Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2456 από ΠΠΔ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Tη Δευτέρα στις 12 Γενάρη ήταν η γιορτή της Τατιάνας , γράφει το ημερολόγιο
« Τατιανής Μάρτυρος ». Μια είναι στο χωριό, η δική μου , και άλλη μία που είναι στην Αθήνα , χρόνια έχουμε να τη δούμε στο χωριό. Πολλοί το θυμήθηκαν και πήραν τηλέφωνο για “χρόνια πολλά”, και τα μηνύματα ακόμα πιο πολλά, άλλα από το κινητό και από το διαδίκτυο ένα σωρό. Δεν πέρασαν όμως δυό μέρες καλά – καλά και έπεσε στο κρεβάτι, άρρωστη η Τατιάνα. Σε δυο ακόμα μέρες να ο λαιμός της έκλεισε, τα αυτιά την πονέσανε, πυρετός και βήχας , δεν φαινόταν απλή ίωση. Έτσι λοιπόν σήμερα Παρασκευή πήγαμε στο γιατρό στο Κέντρο Υγείας. Εκεί αφού την κοίταξε λίγο η Σμυρνούλα , η παιδίατρος, που είναι και αυτή Μαρτινάτισσα , ο παππούς της ήταν ο Σπύρο Μαρτίνης , γυιος του πάπου - Ποστόλη , της έγραψε τα καθιερωμένα φάρμακα που τώρα τα μάθαμε και μείς απόξω, τόσες φορές που τα πήραμε στα παιδιά. Τάχατες είναι πιο ευάλωτα στην αρρώστια τα παιδιά σήμερα , ή εμείς τα κακομάθαμε και με το παραμικρό στην αντιβίωση δίνομε τόση μεγάλη σημασία; Και τα εμβόλια που τους κάναμε λογαριασμό δεν έχουν. Που οι παλιές μανάδες τέτοια πράγματα, ένα ήταν το πρώτο τους γιατρικό, το λάδι ή τα κάρβουνα για το « μάτι ». Ήθελε δεν ήθελε ο οργανισμός των παιδιών αποκτούσε τα απαραίτητα αντισώματα και όλα τα κρυώματα τα πέρναγαν στο πόδι !!!
Βγαίνοντας λοιπόν ακριβώς απέναντι είναι το φαρμακείο του Μουσελίμη, παλιός συμπέθερος αυτός, και στη γωνία του δρόμου ένα από τα 28 καφενεία – καφετέριες και τέτοιου είδους μαγαζιά που έχει η Παραμυθιά, πάρα πολλά για τον κόσμο που έχει. Σχεδόν ποτέ δεν βλέπεις άνθρωπο σ’ αυτό αν και γωνιακό , σήμερα όμως τι είναι; - Παρασκευή!!! Και μάλιστα καλή Παρασκευή , ξανάρχισε τα δρομολόγια το λεωφορείο του Δήμου Παραμυθιάς μετά από δυο μήνες διακοπή, η ώρα κοντεύει 12 και άρχισαν οι επιβάτες να συγκεντρώνονται στις καρέκλες του καφενείου. Επιβάτες από τρία χωριά. Πολύδροσο, Οσδίνα , Πλακωτή. Σχεδόν πάντοτε γεμίζει και βλέπεις στην Παραμυθιά γνωστές φιγούρες της Παρασκευής. Οι πιο πολλοί δεν έχουν άλλο τρόπο να πάνε στην αγορά και τώρα πια ο δρόμος μας σπάνια βλέπει ΚΤΕΛ , έτσι λοιπόν τούτο το δρομολόγιο είναι σωτήριο για τα τρία χωριά και τους λιγοστούς και ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους τους…..
Πρώτα αντάμωσα την θειά – Αντρονίκη, στον πλανώδιο μανάβη που είναι και
