Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #296 από ΠΠΔ
ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Σαββατοκύριακο με αρκετό κόσμο στο χωριό ήταν το χτεσινό. Απογραφή Κυρακής 75 άτομα.Τελέσθηκε εννεαήμερο μνημόσυνο του Θ. Παπαδημητρίου και τριετές της Αικ. Νικ. Μάκου.
Ο καφετζής του χωριού ανάρρωσε μετά την περιπέτεια υγείας που είχε και τον έστειλε για 4 μέρες στο νοσοκομείο. Επίσης και άλλοι δύο χωριανοί νοσηλεύτηκαν για λίγες μέρες χωρίς σοβαρά προβλήματα.
Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης από Λαμπανίτσα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον υδρευτικό σύνδεσμο και έτσι ακόμα υδρευόμαστε από τον Αβρυστικό σχεδόν από αρχές Δεκέμβρη. Eν τω μεταξύ πέρασε και η Υγειονομική Υπηρεσία και πήρε δείγματα νερού για τον ετήσιο έλεγχο.
Την Παρασκευή το βράδυ ακούστηκε το ανατριχιαστικό ούρλιασμα τεσσάρων λύκων απέναντι από τον Καλαμά στου \" Λίγια-Ντρίκου\".
Από την περασμένη Πέμπτη το πρωινό λεωφορείο Ηγουμενίτσα - Γιάννενα άλλαξε πορεία, και στη Νεράιδα στρίβει για Παραμυθιά - Εγνατία - Γιάννενα. Έμεινε λοιπόν μόνο ένα, που περνάει απ' το χωριό μας στις 15:30.
Βαρειά συννεφιά έρχεται απο Βελούνα μεριά προμηνύοντας τις πολυποθητες βροχές. Πρωινή Θ=5 C.
Βέβαια στην περιοχή μας δεν μιλάμε για λειψυδρία, ( ο Λακόπουλος κατεβάζει νερό ) όμως υπάρχει ανάγκη βροχής.Σε σύγκριση με πέρισσυ, στις 17 Μάρτη είχαν ήδη προηγηθεί μεγάλες βροχοπτώσεις και ο Καλαμάς ήταν πέλαγος (εκείνη την ημέρα είχε πνιγεί ο Αλβανός που προσπάθησε να τον περάσει στην Σιτενιά).
Νέα αγροτικός ιατρός τοποθετήκε στην περιοχή μας από αρχές Μάρτη και επισκέπτεται το χωριό κάθε Πέμπτη. Τα έργα στο νέο ιατρείο ως γνωστόν προχωράνε, ήδη μπήκαν τα πλακάκια και αναμένοντα τα πόρτοπαράθυρα.
Ο φούρναρης έρχεται όπως πάντα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ένώ η μανάβισσα αρκετές φορές παραλείπει το Δευτεριάτικο δρομολόγιό της.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • areti
  • Το Άβαταρ του/της areti
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #298 από areti
Απαντήθηκε από areti στο θέμα Απ:ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ
Πάτερ,

Ευχαριστούμε για το ρεπορτάζ.

Από αυτά που έγραψες αυτό που με ταρακούνησε είναι το ακόλουθο: \"Από την περασμένη Πέμπτη το πρωινό λεωφορείο Ηγουμενίτσα - Γιάννενα άλλαξε πορεία, και στη Νεράιδα στρίβει για Παραμυθιά - Εγνατία - Γιάννενα. Έμεινε λοιπόν μόνο ένα, που περνάει απ' το χωριό μας στις 15:30.\"

Όπως καταλαβαίνεις, μόνο εσάς που μένετε στο χωριό έχουμε να μας ενημερώνετε!

