Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

πικραλίδα
View Image Download
Ποταμός Καλαμάς
View Image Download
Η χιονισμένη Νε...
View Image Download
Ψάρεμα πέστροφα...
View Image Download
Η αναγέννηση τη...
View Image Download

ΝΕΑ και ΕΡΓΑ από το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #2172 από Alexandros
Χθες, Τρίτη 18 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ συναντήθηκε με τον Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα στην Ηγουμενίτσα. Θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, η ενδεχόμενη ένταξη έργων στην περιοχή του Πολυδρόσου, οι δυνατότητες στήριξης των ενεργειών και των δράσεων του Φιλοπρόοοδου Συλλόγου από μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας. Για την διεξοδικότερη ανάπτυξη των θεμάτων ορίστηκε νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στην Ηγουμενίτσα.

Χθες, επίσης, ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου μετέβη στην Παραμυθιά για έβδομη φορά τους τελευταίους μήνες, για τη γνωστή εκκρεμότητα της υπογραφής του Συμφωνητικού Παραχώρησης του 1ου ορόφου του κτιρίου του Μουσείου για τις ανάγκες επέκτασής του. Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις η απόφαση 101 του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 9 ΜΑΪΟΥ 2007 δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί για να προσχωρήσει η υπογραφή του Συμφωνητικού! Η εκκρεμότητα κυριολεκτικά χρόνισε! Ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου πρωτοκόλλησε κείμενο συνυπογραμμένο απο τον Πρόεδρο της Αδελφότητας, μια έκκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άμεση επίλυση της απαράδεκτης εκκρεμότητας στο Πρωτόκολλο του Δήμου Παραμυθιάς.


