Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

2
View Image Download
2019 με πολλά χ...
View Image Download
Εθνική Εορτή
View Image Download
25 Μαρτίου 1969
View Image Download
πικραλίδα
View Image Download

Πρωτοφανής, για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων,  η επιτυχία του χορού που διοργάνωσε η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ στην Αθήνα, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Πάνω από 350 άτομα ανταποκρίθηκαν, δίνοντας το παρόν σε αυτή τη μοναδική πολυδροσίτικη σύναξη. Ανάμεσά τους και πέντε χωριανοί που ταξίδεψαν από το χωριό ειδικά για το χορό, ανάμεσά τους ο Πάρεδρος Ανδρέας Μαρτίνης κι ο π. Δημήτρης.

Η ακτινοβολία της διοργάνωσης αποτυπώνεται στην παρουσία του βουλευτή Μιχάλη Παντούλα, του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Ζώη, του πρώην Προέδρου της Πανηπειρωτικής κ. Αλεξίου, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μουργκάνας κ. Σμπήτα, του Δημάρχου Παραμυθιάς κ. Λώλου, του εκπροσώπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ Σοφού και πολλών άλλων.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Προέδρου της Αδελφότητας Γεώργιου Διώχνου. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν:

- η ηπειρώτικη ζυγιά των Χρήστου Ζούμπα, Αχιλλέα Χαλκιά, Σπύρου Κώστα, Ηλία Μούτσου και Ηλία Κόντη

- το πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", με ένα  καλωσόρισμα με στίχους γραμμένους ειδικά για το χωριό

- η ορχήστρα του κέντρου "Αρχοντικό" που φιλοξένησε το χορό.

Ο χορός κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Στη διάρκεια του χορού διανεμήθηκαν Ημερολόγια για το 2007, από κοινού έκδοση Φιλοπρόοδου και Αδελφότητας. Συλλέχθηκαν, επίσης, πλήθος υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας για την απόφαση των ΚΤΕΛ για τη δραματική μείωση των δρομολογίων στην περιοχή μας. Το κείμενο διακινούν από κοινού Αδελφότητα και Φιλοπρόοδος.

Πες Το

adelfotita - 27/11/2021 - 20:30

Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Πολυδροσιτών: Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, Άγιος Δημήτριος Πολυδρόσου

adelfotita - 02/09/2021 - 08:51

Έφυγε η μακροβιότερη συγχωριανή μας, η Όλγα Ντάσκα το γένος Μαρτίνη. Σχεδόν 110 ετών. Καλό της ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:09

ΑΥΡΙΟ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 289, ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ, Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ.

adelfotita - 26/06/2021 - 16:04

Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Αδελφότητας στο μέλος της Ελεγκτικής μας επιτροπής κ. Χρήστο Αναγνωστόπουλο (του Ιωάννη) για το θάνατο του αδελφού του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Η κηδεία θα γίνει αύριο στους Αγίους Θεοδώρους, ώρα 14.00.

adelfotita - 03/05/2021 - 01:02

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συγχωριανή η θεία Κατέρω Διώχνου, σύζυγος του Νικόλα Διώχνου. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της, Αρετή και Γιάννη. Να ζήσουν να θυμούνται τη μανούλα τους.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Κυριακή
23
Ιανουαρίου
2022
Ανατ.: 07.48
Δύση: 17.31
Σελήνη
20 ημερών
Κλήμεντος Αγκύρας, Αγαθαγγέλου μάρτυρος
1480
Η Βενετία συμμαχεί με τους Τούρκους και επικηρύσσει τον αρχηγό των Μανιατών Κροκόδειλο Κλαδά.
1822
Τουρκικές δυνάμεις επιτίθενται κατά Κρητών επαναστατών στη θέση Ακόνια Ρεθύμνου.
1897
Οι Τούρκοι αρχίζουν σφαγές και πυρπολήσεις χωριών στα Χανιά.
1916
Αγγλογαλλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.
1956
Όλοι οι μαθητές της Κύπρου απέχουν από τα μαθήματά τους υπέρ της Ενώσεως με την μητέρα Ελλάδα.

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

Εγγραφή

Εγγραφή στην ηλεκτρονική λίστα αλληλογραφίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να μειώσει έτσι το κόστος του συλλόγου για αποστολή ταχυδρομικώς αλληλογραφία. Εφόσον εγγραφείτε η αλληλογραφία θα σας αποστέλετε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση που δηλώσατε.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com