Αλέξανδρε SOS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #299 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ
Το ΚΤΕΛ δοκιμάζει τα όριά μας,αυτοί πού κάτι άρχισαν να καταλαβαίνουν από την αντίστασή μας τρέχουν να συμμαζέψουν μέσα στη νύχτα τους προϊστάμενους των ΚΤΕΛ! Το ΚΤΕΛ προσπάθησε για 3 μέρες να στείλει το πρωινό δρομολόγιο Ηγουμενίτσα- Γιάννενα από Μενίνα σε Εγνατία. Εμείς-δυστυχώς- το μάθαμε χθες βράδυ, αμέσως μετά τη Συνέλευση της Αδελφότητας. Μαθαίνοντάς το πιάσαμε τα τηλέφωνα. Το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στις 10 και μισή το βράδυ, σε σύγχυση-αν μη τι άλλο- διέψευδε την αλλαγή. Σήμερα το πρωί τα τηλέφωνα συνεχίστηκαν παντού σε τόνους που δεν συνιστώνται από ΩΡΛ και σε αυτιά που μέσα στην αλαζονία τους δεν έχουν συνηθίσει να ακούνε να τους μιλάνε έτσι.

Αποτέλεσμα; Από αύριο το πρωί το λεωφορείο πηγαίνει κανονικά από το χωριό στα Γιάννενα. Αν το ΚΤΕΛ δοκιμάζει την εγρήγορσή μας διάλεξε λάθος πεδίο. Μπορεί να δοκιμάσουμε κι εμείς τη δική του εγρήγορση με τρόπο που δεν φαντάζονται κι όλο και περισσότερο αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε εμείς. Η εγρήγορση του χωριού πρέπει να είναι λίγο πιο ενεργή όσον αφορά στην αλληλοειδοποίηση. Τη στιγμή που συμβαίνει κάτι αμέσως να αλληλοειδοποιούματε. Το είπαμε ξανά, όταν σμίγουμε τη δύναμή μας είμαστε αποτελεσματικοί. Όσοι απεργάζονται την απομόνωση της περιοχής μας προσπαθούν να μας πιάσουν στον ύπνο και ξεμοναχιασμένους, θα προσπαθήσουν σίγουρα ξανά να λιγοστέψουν τα δρομολόγια. Από εμάς εξαρτάται!!! ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #301 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ
Αρετούλα μου, γιατί \"Αλέξανδρε SOS\"? Το θέμα αφορά όλους και όχι μόνο το Φιλοπρόοδο και μάλιστα τον πρόεδρο.

Προσωπικά περιμένω και τις αρχές του τόπου να δραστηριοποιηθούν, που είναι και οι πλέον αρμόδιες για την επίλυση του προβλήματος. Αυτός δεν είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης? Και δεν εννοώ μόνο τους τοπικούς παράγοντες αλλά και το Δήμο Παραμυθιάς και φυσικά το Νομάρχη που είναι και ο καθ ύλην σύμφωνα με το νόμο. Ή μήπως το ενδιαφέρον τους για την περιοχή μας εξαντλείται μόνο στη συγκέντρωση ψήφων? Και να αναγγέλλουν αυτάρεσκα το βράδυ των εκλογών το χρώμα που βάφτηκε η Θεσπρωτία? Με την ευκαιρία ας δούμε τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών:


194.176.113.1/2006/nomarxia.aspx?id=20

194.176.113.1/2006/dimos.aspx?id=2004

Για να ξέρουμε ποιοι οφείλουν στη δύσκολη ώρα να σώσουν τον τόπο από τα προβλήματά του. Ο κ. Γιόγιακας λοιπόν, ο νομάρχης μας. Στο δικό του χέρι είναι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας. Και κατά δεύτερο λόγο ο κ. Λώλος, ο δήμαρχος Παραμυθιάς. Βασίλης και ο ένας, Βασίλης και ο άλλος. Βασίλη, λοιπόν SOS! Να ελπίσουμε πως δεν πήραν μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη του ομώνυμου αγίου και θα τείνουν επιτέλους ευήκοον ους στα προβλήματα των κατοίκων? Ή ισχύει κι εδώ το άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη?


