Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download
Ποταμός Καλαμάς
View Image Download

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2867 από ΠΠΔ
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Πρώτος και δεύτερος γύρος των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση έλαβε τέλος.
Δήμαρχος Σουλίου εκλέχτηκε η Παραμυθιώτισα Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση, οδοντίατρος, αφού προηγήθηκε και την Α΄Κυριακή του κυρίως αντιπάλου της Θανάση Παππά που ήταν Δήμαρχος του Δήμου Αχέροντος με έδρα το Γαρδίκι Θεσπρωτίας. Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Σουλίου προκύπτει από την συνένωση του πρώην Δήμου Παραμυθιάς, του Δήμου Αχέροντος και της Κοινότητας Σουλίου. Συμπίπτει απόλυτα με την παλιά επαρχία Παραμυθιάς.
Εκπρόσωπος στο Δήμο ( παλιά λεγόταν Πρόεδρος , μετά Πάρεδρος ) εκλέχτηκε ο Γιώργος Μαρτίνης που επανήλθε στα Κοινοτικά πράγματα μετά από 12 χρόνια απουσίας, αφού είχαν προηγηθεί άλλα 12 χρόνια Προεδρίας. Εκλέχτηκε με τον συνδιασμό της νέας Δημάρχου και με μεγάλη διαφορά ψήφων από τους άλλους συνυποψηφίους.
Περιφερχειάχης Ηπείρου εκλέχτηκε ο μέχρι τώρα Νομάρχης Ιωαννίνων Αλ. Καχριμάνης, του οποίου το ψηφοδέλτιου υπερίσχυσε στο χωριό μας και τις δύο Κυριακές.
Το γενικό φαινόμενο της μικρής συμμετοχής ήταν εμφανές και στο χωριό μας αφού την μεν πρώτη Κυριακή ψήφισαν 95 , ενώ πάντα παλιότερα πάνω από 110, την δεύτερη Κυριακή 30 λιγότεροι αφού όσοι ήρθαν από Αθήνα , φυσικά δεν ήταν εύκολο να απαναλάβουν το ταξίδι των εκλογών.
Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε επίσης την εκλογή του Δονάτου Μαρτίνη ως Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον συνδιασμο που εκλέχτηκε ο νέος Δήμαρχος
Γιώργος Κάτσενος, οδοντίατρος και αυτός.
Επίσης και στον τρίτο Δήμο του νομού μας, στο Δήμο Φιλιατών εκλέχτηκε Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο Μηνάς Παππάς ( επίσης γιατρός, καρδιολόγος), γαμπρός Πολυδροσίτης , σύζυγος της Ιωάννας Σταύρου Φώτση.
Όπως φαίνεται τώρα, μετεκλογικά πλέον, επικρατεί το χειμερινό " πληθυσμιακό " τοπίο στο χωριό μας αφού η απογραφή η σημερινή δείχνει 50 κατοίκους .( εικόνες του χωριού - Παναγία Ζαγοράς )
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΠΠΔ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.252 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 05/03/2020 - 23:44

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ!

Μαριορή - 02/02/2020 - 10:19

11.30 ραντεβού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Και στις 13.00 καφεδάκι στα πέριξ καφενεδάκια. Σας περιμένουμε!

adelfotita - 21/01/2020 - 20:20

40ήμερο μνημόσυνο της Μαρίας Κυριλή - Διώχνου.Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, ώρα 11. Νεκροταφείο Αγίων Θεοδώρων, επί της Θηβών 420. Όπως πάμε από Περιστέρι για Ίλιον. (Δηλαδή στο ίδιο εκκλησάκι που έγινε και η κηδεία.)

adelfotita - 23/12/2019 - 22:19

Αύριο 24 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί λέμε αντίο στον Γιώργο μας στους Αγίους Αναργύρους. Λεωφόρος Δημοκρατίας 208, Άγιοι Ανάργυροι

adelfotita - 22/12/2019 - 14:12

Βούλιαξε πάλι η καρδιά μας στο πένθος. Ένας ακόμη νέος άνθρωπος, γαμπρός στο Βλαχώρι, άντρας της Αρετούλας του Νικόλα - Διώχνου, έφυγε ξαφνικά από ανακοπή. Δεν υπάρχουν λόγια. Όταν οριστεί η κηδεία του πολυαγαπημένου μας Γιώργου, θα ενημερώσουμε.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τρίτη
7
Απριλίου
2020
Ανατ.: 07.04
Δύση: 19.56
Πανσέληνος
Καλλιοπίου μάρτυρος, Γεωργίου Μυτιλήνης
1824
Ο Λόρδος Βύρων πεθαίνει στο Μεσολόγγι από πνευμονία.
1825
Ο Ιμπραήμ εκστρατεύει εναντίον του Κρεμμυδίου Μεθώνης.
1897
Ο Ελληνικός Στρατός διέρχεται τον Άραχθο ποταμό και καταλαμβάνει την Φιλιππιάδα Πρεβέζης.
1917
Ιταλικό απόσπασμα από 150 άνδρες καταλαμβάνει τις Φιλιάτες Θεσπρωτίας.
1919
Εκτελείται από Ιταλούς ο ιερέας Παπασάββας, επειδή εζήτησε την Ένωση των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα.
1939
Ιταλικές δυνάμεις αποβιβάζονται στα λιμάνια του Αγ. Ιωάννη Μεδούης, Δυρραχίου, Αυλώνα και Αγ. Σαράντα.
1941
Τα Οχυρά Στενή Πέτρα και Κερκίνη αμύνονται σθεναρά και προκαλούν στους Γερμανούς σοβαρότατες απώλειες.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com