Το πρόγραμμα έργων του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ συνεχίζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή εσωτερικής τουαλέτας στο χώρο του νέου Ιατρείου. Το έργο κόστισε 580 ευρώ και αποπληρώθηκε από το Ταμείο του Συλλόγου. Αποπληρώθηκε, επίσης, με το ποσό των 160 ευρώ το φορτίο του αμμοχάλικου και μεροκάματα για τη διαμόρφωση της αυλής του σχολείου που μετά την κατάρρευση του τοίχου ήταν σε κακά χάλια. Τα παγκάκια έχουν κατασκευαστεί και αναμέναμε την ολοκλήρωση του έργου της Νομαρχίας Θεσπρωτίας στο δρόμο της Ασφάκας για να τοποθετηθούν. Ελπίζουμε να τοποθετήσουμε τα παγκάκια μέχρι το τέλος της τρέχουσας βδομάδας. Τα παγκάκια κόστισαν 320 ευρώ. Ορίσαμε, τέλος, σαν ημέρα εθελοντικής εργασίας το Σάββατο 21 Ιουνίου για την επιδιόρθωση του ταβανιού στη βιβλιοθήκη και την τακτοποίηση των υλικών στα γραφεία του Συλλόγου. Χρειάζεται η συμμετοχή όσων μπορούν για να προστατευθούν τα υλικά του Συλλόγου από την αλλαγή ψευδοροφής. Τα φωτιστικά για τη νέα ψευδοροφή έχουν ήδη παραγγελθεί και την Παρασκευή αναμένονται στο χωριό. Αποφασίσαμε, τέλος, να παραγγείλουμε αλουμινένι παράθυρο για το χώρο νεολαίας στο κτίριο του Σχολείου και μεταλλικής κατασκευής για αποθηκευτικές ανάγκες στον ίδιο χώρο (πχ για τις μπάλες basket κλπ). Σήμερα το πρόγραμμα είχε έρευνα αγοράς στα Γιάννενα για την αγορά video προβολέα, όπως αποφάσισε στην πιο πρόσφατη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Φιλοπρόοδος. Το εγκεκριμένο για την αγορά ποσό είναι 1000 ευρώ. Το καλοκαίρι φέτος δεν έχει σινεμά ο Παράδεισος αλλά ... ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ! Τρεις φορές κάθε εβδομάδα στο σχολείο, στο διάστημα 21 Ιουλίου- 20 Αυγούστου, προβολές ταινιών και ό,τι άλλο θέλει το ...φιλοθεάμον κοινό :woohoo:
Last edit: 10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
10 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν - 10 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #2174 από Alexandros
Χθες, τέλος, πήγα το βράδυ στη Σαγιάδα για να συζητήσω με τον ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΣΙΑΚΟ το θέμα του Καλαμά και τις εξελίξεις στον αγώνα για ένα καθαρό ποτάμι. Ο ΠΑΣΙΑΚΟΣ πρωτοστατεί δεκαετίες στην προσπάθεια για καλύετρο περιβάλλον στη Θεσπρωτία και συμμετέχει σε κάθε ανάλογη δράση. Συμμετείχε και μας ενημέρωσε για τη σύσκεψη δέκα παρακαλάμιων Δήμων που πραγματοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα και αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο. Αποφασίστηκε συγκεκριμένα τα μηχανήματα των 10 Δήμων να φράξουν τη σήραγγα της Λαψίστας, από όπου διοχετεύονται λύματα της γιαννιώτικης βιομηχανική ζώνης χωρίς βιολογικό καθαρισμό κατευθείαν στο ποτάμι. Το χρονικό όριο που έθεσαν οι Δήμοι είναι η 30η Ιουνίου, αν ως τότε δεν λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός για τα αστικά λύματα τότε το μέλλον προβλέπεται ...δυναμικό! Αν κλείσει η σήραγγα της Λαψίστας τότε στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων προβλέπεται ...υπερχείλιση επεξεργασμένων και ανεπεξέργαστων λυμάτων... Σήμερα επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο Μολοσσών για αλληλοενημέρωση για το θέμα του Καλαμά. Αύριο Πέμπτη συγκαλείται σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου οι επιθεωρητές περιβάλλοντος θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων τους σε Καλαμά και Λούρο...
Last edit: 10 Χρόνια 6 Ημέρες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
10 Χρόνια 5 Ημέρες πριν #2178 από Alexandros
Νεότερα για τον ΚΑΛΑΜΑ. Στη σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια Ηπείρου χθες ο Περιφερειάρχης και ο Νομάρχης Ιωαννίνων δεσμεύθηκαν για την άμεση σύνδεση των αγωγών αστικών λυμάτων με το βιολογικό καθαρισμό. Αυτό έγινε κάτω απο την πίεση της πρόσφατης σύσκεψης των παρακαλάμιων Δήμων και την απειλή τους για κείσιμο της σήραγγας της Λαψίστας. Δεν ξέρουμε πόσο θα τηρηθεί αυτή τη φορά η υπόσχεση περί βιολογικού καθαρισμού κι έχουμε πολλές πολλές επιφυλάξεις για το αποτέλεσμά του. Πρέπει, όμως, παράλληλα να ανοίξει μια άλλη ουσιαστική συζήτηση από τους παρακαλάμιους Δήμους που δεν υφίστανται μόνο αλλά είναι και μέρος του προβλήματος με την ανεξέλεγκτη διοχέτευση τοπικών λυμάτων (πχ από τα χοιροτροφεία) απευθείας στην κοίτη του πολύπαθου Καλαμά. Ένα ποτάμι που θα έπρεπε να είναι ευλογία για τους τόπους που αξιώνονται τη ροή του είναι εφιάλτης με την διαρκώς επιβαρυνόμενη μόλυνση, Το χωριό μας, στο μέσο του ποταμού, στο πιο όμορφο σημείο της διαδρομής του, πρέπει να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για έναν καθαρό Καλαμά. Και όχι να παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις ειδησεογραφικά....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

