Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

Εκδήλωση με ξεχωριστή επιτυχία διοργάνωσε ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ στην Αθήνα την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη μουσική σκηνή "ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ"΄, συμπεριλάμβανε παρουσίαση της έκδοσης του Συλλόγου "ΒΛΑΧΩΡΙ, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ", παρουσίαση οπτικαοκουαστικού υλικού από το Αρχείο του Συλλόγου, παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου του χωριού www.polydroso.gr - κοινού καρπού του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και της Αδελφότητας- καθώς και μικρή συναυλία από Πολυδροσίτες μουσικούς. Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι Θωμάς Φώτσης, Ειρήνη Σβανά, Νίκος Ράπελλας, Ηλίας Ρωμανός, Βασίλης Μάκος και ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Π. Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Συμμετείχαν επίσης οι Τάκης Ράπελας, Άρης Μάκος, Κίμωνας Βουτσής στη μουσική. Στην εκδήλωση αναγγέλθηκε η προετοιμασία περιοδικής έκδοσης του Συλλόγου και η σύσταση Συντακτικής Επιτροπής. Η συλλογή ύλης ήδη ξεκίνησε! Επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας στο χωριό. Επόμενη έκδοση του Συλλόγου το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 2007 με επιλογές από το φωτογραφικό αρχείο του Συλλόγου και ποιητικά κείμενα.

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Τετάρτη
19
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.51
Δύση: 17.26
Σελήνη
16 ημερών
Μακαρίου του Αιγυπτίου, Αρσενίου, Μάρκου
1827
Νίκη των Ελλήνων στο Δίστομο.
1828
Πεθαίνει στην Βιέννη ο Γεν. Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρος Υψηλάντης.
1941
Το υποβρύχιο "Πρωτεύς" βυθίζει στην Αδριατική το ιταλικό οπλιταγωγό "Σαρδηνία".
1943
Το αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" βυθίζει την ιταλική κορβέτα "Στρόμπολι", ανατολικά των ακτών της Τύνιδος.
1952
Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com