Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

  • ADMIN
  • Το Άβαταρ του/της ADMIN Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #375 από ADMIN
Με μια απαράδεκτη απόφασή της που σήμερα διέρρευσε από τις κυριακάτικες εφημερίδες (στις οικονομικές σελίδες δύο έγκριτων φύλλων) η ΔΕΗ, με τη σύμφωνη γνώμη και το πράσινο φως του Υπουργείου Ανάπτυξης, αποφάσισε και δρομολογεί την κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος στη θέση Άσπρα Πηγάδια ή Σπυροπηγάδια του Καλαμά, δηλαδή στο Φαράγγι κάτω από το Φραγκοπήδημα! Οι εισηγήσεις που κατά καιρούς ακούγονταν-και για τις οποίες μας είχε προϊδεάσει ο Θωμάς Φώτσης αλλά ποτέ δεν πολυπιστέψαμε θεωρώντας τες εξωπραγματικές- αποδεικνύονται όχι σχέδια επί χάρτου και άσφαιρα πυρά αλλά εφιαλτικό μέλλον για τον τόπο μας! Η κατασκευή του Φράγματος σημαίνει δημιουργία τεχνητής λίμνης σε μια στάθμη τουλάχιστον 14-17 μέτρα υψηλότερη από τη σημερινή κοίτη του ποταμού στο χωριό μας. Αυτό σημαίνει ότι το Αναβρυστικό, η Ντράζανη θα βρίσκονται πια κάτω από τη στάθμη του νερού, το οποιο πρακτικά θα φτάνει ως τη θέση Νεράκι.

Ο εφιάλτης της δήθεν ανάπτυξης είναι αποκρουστικά παρόν στον τόπο μας. Την ώρα που γνωρίζουμε τη μεγαλύτερη απομόνωση μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των ΚΤΕΛ,το τωρινό χτύπημα μπορεί να αποβεί τελειωτικό αν δεν αντιδράσουμε! Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, να διαλέξει ο καθένας μας με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Δεν μπορεί να υπάρχουν συγχωριανοί που να στηρίζουν δημοτικούς άρχοντες που ήδη διαρρέουν μέσω κύκλων τους απίστευτα επιχειρήματα περί δήθεν ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στον τόπο μας χάρη στην κατασκευή του Φράγματος και της τεχνητής λίμνης. Τι νερό θα έχει αυτή η λίμνη; Ας μην επικαλούνται το παράδειγμα της Κερκίνης που όντως είναι τεχνητή λίμνη χάρη στο Φράγμα του Λιθοτόπου αλλά δεν δέχεται και αστική λύματα τέτοιας ρυπαρότητας όπως το ποτάμι μας. Και άλλο το υδάτινο δυναμικό του Στρυμώνα κι άλλο του Καλαμά που δεν μπορεί το ίδιο εύκολα να ανανεώνει το υδάτινο περιβάλλον του. Σκεφτείτε, μια τεχνητή λίμνη δίπλα στο χωριό, δίπλα στη Ζαγορά και τον Άγιο Γεώργιο, όπου θα λιμνάζουν τα ουσιαστικά ανεπεξέργαστα λύματα των Ιωαννίνων! Μια εφιαλτική προοπτική για τον τόπο μας, ακόμη πιο εφιαλτικά αν επιβεβαιωθούν άλλες φήμες που θέλουν να κατασκευάζεται εργοστάσιο τριτοβάθμιου καθαρισμού των λυμάτων κάτω από τη Ραβανή, στην Ντράζανη! Κάτι τέτοιο θα είναι ο αφανισμός του τόπου! Για να μην αποσιωπήσουμε τη διαρκή όχληση του τόπου μας από τη λειτουργία του Φράγματος και των γεννητριών του. Ένα διαρκές βουητό που λόγω της γεωμορφολογικής ακουστικής του τοπίου πολλαπλασιάζεται στο χωριό σαν να τα ακούς από αντηχείο!

Ας μην ξεγελαστούν κάποιοι καλοπροαίρετοι συγχωριανοί, εδώ δεν πρόκειται για μια μεγάλη Λούτσα για να την προστατεύσουμε. Η Λούτσα είναι να την πιεις στο ποτήρι σε σχέση με την ποιότητα των υδάτων στην τεχνητή λίμνη που θα ονομαστεί, μάλιστα, Τεχνητή Λίμνη Ραβενής, απαξιώνοντας ακόμη περισσότερο το χωριό μας, δικαιώνοντας τις ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις των πέρα από τον Καλαμά συντοπιτών μας!

