Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

Ποταμός Καλαμάς
View Image Download
Η χιονισμένη Νε...
View Image Download
Ψάρεμα πέστροφα...
View Image Download
Η αναγέννηση τη...
View Image Download
Ντιντιλίνα. Σπά...
View Image Download

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Περισσότερα
2 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 8 Μήνες πριν #3260 από Μαριορή
Μαριορή δημιούργησε το θέμα: ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Θερμά ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΣ της Αδελφότητας όλους τους συγχωριανούς που βοηθάνε για την επιτυχία της Ημερίδας. Για την εθελοντική εργασία που έμαθα από τον αγαπητό Τάσο Μαρτίνη.

Ξέρω ότι στην αρχή φάνηκε κάπως η ιδέα για Ημερίδα. Είναι και η απόσταση και η αναγκαστική επικοινωνία μέσω "κουτιού" που το λέει η μάνα μου αυτό το μαραφέτι τον υπολογιστή.

Περνώντας όμως ο καιρός πιστεύω ότι όλοι κατάλαβαν πως δεν πάμε να κάνουμε μια φιέστα ακόμη. Το χωριό μας και τους ανθρώπους του θέλουμε να αναδείξουμε και να απαιτήσουμε επιτέλους να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που μας ταλανίζουν. Όπως η συγκοινωνία. Όπως το πρόβλημα του Τσούτσουρα. Όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας στο Πολύδροσο. Και γενικότερα το ρήμαγμα του τόπου.

Κι ακόμη:

Τα προβλήματα του Μουσείου. Αλλά και η αστέγαστη εδώ και χρόνια λαογραφική συλλογή του συγχωριανού μας Μητς Μήτση.

Η ανάγκη συντήρησης του κτιρίου του σχολείου. Το κακό χάλι των δρόμων. Η στήριξη των εργασιών στον Αη - Δημήτρη.

Η γραφειοκρατία που κατατρώγει τις Αδελφότητες και τους πολιτιστικούς συλλόγους κι αντί για προσφορά στον πολιτισμό μάς κάνει να τρέχουμε για βλακείες.

Είναι μια καλή ευκαιρία να τα θέσουμε όλα αυτά επί τάπητος. Face to face.

Αποδεικνύοντας με την ημερίδα για μια ακόμη φορά ποιο είναι το Βλαχώρι και οι Βλαχωρίτες.

Δεν επαιτούμε. Απαιτούμε.

Τη Δευτέρα κατεβαίνω στο χωριό. Δυστυχώς σοβαρές οικογενειακές υποχρεώσεις με κρατάνε στην Αθήνα ως την Κυριακή. Και σας θέλω όλους συμπαραστάτες. Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από τη μεριά μας κάναμε όλα όσα μπορούσαμε. Και ευτυχώς συναντήσαμε σε όλα τα βήματα μεγάλη ανταπόκριση. Η Πανηπειρωτική και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση. Ο ίδιος ο πρύτανης θα είναι παρών στην ημερίδα.

Ο Δήμος Σουλίου ζήτησε να είναι συνδιοργανωτής. Υποθέτω θα μας τιμήσει με την παρουσία της η ίδια η Δήμαρχος και αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσκλήσεις έχουν σταλεί και στους δύο βουλευτές του νομού, τον κ. Γιόγιακα και τον κ. Κάτση, στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στο Μητροπολίτη Παραμυθιάς, στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, στην Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πολλούς ακόμη.

Από την Αθήνα θα μας έρθουν για εισήγηση τρεις εκλεκτοί ομιλητές: Η πρόεδρος του τμήματος ΦΠΨ του πανεπιστημίου Αθηνών, και διευθύντρια του Μουσείο Παιδείας του ίδιου πανεπιστημίου, η πρόεδρος του ΕΚΕΔΙΣΥ που έχει και το Μουσείο Σχολικής Ζωής στην Πλάκα, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ.

Κορυφαία επίσης θεωρώ τη συμμετοχή της κ. Πλακίτση από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έχει πάρει στην πλάτη της την όλη εκδήλωση και μας έχει βοηθήσει πολύ. Θα μας βοηθήσει και μετά την ημερίδα, να φτιάξουμε μουσειοσκευή για το μουσείο.

