Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download
Ποταμός Καλαμάς
View Image Download

Διακήρυξη – Πρόσκληση

 

Πολύδροσο 27/2/11

 

Αναλογιζόμενοι:

- την μέχρι σήμερα πορεία του χωριού και την επιθυμία να υπάρξει συνέχεια,

- την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί παραγωγική υποδομή ώστε να παραμείνουν στο χωριό κάποιοι νέοι,

- την σημασία ύπαρξης ζωντανού χωριού για την ζωή και τις περιουσίες όλων των συγχωριανών είτε είναι οικονομικά ενεργοί και έχουν παιδιά είτε όχι,

- τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που με τις Καλλικρατικές συνενώσεις καθιστούν το χωριό μας ακόμη πιο μικρή οντότητα ως προς τα κέντρα αποφάσεων,

- την πιθανότητα υλοποίησης έργου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) από ιδιωτική εταιρεία με τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Βλάχα / Μηλιοράχη,

 

οι υπογραφόμενοι που συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την οργάνωση των προσπαθειών μας για ένα καλύτερο αύριο, συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε την σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που θα έχει σκοπό την ανάπτυξη ΉΠΙΑΣ τουριστικής δραστηριότητας στο χωριό με προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και με προώθηση των εφαρμογών των ΑΠΕ.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα σε μεσοπρόθεσμη προοπτική είναι:

· ενίσχυση του κοινωνικού ιστού μέσα από ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ παραγωγική δράση,

· δημιουργία 3-4 θέσεων μόνιμης ή εποχικής εργασίας,

· κατάκτηση ουσιαστικής θέσης στον Δήμο Σουλίου.

 

Άμεσα για την περίοδο 2011-2013 οι στόχοι είναι:

· Σύσταση και λειτουργία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

· Κατασκευή περίπτερου ενημέρωσης εμβαδού 12 τμ με άδεια οικοδομής στην είσοδο του χωριού και του Δήμου και της Προστατευόμενης Περιοχής Στενών Καλαμά. Κατασκευή και λειτουργία σε συνεργασία με Δ.Σουλίου, Φορέα Διαχείρισης Στενών Καλαμά και ιδιωτικής εταιρείας ΑΠΕ.

· Δράσεις επίδειξης για μονοπάτια και κτήματα για την τεκμηρίωση της ικανότητας της Εταιρείας να υλοποιεί δράσεις.

· Υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση με επιχορήγηση

 

Η Εταιρεία προβλέπεται να έχει έως 30 μέλη με επιδίωξη κάθε μέλος να αντιπροσωπεύει 3-4 χωριανικά σπίτια. Τα μέλη θα είναι γεννημένα από το 1950 και μετά. Οι αποφάσεις στην Γ.Συνέλευση θα λαμβάνονται με πλειοψηφία 75% του συνόλου των μελών. Το εταιρικό κεφάλαιο θα είναι έως 15.000 ευρώ σε ίσες εταιρικές μερίδες. Η Εταιρεία ΔΕΝ θα διανέμει τυχόν οικονομικά πλεονάσματα αλλά θα τα χρησιμοποιεί για την επίτευξη των σκοπών της.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε κάθε συγχωριανό που θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του σε κάποιον από τους υπογραφόμενους, καταθέτοντας και ενδεχόμενες προτάσεις του.

Με χωριανικούς χαιρετισμούς

 

 

1. Θωμάς Φώτσης

 

2. Γιώργος Απ. Μαρτίνης

 

3. Τάσος Μαρτίνης

 

4. π. Δημήτρης Μαρτίνης

 

5. Λουκάς Μάκος

 

6. Θοδωρής Μητσέλος

 

7. Κώστας Ευ. Μαρτίνης

Πες Το

adelfotita - 27/02/2019 - 19:31

Παρακαλώ δηλώστε άμεσα στα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας πόσες προσκλήσεις θέλετε για το χορό της Κυριακής. Έχουμε ήδη αρκετές συμμετοχές, όπως και προσφορά ενός ρολογιού 150 ευρώ για κλήρωση σε όσους έρθουν από τον συγχωριανό κ. Βαγγέλη Μάκο!

Μαριορή - 21/12/2018 - 00:22

Με λύπη ενημερώνουμε τους χωριανούς για την απώλεια του μπάρμπα Χρίστου Καττή. Καλό ταξίδι μπάρμπα Χρίστο,θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά, στα εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς.

Μαριορή - 03/10/2018 - 23:47

Στις προθέσεις της Αδελφότητας των απανταχού Πολυδροσιτών είναι να οργανώσει εκδρομή με πούλμαν στο χωριό για το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να το δηλώσουν ως τις 8 Οκτ στην Κλεοπάτρα Σβανά.

Μαριορή - 21/05/2018 - 00:43

Νέο ΔΣ Αδελφότητας:Αναγνωστοπούλου Γιάννα, Διόχνος Γιώργος, Διώχνου, Σωτηρία, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Λαμπρίδου Μαρία, Σβανά Κλεοπάτρα, Τσόδουλος Γιώργος. Η συγκρότηση σε σώμα θα γίνει αύριο το βράδυ στις 8 στην Πανηπειρωτική.

Μαριορή - 19/05/2018 - 22:22

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5/2018 Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ. ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
22
Μαρτίου
2019
Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Πανσέληνος
Β' Χαιρετισμοί, Βασιλείου ιερομάρτυρος, Καλλινίκης και Βασιλίσσης μαρτύρων
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com