Οι Πρόεδροι του Φιλοπρόοδου και της Αδελφότητας Πολυδροσιτών προτείνουν άμεση κινητοποίηση με πρώτα βήματα:
1. Αγωνιστική παρέμβαση στις αυριανές εκλογές της Πανηπειρωτικής για τη μέγιστη προβολή του θέματος
2. Η σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα του Πάσχα να επισπευστεί και να γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, συμβολικά την ημέρα της Σταυρώσεως, γιατί είναι σταύρωση για το χωριό μας η απόφαση της ΔΕΗ
3. Να προχωρήσουμε σε δυναμικές ενέργειες για να αναδείξουμε το πρόβλημα, ενέργειες που δεν θα προαναγγελθούν για να είναι πιο αποτελεσματικές
4. Τα ΔΣ των Συλλόγων μας- Αδελφότητας και Φιλοπρόοδου- να υποβάλουν άμεσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τις παραιτήσεις τους στο Δήμο και τη Νομαρχία, καλώντας και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πράξουν το ίδιο προς την κυβέρνηση. Το ίδιο καλούμε και το Βουλευτή και Υπουργό κ. Μπέζα προς τη Βουλή των Ελλήνων
5.Καλούμε σε παραίτηση κάθε εκπρόσωπο του χωριού μας σε κάθε θεσμικό όργανο ή παρουσία ή ρόλο. Να παραιτηθεί τώρα ο Ανδρέας, ο ΠΠΓ και ο Μάκης από το Τ.Σ του Δ.Δ. Πολυδρόσου, να παραιτηθεί τώρα ο ΠΠΔ από Ιερέας της Μητρόπολης (και να πρωτοστατήσει στον αγώνα μας ως άλλος Παπαφλέσσας), να παραιτηθεί τώρα ο Πaπαδημητρίου από Γραφέας του Δήμου. Κανένας εξωσυγχωριανός ας μην αναζητήσει άλλοθι σε Μακομαρτίνηδες, ΔιωχνοΛαμπρίδηδες, Παπαδημήτρηδες και Παπαδημητρίου και Παπαγιαννάκηδες για να στήσει εσωτερικά φράγματα στη ψυχική συνοχή των Πολυδροσιτών! Είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, μια φωνή και μια γροθιά, κανένα φράγμα δεν μας διασπά! Η ενότητα μας είναι το ισχυρότερο φράγμα!
6. Όλοι οι υποψήφιοι συγωριανοί σε διάφορες δημοτικές, κομματικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις ή ψηφοδέλτια να αποχωρήσουν από παντού αν οι αντίστοιχοι φορείς ή κόμματα ή παρατάξεις δεν πάρουν ξεκάθαρες αποφάσεις στήριξης του αγώνα μας.
7. Το χωριό να παραδώσει ομαδικά τα εκλογικά του βιβλιάρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μοίρα που μας επιφυλάσει η πολιτεία. Την ώρα απειλούν να πνίξουν, να χαβουζοποιήσουν το χωριό μας δεν θα μας αρμέγουν πια και τις ψήφους!
8. Αν τελικά η λίμνη κατασκευαστεί ας ονομαστεί τουλάχιστον ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
9. Αν τελικά λειτουργήσει το Φράγμα Καλαμά το χωριό μας, ως ελάχιστη ανταπόδοση απένταντι στην αισθητική, περιβαλλοντική και ηχητική όχληση και αλλοίωση, να απαλλαγεί από τα κοινόχρηστα τέλη και πάγια των λογαρισμών στη ΔΕΗ και τους άλλους Δημόσιους Οργανισμούς.
10.Πριν την κατασκευή της λίμνης να βρεθεί λύση για το θέμα της ύδρευσης που κινδυνεύει, πριν καν ολοκληρωθεί, να ...πνιγεί ως άλλη κυρά Φροσύνη στα νερά της υπό κατασκευή λίμνης μαζί με τα λεφτά που μέχρι τώρα κόστισε...

Το κείμενο που μας υποδέχεται στην ιστοσελίδα μας, το κείμενο που περιλαμβάνεται και στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2007 μιλά για ένα τόπο που αποτελεί ύμνο στα βουνά και στα νερά, για μια λευκή θάλασσα από αντάρα στον ορίζοντα του χωριού. To κείμενο αποδεικνύεται τραγικά προφητικό. Δεν περιμέναμε μια τέτοια εφιαλτική και άμεση δικαίωση για όσα πριν λίγους μήνες γράφαμε. Εστω, όμως, και τώρα, ως ελάχιστη ανταπόδοση της πολιτείας, ας συνυπολογιστεί η σχέση των Πολυδροσιτών με το νερό (4 καπετάνιοι από ένα ορεινό χωριό!) μαζί με όλα τα άλλα προτερήματα του χωριού για τη μετονομασία της υπό κατασκευή τεχνητής λίμνης. Πόσους καπετάνιους έχει η Ραβενή; Και μήπως εχει καλύτερη γεωμορφολογική πρόσβαση στη λίμνη; Τα πρανή της δεν είναι κατάλληλα και η θέα που θα προσφέρει προς την τεχνητή λίμνη σαφώς και ύστερεί με την προνομιακή θέση του Πολυδρόσου. Ή, μήπως, επειδή έχει Δήμαρχο του κυβερνητικού κόμματος πρέπει να προτιμηθεί;


