Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ., ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

  • FILOPROODOS
  • Το Άβαταρ του/της FILOPROODOS Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 6 Μήνες πριν #2428 από FILOPROODOS
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ., ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ δημιουργήθηκε από FILOPROODOS
Συνεδρίασε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στο χωριό του Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. Θέμα της τακτικής συνεδρίασης ο προγραμματισμός δράσεων και ενεργειών για το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα θέμα που συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. ΚΕΡΑΙΑ
Άμεση υποβολή αίτησης παραχώρησης καρτών δορυφορικής μετάδοσης για τα τηλεοπτικά κανάλια MEGA, ANT1 και STAR μέσω του Δήμου Παραμυθιάς- μιας και μόνο οι Δήμοι έχουν τέτοιο δικαίωμα. Οι κάρτες των ALPHA και ALTER και SKY ήδη λειτουργούν. Μόλις τοποθετηθούν και οι νέες κάρτες το χωριό μας θα έχει σήμα στα 6 προαναφερθέντα ιδιωτικά κανάλια από την κεραία που τοποθετήθηκε στο Μεγαπλάι και στα τρία κρατικά (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3) από τις διπλανές κεραίες της ΕΡΤ. Τότε από την Κουνιά θα παραμείνει αναμεταδότης μόνο για το γιαννιώτικο κανάλι TV1 για να μην υπάρχουν παρεμβολές με την κυρίως κεραία.

Αποφασίστηκε η αποπληρωμή του τεχνικού ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΩΖΟΥ με την καταβολή του ποσού των 1500 ευρώ - είχε προκαταβληθεί το ποσό των 1000 ευρώ για την αγορά υλικών. Η αποπληρωμή θα γίνει με εκταμίευση από το Ταμείο του Συλλόγου. Το ποό από τις προσφορές έφτασε τις 2000 ευρώ και απομένουν 500 ευρώ για να καλυφθεί ο στόχος των 2.500 ευρώ. Ο Σύλλλογος προσκαλεί όσους δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί να στηρίξουν αυτό το συλλογικό έργο που αφορά την ποιότητα διαμονής στο χωριό.

2. ΜΟΥΣΕΙΟ
Ξεκινά ο προγραμματισμός ενεργειών για την υλοποίηση της επέκτασης του Μουσείου με τη δημιουργία Οπτικοακουστικού Αρχείου, εκθεσιακού χώρου για τα Γράμματα και την Παιδεία στην περιοχή μας και αποθηκευτικού χώρου. Στα τέλη Οκτωβρίου θα γίνει η μετακόμιση των υλικών της Κοινότητας στο Σχολείο, σύμφωνα και με το Συμφωνητικό Παραχώρησης που συνυπέγραψε ο ΦΣΠ και ο Δήμος Παραμυθιάς. Ο Σύλλογος αιτείται συναντήσεις το επόμενο διάστημα με φορείς και πρόσωπα που μπορούν να υποστηρίξουν την επέκταση του Μουσείου. Παράλληλα προσκαλεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την αρχική μελέτη της επέκτασης. Τα κλειδιά του Μουσείου παραμένουν δύο όπως και τώρα και αναλαμβάνουν τη χρήση τους αντιστοιχα οι Θεόφιλος Λαμπρίδης, Λουκάς Μάκος - παπά Δημήτρης Μαρτίνης - εφόσον κι ίδιοι το επιθυμούν.

3. ΔΕΣΕΣ
Ο Σύλλογος εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο φημολογούμενο έργο ύδρευσης στην πηγή Πετούσι, στη θέση Δέσες. Ένα τέτοιο έργο επιβαρύνει ένα χώρο που αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα προβολής και ήπιας ανάπτυξης για την περιοχή μας. Ο χώρος των Στενών του Καλαμά προστατεύεται από το σχέδιο NATURA 2000 και η προστασία του έχει περιέλθει στο φορέα διαχείρισης του προγράμματος που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα. ο Σύλλογος, από κοινού με την Αδελφότητα που ήδη έχει αποφασίσει σχετικά, θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο την περιοχή μας από ένα τέτοιο έργο. Απεναντίας είναι επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση του συνταλεσθέντος έργου ύδρευσης που παραμένει ημιτελές και με σημαντικές απώλειες στο δίκτυο. Για το θέμα αυτό θα πρωτοκολληθεί κείμενο στο Δήμο Παραμυθιάς.

4. ΣΥΣΚΕΨΗ
Ο Φιλοπρόοδος, όπως και πριν από δύο χρόνια, προσκαλεί σε σύσκεψη όλων των συλλογικών φορέων του χωριού μας (Αδελφότητα, Φιλοπρόοδος, Τοπικό Συμβούλιο) το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου στο χωριό με θέμα την ιεράρχηση αναγκών και στόχων για το επόμενο διάστημα και τον καλύτερο συντονισμό της δράσης και των ενεργειών

5. ΕΚΔΟΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
Ο Φιλοπρόοδος, από κοινού με την Αδελφότητα θα προετοιμάσει ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2009 με θέμα φωτογραφίες από το χωριό μας και το περιβάλλον της. Όποιος συγχωριανός θέλει μπορεί να στείλει φωτογραφίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να τις παραδώσει στον Αλέξανδρο ή το Βασίλη ως τις 15 Νοεμβρίου που πρέπει να κλείσει η ύλη του Ημερολογίου για να σχεδιασθεί το έντυπό του.

