Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

  • ΠΠΔ
  • Το Άβαταρ του/της ΠΠΔ Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #898 από ΠΠΔ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ δημιουργήθηκε από ΠΠΔ
Ένα κομάτι του έργου \" ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ\" που ήταν προγραμματισμένο από την περασμένη χρονιά για το χωριό μας τελείωσε την βδομάδα που μας πέρασε.Μετά από περιοδεία προς Αβρυστικό, Λειβαδάκια , είδαμε ότι έγινε τσιμεντόστρωση σε 600 περίπου μέτρα σε δύσκολα σημεία των δρόμων. Συγκεκριμένα 100 περίπου μέτρα στη θέση \" Γκρέμθας \", 50 μέτρα στη \"Λακιά της Βέλλαινας\" και 350 περίπου μέτρα συνεχόμενα από τον Λάκο των Τσαματαίων στη θέση \" Κουφαλιάρα \" προς \"Βρωμορίγανη\".
Επίσης χαλικοστρώθηκαν κάποια τμήματα του δρόμου από
\"Πέριβόλι Βέλλαινας\" προς Παναγία Ζαγοράς.
Σε κουβέντα που κάναμε με τον Πάρεδρο του χωριού μας είπε ότι περιμένει τις επόμενες μέρες και το γκρέηντερ της νομαρχίας για το καθάρισμα των υπόλοιπων δρόμων δηλαδή, Σέλωμα - Λειβαδάκια Λούτσα - Παλιοστάνες και δρόμο Ντράζανης. Κατά την τη γνώμη μας η συντήρηση των αγροτικών δρόμων είναι επιτακτική ανάγκη γιατί τώρα που εξέλειπαν οι νομάδες κτηνοτρόφοι του χωριού μας και έκλεισαν τα μονοπάτια που συντηρούσαν περνώντας τα κοπάδια τους , σε λίγο θα κλείσουν και οι αγροτικοί δρόμοι από την οργιώδη βλάστηση που αυξάνεται με έναν εκπληκτικό ρυθμό. Δεν ξεχωρίζει πιά το φυτεμένο από το ανθρώπινο χέρι πράσινο , από αυτό που η φύση ανέπτυξε μόνη της. Ολα μοιάζουν σαν ένα αδιαπέραστο δάσος που συνέχεια απλώνεται. Αυτό βοηθάει εξαιρετικά και τον υδροφόρο ορίζοντα του χωριού μας καθώς διαπιστώσαμε \"ιδίοις όμμασι\". Αλλού μιλάν για λειψυδρία και στον Αβρυστικό βγαίνει μια υπερχείλιση διαμέτρου 20 cm. Άλλο σπουδαίο έργο και αυτό, ίσως το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στο χωριό μας. Να σκεφθεί κανείς ο σκοπός του ήταν να μας καλύπτει τις ανάγκες τον Ιούλιο και Αύγουστο και έχουμε τώρα από τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα αντλώντας νερό από τον Αβρυστικό τις περισσότερες μέρες λόγω των επαναλαμβανόμενων βλαβών στο δίκτυο της Λαμπανίτσας.
Αγαπημένε μας Αβρυστικέ !!! Μας πότιζες τα μποστάνια μας στα Λειβαδάκια μέχρι το 1983, τα καλαμπόκια και τα τριφύλια και εκείνα τα αρωματικά ροδάκινα... Στο νερό σου μπλατσιάνησαν γενιές μικρών παιδιών όταν οι μανάδες κοπανάγαν τα ρούχα ή το μαλλί στη βίρα στο λάκο , κρουστάλιαζαν τα ποδάρια μας... Ξεδίψασες κόσμο και κοσμάκη...Και ήρθε η ώρα να βγείς στην Μιλιοράχη και μας ξεδιψάς ακόμα σήμερα, όλο το χωριό μας και άλλους πολλούς ακόμα!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Β.Μ.
  • Το Άβαταρ του/της Β.Μ. Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
16 Χρόνια 11 Μήνες πριν #926 από Β.Μ.
Απαντήθηκε από Β.Μ. στο θέμα Απ:ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
Όταν γίνονται έργα στο χωριό σε χώρους δημόσιους και αυτά τα έργα επηρεάζουν τηνεικόνα του χωριού καλό είναι να μην πιάνουν τους χωριανούς \"εξα απήνης\". Κι ας γίνονται κάποια και με καλές προθέσεις. Αρκετά τραβήξαμε σαν χωριό όταν ξεκίνησαν έργα στη Λούτσα χωρίς τη γενική συμφωνία, μην επαναλάβουμε πάλι τα ίδια λάθη σε άλλα έργα. Και δεν μιλάω για την αγροτική οδοποία. Κι όταν όλοι οι φορείς συ6μφωνούν σε πέντε πράματα ας μην βγαίνει κανείς και κάνει του κεφαλιού του με το έτσι θέλω. Πρέπει κάποτε να τα ξεπεράσουμε αυτά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τετάρτη
24
Απριλίου
2024
Ανατ.: 06.38
Δύση: 20.14
Σελήνη
16 ημερών
Ελισάβετ οσίας, Σάββα του στρατηλάτου
1821
Οι Τούρκοι του Λάλα Ηλείας επιτίθενται εναντίον της Αγουλινίτσας αλλά ηττώνται.
1827
Μάχη στον Ανάλατο και καταστροφή των Ελληνικών δυνάμεων.
1897
Ήττα του Ελληνικού Στρατού στα Φάρσαλα και κατάληψη της πόλεως από τους Τούρκους.
1914
Ανακωχή των δυνάμεων της Αυτονόμου Ηπείρου και της Αλβανίας.
1941
Αρχίζει η επιβίβαση του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος στα πλοία και η αποχώρησή του προς Κρήτη και Αίγυπτο.
1944
Μαρτυρικός θάνατος 318 κάτοικων της Κοινότητας Πύργων Κοζάνης από τα γερμανικά στρατεύματα.
1956
Πυρκαγιές σε Ελληνικά καταστήματα στην Λευκωσία από Τούρκους.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com