Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΙΑΤΡΕΙΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ

  • ΚΩΣΤΑΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΚΩΣΤΑΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 5 Ημέρες πριν #322 από ΚΩΣΤΑΣ
ΙΑΤΡΕΙΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ δημιουργήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ
Κάτι άκουσα για την απόφαση που πήρε ο Δήμος Παραμυθιάς για το Μουσείο του χωριού μας κι έχω θορυβηθεί. Σε απόφαση πριν ένα μήνα παραχωρεί όλο το δεύτερο όροφο του κτιρίου όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο, μια παραχώρηση με όρους και περιορισμούς! Οι όροι που υπάρχουν στην απόφαση είναι αποκαλυπτικοί. Ανάμεσά τους: τα χρήματα για την επέκταση του Μουσείου και την αλλαγή του Ιατρείου να τα βάλουν οι Βλαχωρίτες κι αυτό δεσμευμένα κι ενυπόγραφα. Με άλλα λόγια, για να επεκταθεί το Μουσείο να δεσμευθούμε ότι δεν θα ζητήσουμε ευρώ από το Δήμο! Και παρότι πρέπει να δεσμευθούμε ότι θα ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε χωρίς ευρώ από το Δήμο, ο Δήμος βάζει και προϋποθέσεις για το που θα το κάνουμε! Σύμφωνα με την απόφαση, κλιμάκιο του Δήμου επισκέφτηκε το υπο κατασκευή Ιατρείο και το βρήκε, λέει, ακατάλληλο και αποφάσισε το Ιατρείο και το αρχείο της Κοινότητας να αποθηκευθούμ στη μικρή αίθουσα του Σχοελίου-εκεί που σήμερα είναι η νεολαία. Έρχεται δηλαδή ο Δήμος και προσπαθεί να ανατρέψει τις αποφάσεις του ίδιου του χωριού όπως του στάλθηκαν από τους φορείς του χωριού σε κοινό τους αίτημα χωρίς κανένα σεβασμό στο ίδιο το χωριό και τις επιλογές του! Η απόφαση καταλήγει με το ότι πρέπει να υπογράψει σύμβαση ο Δήμαρχος Παραμυθιάς με τον Πρόεδρο του Φιλοπρόοδου για την παραχώρηση αφού ο Σύλλογος δεχθεί τους όρους για την παραχώρηση.