6. ΠΑΡΑΓΩΓΗ DVD

Ο Φιλοπρόοδος θα προετοιμάσει dvd με εικόνες (βίντεο και φωτογραφίες) από τις εκδηλώσεις του στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων. Κι εδώ η πρόσκληση για την προσφορά υλικών ισχύει για τον κάθε συγχωριανό

7. ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ο Φιλοπρόοδος, σύμφωνα και με τον καταστατικό του ρόλο, θα συμμετέχει και οικονομικά στην έκδοση βιβλίου του συγχωριανού Θεόφιλου Λαμπρίδη με το Λεξιλόγιο της περιοχής μας. Η έκδοση εμπλουτίζει τη συλλογική μας γνώση για τον τόπο μας καθώς και τους απτούς καρπούς του Συλλόγου κι έρχεται να συνεχίσει την εκδοτική προσπάθεια του Συλλόγου με το βιβλίο "ΒΛΑΧΩΡΙ" και το βιβλίο για τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΛΑΜΠΡΙΔΗ. Η έκδοση θα αναζητήσει και χορηγούς για την πραγματοποίησή της.

8. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Φιλοπρόοδος διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 6 μμ στη μουσική σκηνή "ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ". Στην εκδήλωση θα διανεμηθεί το Ημερολόγιο και το DVD, θα προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο ενώ θα παρουσιαστεί και μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή συγχωριανών. Θα αποσταλεί πρόσκληση σε όλα τα μέλη για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

9. ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ
Ο Φιλοπρόοδος θα κόψει την πίττα του για τη νέα χρονιά την πρώτη Κυριακή του 2009, στις 4 Ιανουαρίου, στις 11 πμ στο Σχολείο. Στη εκδήλωση θα διανεμηθούν Ημερολόγια και DVD. Ο Σύλλογος, επίσης, αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά εκδήλωση των παιδιών του χωριού στη διάρκεια των Χριστουγέννων, εφόσον τα ίδια τα παιδιά δείξουν σχετικό ενδιαφέρον.

10. ΑΓΟΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ
Αποφασίστηκε να ζητήσουμε από εκδοτικούς οίκους βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη του Συλλόγου και σε δέκα ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των μελών του ΔΣ που διαμένουν στην Αθήνα για το λόγο αυτό.

11. ΑΙΤΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αποφασίστηκε να ζητήσουμε από το Δήμο Παραμυθιάς τακτική ενημέρωση με την αποστολή των αποφάσεων και των προσκλήσεων στα Δημοτικά Συμβούλια.

12. ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΞΟΔΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Εγκρίθηκε η αποπληρωμή των εξόδων της ιστοσελίδας, από κοινού με την Αδελφότητα (70 ευρώ ο κάθε Σύλλογος).

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που συζητήσαμε και αν κάτι έχει παραληφθεί θα προστεθεί εδώ, θέλοντας να υπάρχει μια τακτική ενημέρωση όλων των μελών για τα πεπραγμένα του ΔΣ του ΦΣΠ όλο το χρόνο.

Τη Δευτέρα 6/10 επισκεφθήκαμε το Δήμο Παραμυθιάς, συντάξαμε κι αποστείλαμε αιτήσεις του Δήμου Παραμυθιάς για τις κάρτες δορυφορικής μετάδοσης στα τηλεοπτικά κανάλια, αιτήσεις υπογεγραμμένες από τον παρόντα Αντιδήμαρχο κ. Ράπτη. Πρωτοκολλήσαμε, επίσης, την αίτηση για την αποστολή πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς, επίσης, κείμενο για τις ΔΕΣΕΣ και την προστασία τους, από κοινού Φιλοπρόοδος και Αδελφότητα και το οποίο θα κοινοποιηθεί και στην ιστοσελίδα μας. Εκταμιεύσαμε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Συλλόγου και αποπληρώσαμε τον ΘΑΝΑΣΗ ΣΙΩΖΟ, τον τεχνικό της κεραίας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.115 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Σάββατο
20
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.44
Δύση: 20.10
Σελήνη
11 ημερών
Σάββατο του Ακαθίστου, Θεοδώρου Τριχινά, Αθανασίου και Ιωάσαφ
1453
Ο πλοίαρχος Φλαντανέλλας εισέρχεται στον Κεράτιο κόλπο και εφοδιάζει την πολιορκούμενη Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Έλληνες επαναστάτες του Γαλατσίου Μολδαβίας καταστρέφουν την γέφυρα του ποταμού Σερέτη.
1941
Υπογράφεται στο Βοτονόσι Ηπείρου το Πρωτόκολλο συνθηκολογήσεως του Ελληνικού Στρατού.
1943
Στην τοποθεσία Λυκόχωρος της Βουνιχώρας Παρνασσίδος γίνεται η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των ανδρών του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com