Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Kινηματογραφικής ταινίας «Το πέταγμα του Κύκνου»

  • adelfothta
  • Topic Author
  • Νέο Μέλος
  • Νέο Μέλος
More
14 Χρόνια 7 Μήνες πριν #2880 by adelfothta
Αγαπητοί συγχωριανοί και συγχωριανές

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος όπου :

Μας προσκαλούν και μας ενημερώνουν, όπως με την ομόθυμη παρουσία μας συμβάλλουμε στην περαιτέρω προβολή ενός πολιτιστικού γεγονότος, το οποίο ιδιαίτερα μας αφορά και τιμά ως Ηπειρώτες.
Πρόκειται για την έναρξη της προβολής της κινηματογραφικής ταινίας «Το πέταγμα του Κύκνου» του συμπατριώτη μας και σκηνοθέτη Νίκου Τζίμα.
Οι λόγοι δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για έναν διεθνώς γνωστό και καταξιωμένο καλλιτέχνη με παραγωγή σειρά γνωστών επιτυχημένων ταινιών, που υπήρξαν σταθμοί στον Ελληνικό κινηματογράφο όπως, «Ο Αστραπόγιαννός», «Τα χρόνια της θύελλας» «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» κ.α, αλλά και γιατί η ταινία αυτή, γυρισμένη σχεδόν καθ΄ ολοκληρίαν στην Ήπειρο, προβάλλει τη γενέτειρα και τις ρίζες μας. Θα προσθέσουμε ακόμη πως το θέμα της έχει να κάνει με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και προβληματισμούς που αφορούν όλους μας. Ένα πραγματικά αποκαλυπτικό για το σήμερα έργο βασισμένο πάνω σε οικολογικά και κοινωνικά προβλήματα του σήμερα που καίνε.
Η επίσημη παγκοσμίως πρώτη προβολή θα γίνει στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ στις 17 Γενάρη με συγκεκριμένο και περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων, ενώ από τις 20 Ιανουαρίου ελεύθερα σε πολλές αίθουσες όλης της χώρας.
Ωστόσο όμως η ΠΣΕ εξασφάλισε για τα διοικητικά συμβούλια των μελών της ειδική προβολή με είσοδο ελεύθερη στον κινηματογράφο Όπερα (οδός Ακαδημίας 57) στις 16 Ιανουαρίου και ώρα 12.00.
Σας ενημερώνουμέ και σας παροτρύνουμέ όπως ανταποκριθείτε στην παρουσίαση στις 20 Γενάρη, υπερπληρώνοντας τις αίθουσες, για να μοιραστούμε την προσωπική αγωνία και κραυγή του σκηνοθέτη για την ηθική εξαθλίωση του ατόμου και την απαξίωση της φύσης.
Η επιτυχία της ταινίας στην Ελλάδα, αποτελεί πιλότο για την διεθνή της πορεία αλλά και για την προβολή του τόπου μας και του πολιτισμού μας στο εξωτερικό.
Να μην λείψει κανείς.

Please Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού to join the conversation.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.730 δευτερόλεπτα