Αρκετές και οι δηλώσεις συμμετοχής από εκπαιδευτικούς.

Ο καιρός μονάχα να μη μας τα χαλάσει...

Φυσικά στείλαμε και δελτίο τύπου στα ΜΜΕ και σήμερα το διακίνησε και η Πανηπειρωτική σε όλες τις Αδελφότητες και τις Ομοσπονδίες της.

Το πρόγραμμα επίτηδες περιλαμβάνει εκτός από τις εισηγήσεις και την καθιερωμένη ξενάγηση στο Μουσείο (Θωμάς), και επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο (παπα - Δημήτρης) και προσκύνημα στην προτομή του Τάσου Αναγνωστόπουλου (παπα - Ηλίας Μάκος).

Έχουμε ακόμη απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής και σε ταλαντούχους νέους του χωριού μας. Να μας τραγουδήσουν, να παίξουν μουσική. Αλλά και άλλους Πολυδροσίτες που διαθέτουν χαρίσματα. Θέλουμε να λάμψει εκείνη τη μέρα το Πολύδροσο με όλα του τα κάλλη! Να προβάλουμε και το χωριό και τους ανθρώπους. Να γίνει πόλος έλξης και για άλλες εξορμήσεις των επισκεπτών μας και των φίλων τους.

Μεγάλη η βοήθεια και από τον Γιώργο Παπαγιαννάκη. Αν και νέος στο επάγγελμα με κατέπληξε με την ευσυνειδησία του και την προθυμία του!

Κάθε ιδέα και βοήθεια δεκτή τι άλλο να κάνουμε.

Με αγάπη

Μαρία Λαμπρίδου


ΥΓ Επισυνάπτω το αναλυτικό δελτίο τύπου που στείλαμε προς τα ΜΜΕ.

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: h0f4df01.doc
Μέγεθος αρχείου:138 KB
Συνημμένα:
Τελευταία διόρθωση: 2 Χρόνια 8 Μήνες πριν από Μαριορή.

Παρακαλούμε Σύνδεση για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.063 δευτερόλεπτα

Πες Το

Μαριορή - 26/12/2017 - 12:02

Η κηδεία της θείας Αναστασίας Κ. Διώχνου (το γένος Μαρτίνη) θα γίνει την Τετάρτη, 27/12, ώρα 16.30, στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Μαριορή - 22/12/2017 - 15:05

Η κηδεία θα γίνει μάλλον την Τετάρτη. Ώρα και νεκροταφείο θα μάθουμε αργότερα.

Μαριορή - 21/12/2017 - 23:24

Καλό ταξίδι, θεία Τασία, αγαπημένη μας Τσίτσω και γνωστή και σεβαστή από όλους ως Καπα - Δέλταινα. Θερμά συλλυπητήρια στο Θωμά, στη Σοφία, στον Τάκη και στη Χαρούλα. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους και να πάρουν τα χρόνια της.

Μαριορή - 04/12/2017 - 21:29

Έφυγε η συγχωριανή μας η Μαίρη Μαρτίνη (του Παύλου). Οικογένειά δική της δεν είχε. Την κηδεία ανέλαβε κάποιος συγγενής και παρακαλώ ενημερώστε όσους μπορείτε για το τελευταίο αντίο. Πέμπτη, ώρα 10.15 στην εκκλησία του νεκροταφείου Ζωγράφου.

Μαριορή - 23/10/2017 - 21:22

Πολλές ευχές στο Γιώργο και στην Πωλίνα Τσόδουλου που πάντρεψαν το γιο τους, Βασίλη. Να τους ζήσουν τα νιόγαμπρα, βίο ανθόσπαρτο να έχουν και καλούς απογόνους!

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
22
Μαρτίου
2018
Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
5 ημερών
Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος, Βασιλείου ιερομάρτυρος, Καλλινίκης και Βασιλίσσης μαρτύρων
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com