Όσο για τον Αλέξανδρο, νομίζω πως μας είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό πως αν δεν πάρουμε κι εμείς τηλέφωνο να πιέσουμε τα ΚΤΕΛ, θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Και να που επιβεβαιώθηκε. Τι πρέπει τώρα να κάνει? Να ακολουθήσει τα χνάρια του αρχαίου προγόνου και να λύσει μόνος του το γόρδιο δεσμό? Αυτά μόνο στα παραμύθια πετυχαίνουν. Στην πράξη, αν θέλουμε λύση πραγματική, ας ετοιμαστούμε για πόλεμο. Με παρακαλετά άκρη δε βγαίνει. Και ναι, ο Αλέξανδρος οφείλει να αναλάβει το βάρος του ρόλου που του εμπιστευθήκαμε, να μας οδηγήσει σ' αυτή την εκστρατεία. Μην ξεχνάς όμως πως τις μάχες τις δίνουν οι απλοί στρατιώτες, όχι οι στρατηγοί. Ακόμη και στη δική μας περίπτωση που μας έλαχαν δύο αρχηγοί, και μάλιστα με ονόματα σημαδιακά. Του στρατηλάτη Μεγαλέξανδρου ο ένας, του Αη Γιώργη του Τροπαιοφόρου και υπερασπιστή των φτωχών ο άλλος.

Μα πέρα από τα λογοπαίγνια των ονομάτων, θα επιμείνω στη σκληρή αλήθεια: Μόνοι μας θα πρέπει να πολεμήσουμε το δράκο. Επικλήσεις σωτηρίας είτε προς τον Αλέξανδρο, είτε προς το Γεώργιο, είτε και προς τους δυο Βασίληδες, το νομάρχη και το δήμαρχο, δεν πρόκειται να μας σώσουν αν εμείς δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Όχι λοιπόν SOS Αλέξανδρε, αλλά \"Βοήθεια χωριανοί\"! Έτσι, για να τιμήσουμε και τον πατέρα σου! Όλοι μαζί, Αρετή. Ενωμένοι και αδερφωμένοι. Σαν μια γροθιά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #302 από Alexandros
Απαντήθηκε από Alexandros στο θέμα Απ:ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ
Θα συμφωνούσα και θα προσυπέγραφα (νάτο πάλι!) σε όλα αν δεν διαφωνούσα και με τα SOS και με τα \"βοήθεια\". Αρνιέμαι να μπω στη λογική της άμυνας όσο κι αν θέλουν κάποιοι να μας βάλουν να παίζουμε άχαρο κατενάτσιο. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να πάρουμε τη μπάλα στα πόδια μας και κυρίως να αλλάζουμε μπαλιές μεταξύ μας. Να μην αποκόπτονται οι γραμμές της ομάδας μεταξύ τους, αλλού για αλλού η άμυνα, αλλού η επίθεση. Και ποτέ 2-3 καλοί παίκτες (που σήμερα είναι αυτοί, αύριο είναι άλλοι) δεν μπορούν να μεταμορφώσουν μόνοι τους μια ομάδα, θέλει ομαδικότητα ή, ακόμη καλύτερα, συλλογικότητα. Και θέλει ενέργειες με προοπτική, να σχεδιάζουμε τη βελτίωση της ομάδας σε βάθος χρόνου, έχοντας πάντα την έγνοια της ανανέωσης της ομάδας μας. Και ας σκεφτούμε τρόπους και δράσεις που να προκαλούν τα γεγονότα κι όχι να τρέχουμε να περιμαζέψουμε τις συνέπειές τους. Ας καταθέσουμε ιδέες, κάτι καλό θα προκύψει. Κυρίως όμως ας καταθέσουμε πράξεις και το μήνυμα της Αρετής, αν και το είδα αφού είχα μιλήσει ώρες στα τηλέφωνα για το θέμα, είναι μια πράξη εγρήγορσης. Το άσχημο θα ήταν απλά να διαπιστώνουμε το πρόβλημα και να συμβιβαζόμαστε με αυτό. Εμένα το \"έμεινε λοιπόν μόνο ένα\" με ανησυχεί αν γίνει η μόνη μας φωνή απέναντι σε ό,τι μας αφορά - κι ας μην είναι προφανώς με τέτοια πρόθεση γραμμένο από τον ΠΠΔ.

