα ΝΕΑ και ΕΡΓΑ από το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ
Νεότερα για τον ΚΑΛΑΜΑ. Στη σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια Ηπείρου χθες ο Περιφερειάρχης και ο Νομάρχης Ιωαννίνων δεσμεύθηκαν για την άμεση σύνδεση των αγωγών αστικών λυμάτων με το βιολογικό καθαρισμό. Αυτό έγινε κάτω απο την πίεση της πρόσφατης σύσκεψης των παρακαλάμιων Δήμων και την απειλή τους για κείσιμο της σήραγγας της Λαψίστας. Δεν ξέρουμε πόσο θα τηρηθεί αυτή τη φορά η υπόσχεση περί βιολογικού καθαρισμού κι έχουμε πολλές πολλές επιφυλάξεις για το αποτέλεσμά του. Πρέπει, όμως, παράλληλα να ανοίξει μια άλλη ουσιαστική συζήτηση από τους παρακαλάμιους Δήμους που δεν υφίστανται μόνο αλλά είναι και μέρος του προβλήματος με την ανεξέλεγκτη διοχέτευση τοπικών λυμάτων (πχ από τα χοιροτροφεία) απευθείας στην κοίτη του πολύπαθου Καλαμά. Ένα ποτάμι που θα έπρεπε να είναι ευλογία για τους τόπους που αξιώνονται τη ροή του είναι εφιάλτης με την διαρκώς επιβαρυνόμενη μόλυνση, Το χωριό μας, στο μέσο του ποταμού, στο πιο όμορφο σημείο της διαδρομής του, πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για έναν καθαρό Καλαμά. Και όχι να παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις ειδησεογραφικά....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #2180 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα ΝΕΑ και ΕΡΓΑ από το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ
Τοποθετήσαμε σήμερα τα 4 παγκάκια στην Ασφάκα. Τα παγκάκια τοποθετήθηκαν με απόφαση και έξοδα του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ στα ακόλουθα σημεία
1. Κορρίτες, μπροστά στο κτίσμα του έργου της ύδρευσης
2. Μεγαπλάι, στην πρώτη στροφή στο κατέβασμα προς το χωριό αριστερά
3. Στην άλλη πλευρά του δρόμου απο το σπίτι του Λάζαρου, στη μέση της μεγάλης ανηφόρας
4. Απέναντι από την είδοσο του σπιτιού του Νικόλαου Διώχνου
Και τα τέσσερα σημεία μοιράζουν τις αποστάσεις για την πεζοπορία και μπορεί κάποιος να ξαποστάσει για να συνεχίσει. Το παγκάκι στις Κορρύτες έχει όλη τη μέρα ίσκιο, στου Λάζαρού έίναι στη σκιά δέντρου. Τα παγκάκια στο Μεγαπλάι και στου ΝικολαΔιώχνου έχουν υπέροχη θέα. Στο παγκάκι στο Μεγαπλάι θα γίνει μικρή διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο και θα φυτευθεί δέντρο.


Υ.Γ. Ένα επόμενο έργο στην Ασφάκα αξίζει να είναι η διαμόρφωση στις Κορρύτες, ένα έργο ακριβό αλλά όσο σημαντικό :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 21/12/2018 - 00:22

Με λύπη ενημερώνουμε τους χωριανούς για την απώλεια του μπάρμπα Χρίστου Καττή. Καλό ταξίδι μπάρμπα Χρίστο,θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς.

Μαριορή - 03/10/2018 - 23:47

Στις προθέσεις της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών είναι να οργανώσει εκδρομή με πούλμαν στο χωριό για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να το δηλώσουν ως τις 8 Οκτ στην Κλεοπάτρα Σβανά.

Μαριορή - 21/05/2018 - 00:43

Νέο ΔΣ Αδελφότητας:Αναγνωστοπούλου Γιάννα, Διόχνος Γιώργος, Διώχνου, Σωτηρία, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Λαμπρίδου Μαρία, Σβανά Κλεοπάτρα, Τσόδουλος Γιώργος. Η συγκρότηση σε σώμα θα γίνει αύριο το βράδυ στις 8 στην Πανηπειρωτική.

Μαριορή - 19/05/2018 - 22:22

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5/2018 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Μαριορή - 15/04/2018 - 23:36

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. ΛΕΜΕ ΓΙΑ 20 ΜΑΪΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
22
Φεβρουαρίου
2019
Ανατ.: 07.16
Δύση: 18.08
Σελήνη
17 ημερών
Των εν τοις Ευγενίου μαρτύρων, Ανθούσης μάρτυρος
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης διαβαίνει τον ποταμό Προύθο και εισέρχεται στο έδαφος της Μολδαβίας.
1841
Κηρύσσεται επανάσταση στα Σφακιά της Κρήτης.
1897
Μάχη στην Ιεράπετρα Κρήτης.
1943
Ιδρύεται στην Ανατ. Μακεδονία η αντιστασιακή οργάνωση "Ένωσις Συμπολεμιστών Εθνικού Αγώνος" (ΕΣΕΑ).

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com