« ιεροψάλτης Γλυκής », ανταλλάξαμε ευχές για την καινούρια χρονιά και από κοντά , γιατί στο τηλέφωνο ποτέ δεν ξεχνά τη ξαδέρφη της, τη μάννα μου, την παίρνει συχνά όχι μόνο στις γιορτές, και για την Τατιάνα θυμήθηκε , που να τα ξεχάσει αυτά η θειά – Αντρονίκη αφού έχει και την θυγατέρα της στο μοναστήρι , πάνω στα Μετέωρα στον Άγιο Στέφανο. Μετά ήρθε προς το μέρος μου περιχαρής ο Βαγγέλη – Μήτσας, μας χαιρέτησε λες και ανταμώσαμε μετά από πολύ καιρό. Λες και η Παραμυθιά είναι ξενητειά όπου δυο συντοπίτες αντάμωσαν με χαρά! Ο Βαγγέλης δεν λείπει ποτέ από το Δρομολόγιο. Όχι μόνο δε λείπει αλλά επιφορτώνεται και το ρόλο του εισπράχτωρα, του συνοδηγού και συντονιστή της όλης διαδικασία. Αυτός θα κάνει κουμάντο από βραδύς να μη παρκάρουν άσχημα τα ΙΧ στην πλατεία και εμποδίσουν τη στροφή του λεωφορείου, πρώτος θα είναι εκεί , ξεφωνίζοντας τα αναγκαία Ώπαααα…. στον οδηγό, σε όλες τις στάσεις ο νους του είναι στην πόρτα επιβίβασης, κανονίζει την ώρα της επιστροφής και βοηθάει τους πάντες στη μεταφορά των πραγμάτων που ψώνισαν. Όλους τους βοηθάει και όλοι τον γνωρίζουν πια. Και με τον Γιάννη τον οδηγό έχει πάντα επαφή αφού φρόντισε να ξέρει το κινητό του. Πάντα του άρεσαν οι διαδρομές με τα λεωφορεία, δεν έμπαινε σε ΙΧ, ποτέ δεν τα συμπαθούσε. Από τότε μάλιστα που τον πήρε κάποιος για Γιάννενα και τουμπάρισε στο Βουτσαρά να μην τα δεί στα μάτια του! Έλα όμως που τώρα το ΚΤΕΛ τον πρόδωσε, με τα δυο δρομολόγια που απόμειναν και αυτά μόνο τις καθημερινές. Τώρα δίνει μεγάλη σημασία, όπως και άλλοι βέβαια, στο δρομολόγιο της Παρασκευής.
Να και ο Τέλης σε μιαν άκρη αναμασώντας σχεδόν τη γόπα του στριφτού τσιγάρου του , περιτριγυρισμένος στα πόδια του από τις τσάντες με τα εφόδια της εβδομάδας, έχει στήσει καλή συζήτηση με έναν Οσμιάτη ( κάτοικο της Οσδίνας ). Επιτήδειος ο Τέλης στην κουβέντα, είτε με γνωστό είτε με άγνωστο . Ικανότατος να στήσει διάλογο ( μονόλογο; ) περί παντός επιστητού. Διάλογο που σκοτώνει όχι μόνο τη μισή ώρα ώσπου νάρθει το λεωφορείο, αλλά ολάκερες ώρες και ώρες μπορεί να κουβεντιάσει. Έμεινε παροιμιώδης εκείνη η ιστορία με έναν ταξιδιώτη που αποκαμωμένος από το ταξίδι , από Αθήνα ερχόταν , αποκοιμήθηκε και ο Τέλης να λαλεί!!! Μάταια η γυναίκα του προσπαθούσε με τρόπο να τον συνεφέρει , Αθηναία αυτή δεν ήξερε τον Τέλη . Και του τάψαλλε κανονικά αργότερα !!! Ο Τέλης λοιπόν που κάποτε αποκόβεται από τον αγριεμένο Λακόπουλο από τη μια και από την άλλη με τον Μέγα Λάκκο να φυσάει τώρα το χειμώνα , δυο μήνες πουθενά δεν πήγε . Δεν βγαίνει ποτέ να πάρει το πρωινό λεωφορείο για Γιάννενα ή Ηγουμενίτσα. Είναι που είναι σκοτάδι στις εφτά είναι και τα σκυλιά που φοβάται, μόνη επιλογή έχει το δρομολόγιο της Παρασκευής. Και αυτό ίσα που το προλαβαίνει ασθμαίνοντας. –Ξέρεις τι είναι νάρθεις από την Τρύπα του Μπούφου στο Μεσοχώρι… δικαιολογείται στο Βαγγέλη που είναι τυπικότατος και απαιτεί όλοι να βρίσκονται στην ώρα τους εκεί. Οχτώ ακριβώς πρέπει να γίνει η αναχώρηση.