Παρεπιπτόντως, ΠΠΔ, το Ημερολόγιο \&quot;ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ 4 ΕΠΟΧΕΣ\&quot; που ήδη προετοιμάζουμε για το 2008 θα ήθελε πολύ να έχει και να αξιοποιήσει κάποιες από τις ημερολογιακές σου σημειώσεις, με τον τρόπο σου αποτυπώνεις την αίσθηση των τεσσάρων εποχών στο χωριό μας. Και φυσικά όλων των χωριανών που θα ήθελαν και κάνουν κάτι τέτοιο. ΗΜΕΡΟΛΟΓ-οδοτείστε λοιπόν!<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: alexandros, at: 19.03.07 22:24

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #306 από ΠΠΔ
Απαντήθηκε από ΠΠΔ στο θέμα Απ:ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ
Θα δώσω λίγες λεπτομέρειες για το πως έχουν τα πράγματα.
Την προηγούμενη Τετάρτη το λεωφορείο περασε από το χωριό μας και πήγε Γιάννενα με 5 επιβάτες.Την επόμενη μέρα άλλαξε και πέρασε από Παραμυθιά γεμάτο. Συνέχισε την ίδια πορεία τις επόμενες δύο μέρες. Αν το παρακολουθήσει κανείς θα διαπιστώσει ότι μέσω Εγνατίας έχει πάντα μεγαλύτερη πληρότητα. Είναι προφανές ότι και οι επιβάτες της αφετηρίας αν δεν βιάζονται, προτιμούν αυτό το δρομολόγιο. Πόσο μάλλον το ΚΤΕΛ.
Και σκεφθείτε τι θα γίνει σε δυο χρόνια, όταν η Εγνατία θα λειτουργεί πλήρως. Όμως παρακολουθώ ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο. Αυτές τις μέρες διαμαρτύρονται στην περιοχή Λαγκαδά. Παλιότερα φωνάζαν τα Σουλιοτοχώρια όταν κόπηκε το δεύτερο καθημερινό δρομολόγιο. Σήμερα έχουν δυο την εβδομάδα ( όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία).

Μετά τις διαπιστώσεις αγαπητέ Αλέξη θα κάνω και λίγες σκέψεις. Για την ερήμωση φταίνε όλοι οι άλλοι παράγοντες και μείς καθόλου; Ο σοφός λαός λέει \&quot; όπως έστρωσες κοιμάσαι\&quot;. Το κακό ξεκίνησε πριν πενήντα χρόνια περίπου. όταν το δέλεαρ της ευδαιμονίας και της ανάπτυξης καλούσε τον κόσμο να εγκαταλείψει τα χωριά. Και να οι Γερμανίες, καί όλα τα μέρη του εξωτερικού όπου φτάσαν οι πατριώτες μας , και στο τέλος κανένας δεν μετάνοιωσε γι αυτό, ίσα ίσα έρχονται και μας παινεύουν τα \&quot; συστήματα\&quot; που είδαν εκεί. Κανένας δεν παρότρυνε τους χωριανούς μας να μείνει στον τόπο του. Ούτε καν στη Διοίκηση δεν φροντίσαμε να έχουμε υπαλλήλους εδώ στην Ηπειρο.
Ο ίδιος ο πατέρας μου με παρακινούσε \&quot;πάρ'τα μάτια σου αν θες να ζήσεις\&quot;. Αλλά και όσοι σπούδασαν ή είδαν περισσότερο τον κόσμο δεν σκέφτηκαν τίποτα άλλο για το χωριό παρά να γίνει καλό θέρετρο συνταξιούχων. Όλα τα έργα προς αυτό στόχευαν. Αλλά και αυτά τα ίδια τα έργα βλέπουμε πόσο αλλοτρίωσαν την φυσιογνωμία του χωριού καθώς παρατηρούμε τις φωτογραφίες που ευτυχώς παραμένουν μάρτυρες. Τώρα θα ξοδέψουμε για να επανορθώσουμε στις Κορύτες, ενώ παλιότερα κατηγορήθηκαν σφοδρά όσοι τόλμησαν να γράψουν διαφορετική άποψη. Και καλά γιά όσα επανορθώνονται με κάποια έξοδα. Για ότι ανεπανόρθωτο έγινε όμως τι μπορεί να γίνει;
Υπάρχουν όμως πιστεύω περιθώρια ακόμα και προσωπικά ελπίζω και πιστεύω στην Ανάσταση, γι αυτό πάντα παροτρύνω τα παιδιά στον τόπο μας να στοχεύουν. Αρκεί να μένουμε στα λόγια, τα οποία αν είναι και πολλά είναι φτώχια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.147 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com