Και η πολιτεία να σχεδιάσει άμεσα ανταποδοτικά μέτρα στήριξης του τόπου μας για το πλήγμα που αντικειμενικά δέχεται. Τέτοια μπορούν να είναι η επιδότηση νέων επιχειρηματιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε οικονομικές δραστηριότητες σχετικές με την τεχνητή λίμνη (πχ κατάστημα /κέντρο αναψυχής με δόκιμο τίτλο \"Η ΟΧΘΗ\", νηολόγηση περιηγητικού σκάφους στη λίμνη με δόκιμο τίτλο \"ΒΛΑΧΩΡΙ ΕΝ ΠΛΩ\"- με μοναδικό μώλο στο χωριό μας, πιλοτικό λιμνιαίο ιχθυοτροφείο, στήριξη νέας αίθουσας εκθεμάτων στο Μουσείο με τίτλο \"ΟΙ ΟΡΕΣΙΒΙΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ\")

Οι σκέψεις αυτές προσπαθούν να προετοιμάσουν το χωριό σε μια ενδεχόμενη αποτυχία του αγώνα μας ενάντια στο φράγμα, αγώνας που είναι η πρώτη μας επιλογή!

Οι Πολυδροσίτες δεν γίνονται πια συνένοχοι σε τέτοιες εξουσίες και πολιτικές!

Ένα να ξέρουν όσοι καταδικάζουν τον τόπο μας: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Το ποτάμι της οργής μας δεν σηκώνει ΦΡΑΓΜΑΤΑ! Όσοι πάνε να κατασκευάσουν στην περιοχή μας ΦΡΑΓΜΑΤΑ ας προετοιμάζονται για τα δικά τους ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ!

Αν είναι να γίνει η λίμνη, απευθύνουμε αίτημα για τη δρομολόγηση υδροπλάνων από το χωριό για Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα. Ίσως, μάλιστα, κάποια από τα καλοκαιρινά δρομολόγια υδροπλάνων που συνδέουν Γιάννενα με Ηγουμενίτσα μνα κάναν μια μικρή στάση στη λίμνη μας και ένα πρατήριο τοπικών προϊόντων να διέθετε προϊόντα στους διερχόμενους υδροπλανικούς επιβάτες. Να διευκρινήσουμε, βέβαια, προς αποφυγή παραξηγήσεων ότι κάτι τέτοιο φυσικά δεν σημαίνει εγκατάλειψη των αιτημάτων μας για πρόσθετα δρομολόγια των ΚΤΕΛ γιατί πολλοί συγχωριανοί έχουν υψοφοβία (το προαναφέραμε, είμαστε καλύτεροι στο νερό παρά στον αέρα)<br><br>Η δημοσίευση επεξεργάστηκε από: admin, at: 02.04.07 07:17

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Μαρία Λ
  • Το Άβαταρ του/της Μαρία Λ
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #376 από Μαρία Λ
Απαντήθηκε από Μαρία Λ στο θέμα Απ:ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
Εγώ διάλεξα κιόλας με ποιους θα πάω και ποιους θα αφήσω. Ψάχνω κιόλας για το σκονισμένο μου ναυτικό φυλλάδιο και ετοιμάζω παραίτηση από το σχολείο. (Αν θέλετε να της δώσω και το χρώμα της διαμαρτυρίας, ευχαρίστως, δε θα τα χαλάσουμε σ' αυτό.)

Πέστε μου μόνο πότε θα είναι έτοιμο το φράγμα. Να δω αν προλαβαίνω να έχω έτοιμο το σκάφος που θα δρομολογήσω για εξυπηρέτηση όλων των παραλίμνιων χωριών.

Άμεσα επίσης να δει το θέμα ο Φιλοπρόοδος και η Αδερφότητα (και μην ακούω για παραιτήσεις... εκτός αν κι εσείς σκέφτεστε να εκμεταλλευτείτε προσωπικά το όλο θέμα) να δείτε λέω το θέμα και να οργανώσετε τουριστικές υποδομές. Επίσης μια μετονομασία του χωριού από Πολύδροσο σε Πολυνέρι!