Πριν ακόμα μπω στο φαρμακείο συνάντησα τον Γληγόρη – Αηδόνη από την Πλακωτή. Κατεβαίνει από την αγορά καταφορτωμένος και σαν σμίξαμε άφησε τα πράγματα κάτω και όπως πάντα όταν ανταμώνουμε χαμογελώντας πιάσαμε την κουβέντα. Έχει την ηλικία του πατέρα μου και πάντα ρωτάει για τον αδερφό μου που ήταν συμφοιτητής με το γυιό του τον Ανδρέα. Και είναι πολύ περήφανος για αυτόν που είναι φιλόλογος καθηγητής , τώρα μάλιστα είναι στην Αίγυπτο στο Πανεπιστήμιο σε κάποιο πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας. Πάντα μου το λέει : -Αντάμωσα τον Κίτσιο στο Παλιομονάστηρο όταν πήγαινα αγωγιάτης με το μουλάρι κατά τα Ζαλόγγατα και του είπα , << Κίτσιο βγάλαμαν παιδιά καθηγητές με τον κασμά και με το μπλάρι…. >> και χαμογελάει φαρδιά – πλατιά πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό. – Ξέρεις , μου λέει πάντοτε, το όνομά μου εγώ το χρωστάω στον παπού σου . Είχα Νούνα την Σπυρογιάννευα που ήταν αδερφή του, που πήγε νύφη στην Οσδίνα, και με έβγαλε σαν αυτόν Γληγόρη. Και με φώναζαν τα συνομήλικα παιδιά και μένα Γληγόρη – Τσερβάρη…Μου τόχε πεί η Νούνα μου, τον έβγαλαν Τσερβάρη γιατί μικρός είχε πάει τσοπάνος στο Ζαγόρι στο χωριό Τσερβάρι , αυτό που αργότερα το μετέφρασαν σε Ελαφότοπο ( από το λατινικό cervous = ελάφι, είχαν οι βλάχοι λέξεις με λατινική ρίζα.) Και όλους εσάς τώρα τα τρία παιδιά του και τα εγγόνια του σας λένε ακόμα Τσερβαραίους μου λέει χαμογελώντας άλλη μια φορά ο Γληγόρη – Αηδόνης από την Πλακωτή , καλή του ώρα….
Last edit: 15 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΠΠΔ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • areti
  • Το Άβαταρ του/της areti
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
15 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2457 από areti
Απαντήθηκε από areti στο θέμα Απ:ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Πάτερ,
Έχεις σκεφτεί ποτέ όλα αυτά που κατά καιρούς δημοσιεύεις στο site να τα συγκεντρώσεις και να εκδόσεις ένα βιβλίο;
Γράφεις υπέροχα και κάθε φορά που διαβάζω τα άρθρα σου νιώθω ότι έχω ανοίξει ένα διήγημα.
Σκέψου το!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #2728 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
Αναδημοσιεύω εδώ την ακόλουθη είδηση από το σημερινό φύλλο του Ριζοσπάστη, καθώς έχει κάποια σχέση και με τα δικά μας δρομολόγια:

www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5242760


Αγρια κερδοσκοπία σε βάρος των επιβατών

Με την ανοχή - αν όχι συναίνεση - κυβέρνησης και πλειοψηφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Τεράστια κέρδη σε βάρος του επιβατικού κοινού, αποκομίζουν οι ιδιώτες λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με την ανοχή - αν όχι συναίνεση - κυβέρνησης και πλειοψηφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων.

Ο λόγος; Ενώ μειώθηκε δραστικά κατά 100 χιλιόμετρα η απόσταση στη διαδρομή Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη, λόγω Εγνατίας Οδού, οι λεωφορειούχοι των ΚΤΕΛ, εξακολουθούν να διατηρούν το εισιτήριο στα 28,70 ευρώ, καταστρατηγώντας το νόμο ο οποίος ορίζει ότι οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται σε συνάρτηση με τα διανυόμενα χιλιόμετρα και βάσει αυτού θα έπρεπε να είχαν μειωθεί κατά 7,53 ευρώ!

Οι λεωφορειούχοι, λειτουργώντας ως «κράτος εν κράτει», με την ανοχή και του νομάρχη Ιωαννίνων, ο οποίος ακόμα... αναζητά επίσημα στοιχεία για τη μείωση της χιλιομετρικής απόστασης (!), αρνούνται να προχωρήσουν - όπως είναι υποχρεωμένοι από το νόμο - σε μείωση των τιμών των εισιτηρίων.

Η στάση αυτή όλων των αρμοδίων, κυβέρνησης, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και λεωφορειούχων, έχει προκαλέσει την οργή και αγανάκτηση του επιβατικού κοινού, ενώ εδώ και μήνες οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ιωαννίνων έχουν απαιτήσει εγγράφως από κυβέρνηση, νομάρχη και διοίκηση ΚΤΕΛ την άμεση μείωση των τιμών των εισιτηρίων, τουλάχιστον κατά 7,53 ευρώ (από 28,70 σε 21,17 ευρώ) στο δρομολόγιο Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη και ανάλογες μειώσεις στα δρομολόγια που χρησιμοποιείται η Εγνατία Οδός, αφού έχουν μειωθεί σημαντικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις προς Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα και διάφορες άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Οπως καταγγέλλει στο «Ρ» ο Στάθης Βαμβέτσος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, οι λεωφορειούχοι των ΚΤΕΛ, από την κατασκευή της Εγνατίας έχουν πολλαπλά οφέλη, καθώς έχουν μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά τους έξοδα για καύσιμα, λιπαντικά, ελαστικά, διανυκτερεύσεις κλπ. Αναφερόμενος στη σοβαρή ευθύνη που φέρει γι' αυτή την κατάσταση ο προσκείμενος στη ΝΔ νομάρχης Ιωαννίνων, καθώς με απόφαση του ίδιου καθορίζονται τα κόμιστρα του ΚΤΕΛ, επισημαίνει ότι παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές - καταγγελίες των συνταξιούχων, οι οποίοι τονίζουν ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αγρότες κλπ., επιβαρύνονται σημαντικά από τις πολύ ψηλές τιμές των εισιτηρίων, κωφεύει, χωρίς να κάνει την παραμικρή παρέμβαση. Με αυτό τον τρόπο στην ουσία αφήνει να διαιωνίζεται το πρόβλημα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των λεωφορειούχων του ΚΤΕΛ.

Ο Στ. Βαμβέτσος στηλιτεύει και την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία, η οποία αρνείται κάθε παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος και καταλήγοντας, υπογραμμίζει:

«Τα οφέλη για το ΚΤΕΛ του Νομού Ιωαννίνων, σε κάθε περίπτωση υπήρξαν τεράστια. Τόσο το καλοκαίρι που οι μετακινήσεις αυξήθηκαν σημαντικά, όσο και τώρα που ανοίγουν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Ωστόσο, τα κέρδη για το ΚΤΕΛ δεν περιορίζονται μόνο στους τελευταίους μήνες, καθώς τα τελευταία χρόνια ενώ είχαν κατασκευαστεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία τμήματα της Εγνατίας Οδού, που μείωναν σταδιακά τις χιλιομετρικές αποστάσεις, οι τιμές των εισιτηρίων, αντί να μειώνονται, αυξάνονται».


