Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2203 από Alexandros
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η πέτρινη επένδυση στον τοίχο αντιστήριξης της αυλής του Σχολείου, απέναντι από το σπίτι της αξέχαστης κακω Ρήνης. Το έργο πραγματοποιήθηκε με έξοδα της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ, η οποία είχε και την πρωτοβουλία για την πραγμάτωσή του. Ένα έργο σημαντικό και μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα των συλλόγων μας. Το κόστος του ξεπέρασε τα 5.500 ευρώ. Eνδεικτικά ας σκεφτούμε ότι η υλοποίηση του έργου απαίτησε τη συνεχή εργασία τριών καλών μαστόρων της πέτρας από τη βόρειο Ήπειρο για 20 ολόκληρες μέρες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά άρτιο και λειτουργικά και αισθητικά.

Παρότι το έργο ήρθε να καλύψει μια ανάγκη που προέκυψε από την κατάρρευση του παλιού τοίχου (για την οποία επανειλημμένα οι σύλλογοί μας είχαν προειδοποιήσει το Δήμο Παραμυθιάς), η καλή του υλοποίηση εντάσσεται σε ένα μακρόπνοο προγραμματισμό που από κοινού σχεδιάζουν Αδελφότητα και Φιλοπρόοδος, την ανάπλαση όλης της εισόδου του χωριού, από τις Καστανιές και την πλατεία ως το Μουσείο και την πλατεία του. Το τωρινό, σημαντικότατο έργο προοιωνίζει αυτό το μεγάλο, οραματικό έργο της επόμενης μέρας.


Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Αδελφότητας
βρέθηκαν στο χωριό για την αποπεράτωση, την παραλαβή και την αποπληρωμή του έργου το περασμένο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα ασχολήθηκαν με την πρακτική προετοιμασία του πανηγυριού στην οποία συμμετέχουν, ο καθένας με τη γνώμη του, όλοι οι συγχωριανοί. Ήταν ωραίο κάθε βράδυ στο καφενείο το θέμα συζήτησης να είναι το κρέας, ο μάγειρας, το σερβίρισμα, η μουσική, τα έξοδα του πανηγυριού. Το πανηγύρι προοιωνίζεται κι αυτό λαμπρό! Με τη συμμετοχή και την παρουσία όλων μας :)
Last edit: 15 Χρόνια 8 Μήνες πριν by Alexandros.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΜΕΛΟΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΜΕΛΟΣ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2204 από ΜΕΛΟΣ
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,
ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • MELOS
  • Το Άβαταρ του/της MELOS
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2205 από MELOS
Μπράβο στην Αδελφότητα λοιπόν που έκανε ένα τόσο μεγάλο έργο. Γιατί έτσι πιάνουν τόπο οι συνδρομές μας, κάνοντας καλύτερο το χωριό μας. Ακόμα κι όταν πρέπει να καλύψουμε χρέη άλλων. Εδώ κάθε ευρώ που μπαίνει σε έργο φαίνεται. Φαντάσου ότι ενώ για την πέτρινη επένδυση του τοίχου χρειάστηκαν όπως γράφτηκε 5500 ευρώ, για την κατασκευή του μονομπλόγκ για τον τοίχο από το Δήμο ακούγονται κάτι τρελά λεφτά του στυλ 20000 ευρώ. Αν ισχύει αυτό το ποσό για αυτό το έργο είναι μια ακόμα πρόκληση. Αφού τους λέγατε τόσο καιρό να κάνουν κάτι να μην πέσει ο τοίχος κι αυτοί δεν κάναν τίποτε, αφού έπεσε ο τοίχος κι έκλεισε το δρόμο κανά μήνα μέχρι να κάνουν κάτι, μετά ήρθαν κι έκαναν το έργο μισό χωρίς πέτρα και υπερχρεωμένο. Ξέρετε ποιος ανέλαβε το έργο; Ο Αντιδήμαρχος μαθαίνουμε σαν εργολάβος. Ωραία πράγματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • vaggelia
  • Το Άβαταρ του/της vaggelia
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 8 Μήνες πριν #2206 από vaggelia
Μακάρι οι συνδρομές 2 χρόνων να ήταν τόσα χρήματα.Τότε σίγουρα θα γινόταν πολά πιο πολλά έργα.Ειναι οι συνδρομές μιας 5ετίας. Ας καταλάβουμε λοιπόν όλοι πόσο χρήσιμα μπορεί να γίνουν τα 10 euro που πρέπει να δίνουμε ολοι μας κάθε χρόνο.Και πόσο πιο όμορφο να γίνει το ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.124 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com