Σημαντικό νομίζω είναι να οργανωθούν και δωρεάν μαθήματα κολύμβησης στους νέους μας. Όπως και παρέμβαση στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για διοργάνωση ναυταθλητικών εκδηλώσεων που θα κάνουν τα Γιάννενα να ζηλέψουν.

Για να σοβαρευτούμε: Αλήθεια προτιμήσανε το όνομα της Ραβενής? Απαράδεκτο.

Και για να καταλάβω τα περί Ντράζανης: Το χωραφάκι του πατέρα πάει? Ωχ. Δε μου άρεσε καθόλου αυτό.

Επίσης: Όπως ήξερα μέχρι τώρα, το φράγμα θα γινόταν στη Βροσίνα. Τι άλλαξε και τόσο ξαφνικά? Όλα τα κακά μαζί θα μας βρούνε?

Μήπως όμως πρέπει να δούμε και τις θετικές πλευρές? πχ Στη Λίμνη Πλαστήρα έχετε πάει ποτέ? Ίσως πραγματικά να ωφελήσει τον τόπο μας μια τέτοια επιλογή. Βέβαια θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα της ρύπανσης του Καλαμά.

Το μόνο που με καθησυχάζει είναι πως όταν το ελληνικό κράτος αναγγέλλει ένα έργο, περνάνε είκοσι χρόνια μέχρι να το βάλει μπροστά. Ως τότε, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • admin
  • Το Άβαταρ του/της admin Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #380 από admin
Καλό μήνα και καλή Πρωταπριλιά! Άντε και του χρόνου με καλύτερες φάρσες....:P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #382 από ΠΠΔ
Απαντήθηκε από ΠΠΔ στο θέμα Απ:ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ!!!!
Το πιστέψαμε και μας λαχτάρησες!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ("admin")
  • Το Άβαταρ του/της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ( Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #384 από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ("admin")
Απαντήθηκε από ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ("admin") στο θέμα Απ:ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
Ευχαριστώ:P
Καλή αντώμωση στο χωριό το Πάσχα!
Μετράμε τις μέρες μέχρι να έρθουμε σαν φαντάροι που μετράνε υπόλοιπο... :woohoo:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • ΑΝΤΩΝΗΣ
  • Το Άβαταρ του/της ΑΝΤΩΝΗΣ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #385 από ΑΝΤΩΝΗΣ
Απαντήθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ στο θέμα Απ:ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
Το πεντάγραμμο κι ένας φίλος του,μας ζήτησαν να μπουν στην ομάδα μουσικής του χωριού:laugh:Κοιταχτήκαμε λιγο αμήχανα στην Αδελφότητα :unsure: :dry: και τους είπαμε ότι δεν υπάρχει-ακόμη-τέτοια ομάδα.Αποφάσισαν λοιπόν,αφού συνεννοήθηκαν με όλες τις νότες και τις μουσικές που ήταν εύκαιρες,να δημιουργήσουν επιτέλους-έτσι ακριβώς το είπαν-αυτή την ομάδα,καλώντας όσους θέλουν να συμμετέχουν,να παίξουν,να τραγουδήσουν και να χορέψουν.Σ αυτή την ιστορία είπαν ότι θα συμμετέχουν και κάτι συμπαθητικές νότες που-τάχα αδιάφορες-κυκλοφορούν ανάμεσά μας.Είπαν ότι θα μας ξαναενοχλήσουν και ότι περιμένουν συμμετοχές.Όσοι πιστοί λοιπόν....;) :) :lol: :dry: :) :) :unsure: :side: :blush: :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.147 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τετάρτη
24
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.38
Δύση: 20.14
Πανσέληνος
Ελισάβετ οσίας, Σάββα του στρατηλάτου
1821
Οι Τούρκοι του Λάλα Ηλείας επιτίθενται εναντίον της Αγουλινίτσας αλλά ηττώνται.
1827
Μάχη στον Ανάλατο και καταστροφή των Ελληνικών δυνάμεων.
1897
Ήττα του Ελληνικού Στρατού στα Φάρσαλα και κατάληψη της πόλεως από τους Τούρκους.
1914
Ανακωχή των δυνάμεων της Αυτονόμου Ηπείρου και της Αλβανίας.
1941
Αρχίζει η επιβίβαση του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος στα πλοία και η αποχώρησή του προς Κρήτη και Αίγυπτο.
1944
Μαρτυρικός θάνατος 318 κάτοικων της Κοινότητας Πύργων Κοζάνης από τα γερμανικά στρατεύματα.
1956
Πυρκαγιές σε Ελληνικά καταστήματα στην Λευκωσία από Τούρκους.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com