Ερωτώνται:
- ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου αν σκοπεύει να υπογράψει μια σύμβαση με τέτοιους παράδεκτους όρους που δεσμεύουν το χωριό σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Δήμου
- ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, αν όπως κάπου λέι η απόφαση, θα βάλει λεφτά η Αδελφότητα για να γίνει η μικρή αίθουσα του Σχολείου αποθήκη και να βγει η νεολαία από εκεί
- ο Πάρεδρος αν συμμερίζεται την απόφαση της αυτοψίας του Δήμου στο νέο Ιατρείο, ότι τάχατες δεν είναι κατάλληλο, γιατί έτσι όπως είναι γραμμένη η απόφαση φαίνεται ότι συμμετείχε στην αυτοψία και συμφώνησε όπως και ο γραμματέας του Δήμου Σ.Παπαδημητρίου, συγχωριανός μας κι αυτός.
- ο Πάρεδρος όντως συμετείχε στην αυτοψία ή μήπως στη θέση του ήταν ο παπάς εκείνη τη μέρα μαζί με τον αντιδήμαρχο και τον Παπαδημητρίου; Κι αν ήταν εκεί ο παπάς και συμμετείχε στην αυτοψία, με ποια ιδιότητα συμμετείχε; Και τι θέση πήρε, αν πήρε; Γιατί η απόφαση δείχνει ομοφωνία στο κλιμάκιο της αυτοψίας...
- Με ποιες γνώσεις αυτό το κλιμάκιο, στα χαρτιά ο αντιδήμαρχος Γκοτζαμάνης, ο Πάρεδρος Πολυδρόσου και ο γραμματέας του Δήμου, γνωμάτευσαν για το νέο Ιατρείο;
- ο Πρόεδρος της Αδελφότητας που είναι Πολιτικός Μηχανικός είναι λιγότερο γνώστης του θέματος σε σχέση με τους προαναφερθέντες; Γιατί η Αδελφότητα μαζί με το Φιλοπρόοδο τελειώνουν το νέο Ιατρείο στο χώρο που οι πολυπράγμονες και παντογνώστες εκπρόσωποι του Δήμου κρίναν ακατάλληλο!
- ο Δήμαρχος Παραμυθιας που έλεγε ότι θα βρει χρήματα για να στηρίξει την κατασκευή του νέου Ιατρείου γιατί τώρα βάζει όρους στο χωριό για να παραχωρηθεί ο χώρος για το Μουσείο να μην του ζητήσυμε χρήματα ούτε για το Ιατρείο ούτε για το Μουσείο;
- ο Δήμος Παραμυθίάς σέβεται τις αποφάσεις των φορέων των χωριών ή κάνει τα δικά του ανάλογα με τους ανθρώπους του και τις δικές τους επιθυμίες και συμφέροντα στα χωριά; Γιατί η απόφαση πάρθηκε μετά από κοινό αίτημα Τοπικού Συμβουλίου, Αδελφότητας και Φιλοπρόοδου- γιατί δεν σεβάστηκε την κοινή απόφαση των τριών φορέων μας;
Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα! Περιμένουμε απαντήσεις!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΚΩΣΤΑΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΚΩΣΤΑΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 5 Ημέρες πριν #324 από ΚΩΣΤΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ στο θέμα Απ:ΙΑΤΡΕΙΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ
Όπως περιμένουμε οι φορείς μας να μην κάνουν πίσω από τα τερτίπια των διαφόρων και να εγκαινιάσουν το Ιατρείο όπως είπανε, εκεί που είπανε και συμφωνήσανε, το Πάσχα! Τόσο καιρό κανείς δεν νοιάστηκε και τώρα βάζουν και όρους από πάνω. Και θέλουν με τζούφρα των φορέων να ξεσπιτώσουν και τη νεολαία από το χώρο της. Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατήρι. Το συνεργείο της αυτοψίας έκανε έχει καμιά εκτίμηση να μας πει πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της ύδρευσης- το έργο που \"έπαιξε\" αρκετά στις δημοτικές εκλογές στο χωριό μας; Γιατί κάτι ακούγεται ότι θέλει αρκετά λεφτά για να ολοκληρωθεί. Ας κοιτάξει ο Δήμος τα έργα του κι ας αφήσει το χωριό να κάνει τα δικά του όπως το ίδιο θέλει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΚΩΣΤΑΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΚΩΣΤΑΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #325 από ΚΩΣΤΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ στο θέμα Απ:ΙΑΤΡΕΙΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ
Κι ας προστατέψει ο Δήμαρχος το λειτούργημά του από κάποιους συνομιλητές του στα χωριά, ας ακούει καλύτερα τα ίδια τα χωριά, τους φορείς και τους εκπροσώπους των και όχι τους αυτοδιορισμένους μεσάζοντες που μόνο κακό κάνουν αφού μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα τρέχουν κι αν γίνει κάτι που δεν είναι δικό τους το μπολκάρουν και το σαμποτάρουν. Πληρώνει ο ίδιος ο Δήμαρχος το κόστος κι υποβιβάζει εαυτόν άδικα αφού ταυτίζεται με συμπεριφορές αλλωνών που τελικά εκθέτουν και τον ίδιον. Αξίζει καλύτερη τύχη στη θητεία σου κύριε Δήμαρχε. Εμπιστέψου τα ίδια τα χωριά κι όχι τους μεσάζοντες. Κι αν έτσι αποφασίσεις, στήριξε τις επικογές των ίδιων των χωριών. Δεν μπορεί ένα χωριό να αποφασίζει που θα κάνει το Ιατρείο του κι εσύ-ή μάλλον κάποιοι στο όνομά σου- να βγάζουν την απόφαση του χωριού ακατάλληλη. Με τι ειδικότητα το αποφάσισαν; Ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί; Το καλοκαίρι στη συνέλευση στο χωριό κάποιοι προσπάθησαν να φύγουν οι νέοι μας από το μικρό χώρο στο σχολείο αλλά η συνέλευση αποφάσισε να μείνει στη νεολαία ο χώρος. Τώρα προσπαθούν να πάρουν ρεβανς για αυτή την απόφαση του χωριού και χρησιμοποιούν το Ιατρείο και το Μουσείο. Κι όχι μόνο για αυτό αλλά και για άλλα ακόμη πιο σοβαρα θέματα. Που καλύτερα να μην τα θίξουμε γιατί το χωριό μας αρκετά κουράστηκε με διαμάχες. Το θέμα είναι να πάμε μπροστά κι ο Δήμος να μην είναι εμπόδιο αλλά να βοηθά το χωριό. Κι όχι να ζητά από το χωριό να υπογράψει ότι δεν θα ζητήσει λεφτά για τα έργα σε Ιατρείο, Σχολείο, Μουσείο για να μπορέσουν τα έργα να προχωρήσουνε. Αυτό μοιάζει με δήλωση μετανοίας για τα αιτήματά μας! Περιμένω οι φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση στα τεκταινόμενα εις βάρος μας. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα η σιωπή δεν είναι χρυσός.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 4 Ημέρες πριν #327 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΙΑΤΡΕΙΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ
Το σίγουρο είναι πως η πλειοψηφία των χωριανών στη συνέλευση τάχθηκε κατά οποιασδήποτε σκέψης να χάσουν τα παιδιά το χώρο του σχολείου. Αυτός ο χώρος εθιμικά και δικαιωματικά ανήκει στους νέους μας και θα είναι έγκλημα αν τους στερήσουμε το στέκι τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της αδερφότητας, υπάρχουν σχέδια ώστε το σχολείο να γίνει ακόμη καλύτερο, ένα πραγματικά πολιτιστικό κέντρο. Να προσφέρει όχι μόνο διασκέδαση αλλά και ψυχαγωγία ποιοτική.

