Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

Ποταμός Καλαμάς
View Image Download
Η χιονισμένη Νε...
View Image Download
Ψάρεμα πέστροφα...
View Image Download
Η αναγέννηση τη...
View Image Download
Ντιντιλίνα. Σπά...
View Image Download

Διακήρυξη – Πρόσκληση

 

Πολύδροσο 27/2/11

 

Αναλογιζόμενοι:

- την μέχρι σήμερα πορεία του χωριού και την επιθυμία να υπάρξει συνέχεια,

- την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί παραγωγική υποδομή ώστε να παραμείνουν στο χωριό κάποιοι νέοι,

- την σημασία ύπαρξης ζωντανού χωριού για την ζωή και τις περιουσίες όλων των συγχωριανών είτε είναι οικονομικά ενεργοί και έχουν παιδιά είτε όχι,

- τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που με τις Καλλικρατικές συνενώσεις καθιστούν το χωριό μας ακόμη πιο μικρή οντότητα ως προς τα κέντρα αποφάσεων,

- την πιθανότητα υλοποίησης έργου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από ιδιωτική εταιρεία με τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Βλάχα / Μηλιοράχη,

 

οι υπογραφόμενοι που συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την οργάνωση των προσπαθειών μας για ένα καλύτερο αύριο, συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε την σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που θα έχει σκοπό την ανάπτυξη ΉΠΙΑΣ τουριστικής δραστηριότητας στο χωριό με προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και με προώθηση των εφαρμογών των ΑΠΕ.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμη προοπτική είναι:

· ενίσχυση του κοινωνικού ιστού μέσα από ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ παραγωγική δράση,

· δημιουργία 3-4 θέσεων μόνιμης ή εποχικής εργασίας,

· κατάκτηση ουσιαστικής θέσης στον Δήμο Σουλίου.

 

Άμεσα για την περίοδο 2011-2013 οι στόχοι είναι:

· Σύσταση και λειτουργία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

· Κατασκευή περίπτερου ενημέρωσης εμβαδού 12 τμ με άδεια οικοδομής στην είσοδο του χωριού και του Δήμου και της Προστατευόμενης Περιοχής Στενών Καλαμά. Κατασκευή και λειτουργία σε συνεργασία με Δ.Σουλίου, Φορέα Διαχείρισης Στενών Καλαμά και ιδιωτικής εταιρείας ΑΠΕ.

· Δράσεις επίδειξης για μονοπάτια και κτήματα για την τεκμηρίωση της ικανότητας της Εταιρείας να υλοποιεί δράσεις.

· Υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση με επιχορήγηση

 

Η Εταιρεία προβλέπεται να έχει έως 30 μέλη με επιδίωξη κάθε μέλος να αντιπροσωπεύει 3-4 χωριανικά σπίτια. Τα μέλη θα είναι γεννημένα από το 1950 και μετά. Οι αποφάσεις στην Γ.Συνέλευση θα λαμβάνονται με πλειοψηφία 75% του συνόλου των μελών. Το εταιρικό κεφάλαιο θα είναι έως 15.000 ευρώ σε ίσες εταιρικές μερίδες. Η Εταιρεία ΔΕΝ θα διανέμει τυχόν οικονομικά πλεονάσματα αλλά θα τα χρησιμοποιεί για την επίτευξη των σκοπών της.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε κάθε συγχωριανό που θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του σε κάποιον από τους υπογραφόμενους, καταθέτοντας και ενδεχόμενες προτάσεις του.

Με χωριανικούς χαιρετισμούς

 

 

1. Θωμάς Φώτσης

 

2. Γιώργος Απ. Μαρτίνης

 

3. Τάσος Μαρτίνης

 

4. π. Δημήτρης Μαρτίνης

 

5. Λουκάς Μάκος

 

6. Θοδωρής Μητσέλος

 

7. Κώστας Ευ. Μαρτίνης

Πες Το

Μαριορή - 26/12/2017 - 12:02

Η κηδεία της θείας Αναστασίας Κ. Διώχνου (το γένος Μαρτίνη) θα γίνει την Τετάρτη, 27/12, ώρα 16.30, στο νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων.

Μαριορή - 22/12/2017 - 15:05

Η κηδεία θα γίνει μάλλον την Τετάρτη. Ώρα και νεκροταφείο θα μάθουμε αργότερα.

Μαριορή - 21/12/2017 - 23:24

Καλό ταξίδι, θεία Τασία, αγαπημένη μας Τσίτσω και γνωστή και σεβαστή από όλους ως Καπα - Δέλταινα. Θερμά συλλυπητήρια στο Θωμά, στη Σοφία, στον Τάκη και στη Χαρούλα. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους και να πάρουν τα χρόνια της.

Μαριορή - 04/12/2017 - 21:29

Έφυγε η συγχωριανή μας η Μαίρη Μαρτίνη (του Παύλου). Οικογένειά δική της δεν είχε. Την κηδεία ανέλαβε κάποιος συγγενής και παρακαλώ ενημερώστε όσους μπορείτε για το τελευταίο αντίο. Πέμπτη, ώρα 10.15 στην εκκλησία του νεκροταφείου Ζωγράφου.

Μαριορή - 23/10/2017 - 21:22

Πολλές ευχές στο Γιώργο και στην Πωλίνα Τσόδουλου που πάντρεψαν το γιο τους, Βασίλη. Να τους ζήσουν τα νιόγαμπρα, βίο ανθόσπαρτο να έχουν και καλούς απογόνους!

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Πέμπτη
22
Μαρτίου
2018
Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Σελήνη
5 ημερών
Πέμπτη του Μεγάλου Κανόνος, Βασιλείου ιερομάρτυρος, Καλλινίκης και Βασιλίσσης μαρτύρων
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com