Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Μ.Κ.Ε.Π.( αστική μη κερδοσκοπικήεταιρεία Πολυδροσιτών)

Περισσότερα
5 Χρόνια 9 Μήνες πριν #3340 από ΠΠΔ
ΑΜΚΕΠ: Ανακοίνωση /πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Το ΔΣ της ΑΜΚΕ Πολυδροσιτών εξειδίκευσε τα σχετικά με την δράση της 28ης Ιουλίου που αποφάσισε η ΓΣ.
Το πλαίσο της δράσης θα είναι συμβατό με όσα σχεδιάζει τουριστικός πράκτορας που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Σουλίου και του οποίου το ενδιαφέρον θέλουμε να διασφαλίσουμε.
Με στόχο οι επισκέπτες να παραμένουν 7-8 ώρες στην περιοχή μας θα πρέπει να καλύπτεται αυτός ο χρόνος με περιήγηση σε αξιοθέατα, συμμετοχή σε δημιουργικές δράσεις και με εστίαση.
Έτσι προκύπτει ότι αν οργανωθούν οι δράσεις με διάρκεια μέχρι 2 ώρες κάθε μιά, ο επισκέπτης θα μπορεί να έχει συμμετοχή σε τρείς δράσεις και στην εστίαση.
Για κάθε δράση που θα συμμετέχει θα πληρώνει σχετικό δικαίωμα συμμετοχής, δηλ ένα εισιτήριο με βάση τις διατάξεις της ΔΟΥ. Μαζί με την δαπάνη εστίασης θα είναι τα βασικά έσοδα του χωριού.
Για την σχεδιαζόμενη δράση φέτος, οι επισκέπτες θα επιβαρυνθούν μόνο με την εστίαση τους. Και αυτό γιατί θα είναι επισκέπτες που θα έλθουν με προσωπικές ενέργειες όλων μας καθώς και διαφήμισης στα μέσα επικοινωνίας και δικτύωσης σε μια δράση προβολής και “γενικής δοκιμής”.
Έτσι σε κάθε δίωρο θα επιδιωχθεί να έχουν πολλαπλές επιλογές. Θα σχηματιστούν δηλ ομάδες περίπου 10-15 ατόμων ανα δράση. Θα ήταν επιτυχία να μπορέσουμε να προτείνουμε 4-5 διαφορετικές δημιουργικές δράσεις. Οι επαγγελματίες του τουρισμού που θα καλέσουμε θα μπορέσουν έτσι να αξιολογήσουν πιο θετικά την προσπάθεια μας και να έχουν και την δυνατότητα επιλογής ανάλογα με την γνώση της πελατείας τους.

Ως προς τις δράσεις οι κατ’αρχήν εφικτές για υλοποίηση είναι:
* Η ξενάγηση στο Μουσείο του ΦΣΠ
* Η πεζοπορία με 3 εναλλακτικές διαδρομές: α) Μεσοχώρι προς Φωτεινού/ Τζιρλόγγο, β) Αγ Παρασκευή προς Κάτω Κουνιά και γ) Ζυγαριά προς Τσούγκα /Αλωνάκι/ Πούρνο.
Στην διαδρομή προς Τζιρλόγγο θα γίνει βελτίωση με εθελοντική προσωπική εργασία.
* Η παρουσίαση της ψαλτικής
* Η παρουσίαση του παραδοσιακού χορού
* Η παραδοσιακή μουσική (κλαρίνο)
* Η παραδοσιακή μαγειρική (πίττες κλπ)
Το ΔΣ της ΑΜΚΕΠ καλεί κάθε χωριανό που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση κάποιας από αυτές τις δράσεις να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Με την συμβολή του θα βοηθήσει σε ένα αποφασιστικό βήμα για την ανάπτυξη ήπιας τουριστικής δραστηριότητας στο χωριό και θα δοκιμάσει μια επαγγελματική προοπτική και για τον ίδιο αν είναι σε αναζήτηση παραγωγικής απασχόλησης.
Ο στόχος είναι μέχρι τις αρχές Ιουλίου να είναι έτοιμες οι δράσεις και δοκιμασμένες για να αρχίσει η προβολή τους.
Σε σχέση με την εστίαση θα γίνει επικοινωνία με τα δύο καταστήματα του χωριού για να εξασφαλιστεί το ενδιαφέρον τους και να διαμορφωθούν οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν και στους τουριστικούς πράκτορες.
Η διοργάνωση θα απευθύνεται κατα προτεραιότητα στους επισκέπτες αλλά προφανώς θα είναι ανοικτή και στους χωριανούς στα πλαίσια που θα επιτρέπει η συμμετοχή.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τρίτη
19
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.36
Δύση: 18.37
Σελήνη
8 ημερών
Χρυσάνθου και Δαρείας μαρτύρων
1205
Ολόκληρη η βορειοδυτική Μικρά Ασία περιέρχεται στους Λατίνους.
1770
Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την πολιορκία της Κορώνης.
1914
Οι Αλβανοί πνίγουν στο αίμα εξέγερση των Ελλήνων της Κορυτσάς.
1919
Αποφασίζεται και επιτυγχάνεται η εκκένωση της Οδησσού και η σύμπτυξη προς Βεσσαραβία.
1941
Ισχυρή ιταλική επίθεση στο μέτωπο Τρεμπεσίνας αποκρούεται με βαρύτατες απώλειες για τους Ιταλούς.
1959
Η Ελληνική Βουλή ανακηρύσσει ομοφώνως "άξιον της Πατρίδος" τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα (Διγενή).

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com