________________

Αναδημοσίευσα εδώ την είδηση, χαλώντας ίσως λίγο τη λογοτεχνική αναφορά στο θέμα ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, καθώς η είδηση που αναφέρεται στο άρθρο του ΠΠΔ χρειάζεται διόρθωση ώστε να μη μένουν λάθος εντυπώσεις. Αναφέρομαι στο τοπικό λεωφορείο που τους τελευταίους μήνες διέκοψε και πάλι τα δρομολόγια με πρόσχημα ότι δε βρίσκει ο δήμος οδηγό!!!

Και μπορεί τα Γιάννενα να διαμαρτύρονται για τα ειισιτήρια των ΚΤΕΛ αλλά τι να πούμε κι εμείς στο Βλαχώρι; Που δεν έχουμε καν δρομολόγια...

Τι να πούμε για τις επιλογές των τοπικών και όχι μόνο αρχόντων που έχουν καταδικάσει το Πολύδροσο σε απομόνωση και μαρασμό;

Από το άρθρο του Ριζοσπάστη προκύπτει ποιοι άλλοι κάνουν πλάτες σε τέτοιες τακτικές. Και τώρα που έρχονται οι εκλογές είναι καιρός να λάβουμε υπόψη τη στάση τους και στο ζήτημα αυτό.

Είναι σίγουρο πως από τα προεκλογικά μπαλκόνια δε θα διστάσουν να μοιράσουν και πάλι υποσχέσεις. Θα και θα και θα όπως κάθε παραμυθάς...

Επί της ουσίας όμως; Στην πράξη; Τι κάνουν για τον τόπο είτε ως νομαρχίες είτε ως δήμοι;

Και με ποιο θράσος θα ξανάρθουν να ζητήσουν την ψήφο μας;

Αλλά κι εμείς... πώς θα αποφασίσουμε να δώσουμε την ψήφο στο τάδε ή δείνα κόμμα;

Αν τη δώσουμε... γιατί τελευταία πάνε να μας πείσουν ότι δεν είναι καν της μόδας να ψηφίζουμε...

Αλλά και της μόδας να ήταν, με ποια δρομολόγια θα εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι της περιοχής μας; Ή και με ποιους δρόμους θα φτάσουν στο χωριό; Με τα 500 χλμ της ταλαιπωρίας από Αθήνα που τα χρυσοπληρώνουμε επιπλέον και σε διόδια;

Άσε και τον τομέα ενημέρωση. Που κανένας δεν νοιάζεται ούτε γι' αυτήν. Πόσα χλμ χρειάζονται οι Πολυδροσίτες για να πάρουν εφημερίδα; Και τι γίνεται με τα κανάλια που πότε πιάνουν και πότε δεν πιάνουν;

Ποιανού ευθύνη είναι και αυτό; Μήπως των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής; Ή της αδερφότητας του κάθε χωριού; Δεν είναι της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθήκον;

Τα θυμίζω ενόψει των εκλογών γιατί καλές οι ρητορείες αλλά ο τόπος μας έχει ουσιαστικά και μεγάλα προβλήματα και αυτά δε λύνονται με λόγια αλλά με πράξεις συγκεκριμένες. Και καλό είναι να θυμηθούμε ποιοι είναι εκείνοι που τα τελευταία χρόνια πάλεψαν για να λυθούν αυτά τα προβλήματα και ποιοι αδιαφόρησαν. Ή και υπονόμευσαν την κοινή προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών ζωής στο χωριό.

Κλείνω την αναφορά στο ζήτημα με παραπομπή εδώ:

polydroso.gr/index.php/component/kunena/...view&catid=5&id=2575

απ' όπου και αντιγράφω:

- την υποβολή συλλογικού αιτήματος στο Δήμο Παραμυθιάς για την επαναδρομολόγηση του δημοτικού λεωφορείου για την εβδομαδιαία μετακίνηση προς την Παραμυθιά

Τι απέγινε αλήθεια με το αίτημα;;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.124 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
19
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.46
Δύση: 20.09
Σελήνη
10 ημερών
Ακάθιστος Ύμνος, Παφνουτίου ιερομάρτυρος
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com