Για το ιατρείο επίσης αναπτύχθηκαν εκ μέρους του προέδρου όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει αλλά η πλειοψημία της συνέλευσης πείστηκε πως η απόφαση της αδερφότητας είναι σωστή και έδωσε την έγκρισή της να προχωρήσει η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου στο οικόπεδο που παραχώρησε ο συγχωριανός μας. Στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε κατάλληλο και με όλες τις προδιαγραφές που θέτουν οι αρμόδιες αρχές. Αυτό εξάλλου είναι και δικό μας συμφέρον, να αποκτήσουμε ένα σωστό ιατρείο. Το βασικό είναι πως ο χώρος αυτός διευκολύνει την πρόσβαση των ηλικιωμένων. Ούτε το κοινοτικό γραφείο (με την ανηφόρα του) ούτε το σχολείο (με τις σκάλες του) είναι εύκολα προσβάσιμα για τους ηλικιωμένους. Οπότε η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι να λειτουργήσει το ιατρείο στο χώρο που ήδη ετοιμάζεται για το σκοπό αυτό.

Τα άλλα, τα περί άρνησης για οικονομική συμμετοχή του Δήμου, μάλλον ως υπεκφυγές μου ακούγονται για να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη. Τα δημοτικά τέλη όμως ξέρουν να τα εισπράττουν. Τα καλά και συμφέροντα.

__________________________________<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: Μαρία Λ, at: 25.03.07 09:20

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 3 Ημέρες πριν #329 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΙΑΤΡΕΙΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ
Επομένως υπάρχει σύμφωνη γνώμη των φορέων του χωριού για τα συγκεκριμένα έργα. Σωστά?

Και ο Δήμος τι λέει ακριβώς? Θέλουμε ενημέρωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 3 Ημέρες πριν #331 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΙΑΤΡΕΙΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ
Αναφέρομαι κι εγώ σ αυτό που έγραψε ο Αλέξανδρος:

Τα θέματα που θέτεις είναι πολλά και σοβαρά. Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Δήμου Παραμυθιάς για τους όρους παραχώρησης του Μουσείου, μας κοινοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα τηλεφωνικά και πριν από λίγες ημέρες με fax, τη διάβασα χθες επιστρέφοντας από ταξίδι.


Αυτή την απόφαση περιμένω να δημοσιευτεί για να έχουμε άμεση γνώση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.151 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
19 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com