 • Alexandros
 • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
 • Επισκέπτης
 • Επισκέπτης
10 Χρόνια 3 Ημέρες πριν #2180 από Alexandros
Τοποθετήσαμε σήμερα τα 4 παγκάκια στην Ασφάκα. Τα παγκάκια τοποθετήθηκαν με απόφαση και έξοδα του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ στα ακόλουθα σημεία
1. Κορρίτες, μπροστά στο κτίσμα του έργου της ύδρευσης
2. Μεγαπλάι, στην πρώτη στροφή στο κατέβασμα προς το χωριό αριστερά
3. Στην άλλη πλευρά του δρόμου απο το σπίτι του Λάζαρου, στη μέση της μεγάλης ανηφόρας
4. Απέναντι από την είδοσο του σπιτιού του Νικόλαου Διώχνου
Και τα τέσσερα σημεία μοιράζουν τις αποστάσεις για την πεζοπορία και μπορεί κάποιος να ξαποστάσει για να συνεχίσει. Το παγκάκι στις Κορρύτες έχει όλη τη μέρα ίσκιο, στου Λάζαρού έίναι στη σκιά δέντρου. Τα παγκάκια στο Μεγαπλάι και στου ΝικολαΔιώχνου έχουν υπέροχη θέα. Στο παγκάκι στο Μεγαπλάι θα γίνει μικρή διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο και θα φυτευθεί δέντρο.


Υ.Γ. Ένα επόμενο έργο στην Ασφάκα αξίζει να είναι η διαμόρφωση στις Κορρύτες, ένα έργο ακριβό αλλά όσο σημαντικό :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 21/05/2018 - 00:43

Νέο ΔΣ Αδελφότητας:Αναγνωστοπούλου Γιάννα, Διόχνος Γιώργος, Διώχνου, Σωτηρία, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Λαμπρίδου Μαρία, Σβανά Κλεοπάτρα, Τσόδουλος Γιώργος. Η συγκρότηση σε σώμα θα γίνει αύριο το βράδυ στις 8 στην Πανηπειρωτική.

Μαριορή - 19/05/2018 - 22:22

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5/2018 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ανώνυμος - 19/05/2018 - 22:19

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Μαριορή - 15/04/2018 - 23:36

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. ΛΕΜΕ ΓΙΑ 20 ΜΑΪΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μαριορή - 26/12/2017 - 12:02

Η κηδεία της θείας Αναστασίας Κ. Διώχνου (το γένος Μαρτίνη) θα γίνει την Τετάρτη, 27/12, ώρα 16.30, στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Δευτέρα
25
Ιουνίου
2018
Ανατ.: 06.00
Δύση: 21.01
Σελήνη
12 ημερών
Φεβρωνίας, Λογγίνου, Ορεντίου, Προκοπίου
363
Θάνατος του τραγικού Έλληνος Αυτοκράτορος Ιουλιανού του Φιλοσόφου, σε ηλικία 31 ετών.
1470
Οι Τούρκοι περνούν στην άλλη πλευρά του Ευβοϊκού κόλπου και στην βενετοκρατούμενη Χαλκίδα μέσω πλωτής γέφυρας.
1810
Οι Τούρκοι φονεύουν στη Σμύρνη τον νεομάρτυρα ιερέα Προκόπιο από τη Βάρνα.
1821
Ήττα των Ελλήνων στην Καλαρρύτα της Ηπείρου.
1822
Οι Γενναίος Κολοκοτρώνης, Π. Γιατράκης, Σ. Πανάς και οι φιλέλληνες απελευθερώνουν το Πέτα.
1823
Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κρήνη της Μικράς Ασίας τον νεομάρτυρα Γεώργιο από την Αττάλεια.
1826
Οι Μανιάτες επιτίθενται κατά των Αιγυπτίων και τους καταδιώκουν μέχρι την ακτή, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες.
1830
Ο οπλαρχηγός Ν. Μαλικούτης συλλαμβάνεται σε μάχη κοντά στο Ρέθυμνο και απαγχονίζεται στο Ηράκλειο.
1912
Ανακηρύσσεται Ολυμπιονίκης ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας στην Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης (μήκος άνευ φοράς).
1913
Ο Ελληνικός Στρατός εκδιώκει από το Μπέλες τους Βουλγάρους και φθάνει ως την κοιλάδα της Στρώμνιτσας.
1920
Η Ελληνική Ταξιαρχία Ιππικού καταλαμβάνει την Προύσσα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com