Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

4-12-2010: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 13 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2868 από ΠΠΔ
4-12-2010: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, άποψη από του " Κρεμμύδα "

Βροχερό, υγρό και ομιχλώδες ηταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
Εν τούτοις ακόμα κρύο δεν είδαμε αφού τα πρωινά δεν έπεσε κάτω από τους 10 βαθμ. η θερμοκρασία.
Το Σάββατο βράδυ επισκέφθηκε το χωριό η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Σταυρούλα Μπότση με τον σύζυγό της Σταύρο και τον εκλεγέντα Δημ. Σύμβουλο Γιώργο Στάθη εκ Πλακωτής. Έμεινε για μισή περίπου ώρα στο καφενείο του χωριού, δοκίμασε τα γευστικότατα μανιτάρια που είχε συλλέξει ο πρόσφατα αναδειχθείς σε πολύ μανιώδη μανιταροσυλλέκτη πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Μαρτίνης και είχαν ήδη περάσει από επισταμένο έλεγχο από τον αδιαμφισβήτητο " Ειδήμονα" Νικόλα, ευχαρίστησε για την εκλογή της, δήλωσε ότι συναισθάνεται την ευθύνη που αναλαμβάνει ως Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου για την επόμενη τετραετία και ότι θα καθιερώσει το σύστημα των Λαϊκών Συνελεύσεων σε κάθε Δημοτικό και Κοινοτικό Διαμέρισμα για τον σχεδιασμό του Τεχνικού προγράμματος έργων του Δήμου.
Έτσι για το χωριό μας η Συνέλευση ορίστηκε το Σάββατο 4 - 12 - 2010 το απόγευμα.
Μεγάλες ζημιές στα κοπάδια ενός χωριανού και ενός πλησιόχωρου κτηνοτρόφου προξένησε αγέλη λύκων πρόσφατα , μιλάνε για πάνω από 10 θύματα ( αιγοπρόβατα ) στον καθένα. Η κινητοποίηση για την εκδίωξή τους , από ομάδα κυνηγών - κτηνοτρόφων, δεν έφερε αποτελέσματα. Μεγάλη ηταν και η αποτυχία του βετεράνου κυνηγού Λάζαρου, όταν στην κυνηγετική έξοδο του Σαββάτου ογκοδέστατος αγριόχοιρος ξέφυγε ανέπαφος από το καρτέρι , γιατί έπαθε εμπλοκή η καραμπίνα , μετά τον πρώτο πυροβολισμό.
55 κατοίκους " έδειξε " η απογραφή της Κυριακής 21-11-2010, που ήταν και η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Λειτουργία είχαμε 25 περίπου εκκλησίασμα, ενώ ο Γιώργο - Πρόεδρος απουσίαζε από το αναλόγιο, αποσπασθείς στο Ανω Ζάλογγο , αναπληρώνοντας τον εκεί Ψάλτη Ηλία Μαρτίνη που νοσηλεύεται εδώ και μιά εβδομάδα με σοβαρό καρδιο-αναπνευστικό επισόδειο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τον Γιώργοαντικατέστησε η Θεοδούλα συμπαραστατουμένη από τον μικρό Χρήστο Μαρτίνη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το " Πιστεύω " εκφωνήθηκε με μια ανάσα από τον 89/χρονο παπού Θύμιο Μαρτίνη και το " Πάτερ ημών " με πολύ δυνατή και καθαρή φωνή από τον 7/χρονο Σταυράκη.
Στο Νοσοκομείο Φιλιατών οδηγήθηκε την Κυριακή το πρωί και ο Τέλης , από τον ξάδελφό του Θωμά Φώτση, ευτυχώς δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και επέστρεψαν αυθημερόν.
Αντίθετα σε σοβαρή εγχείρηση υποβλήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας ο παπούς Γιώργος Παπαγιαννάκης, πατέρας του Γιάννη που εσπευσμένα την Παρασκευή το απόγευμα έφυγε από το χωριό. Ευχώμαστε περαστικά.
Συνημμένα:
Last edit: 13 Χρόνια 4 Μήνες πριν by ΠΠΔ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.214 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.21
Δύση: 18.46
Σελήνη
18 ημερών
Ιλαρίωνος οσίου του νέου, Ηρωδίωνος εκ των 70 αποστόλων
1821
Ο Παναγιώτης Καλογεράς και οι αδελφοί Δεσποτόπουλοι κηρύσσουν την Επανάσταση στην περιοχή της Μονεμβασίας.
1822
Κρήτες επαναστάτες επιτίθενται στην περιοχή Ρεθύμνου εναντίον των Τούρκων, τους κατανικούν και τους καταδιώκουν.
1833
Μετά από συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, η Τουρκία αναγκάζεται να παραχωρήσει την Λαμία.
1957
Ο Μακάριος αναχωρεί από τις Σεϋχέλλες, όπου είχε εξορισθεί από τους Άγγλους.
Σε συμπλοκή με τους Άγγλους στο Παλέντρι τραυματίζεται θανάσιμα ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Λένος Στυλιανός.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com