Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ 5 ΚΑΙ 6 ΜΑΡΤΗ 2016

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3289 από Μαριορή
Αριθ. Πρωτ. 2811 Αθήνα, 09-02-2016

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) είναι ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, Στους κόλπους της συγκαταλέγονται πάνω από 450 Αδελφότητες, Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες μέλη στο λεκανοπέδιο, σχεδόν δύο εκατομμύρια σε όλη τη χώρα. Η ΠΣΕ, με την ογδοντάχρονη διαδρομή, είναι η μεγάλη αγκαλιά για κάθε ξενιτεμένο Ηπειρώτη, εκεί όπου συναντιέται με όλους τους συμπατριώτες, όλους τους φίλους της Ηπείρου και της παράδοσης.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος συλλογικός φορέας των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προετοιμάζει ένα σημαντικότατο διήμερο εκδηλώσεων στις αρχές της άνοιξης, το "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016». Το διήμερο αυτό, το Σάββατο και την Κυριακή 5 & 6 Μαρτίου στο Στάδιο TAE KWO NTO, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αντάμωμα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, των φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης το 2016 στην Αθήνα, θεμελιώνοντας, με την επιτυχία του, ένα θεσμό μακράς πνοής.

Το «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» περιλαμβάνει ένα κύκλο εκδηλώσεων και δράσεων. Το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί άμεσα. Στο μεταξύ, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα του διημέρου ξεχωρίζουν:

- «Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 8 μμ. Μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών από όλη την Ελλάδα (Ναπολέων Δάμος, Λάκης Χαλκιάς, Γιώργος Μεράντζας και Σάββας Σιάτρας από την Ήπειρο, Νίκος Οικονομίδης από τα νησιά, «Χάλκινα της Κοζάνης» από την Μακεδονία, Βαγγέλης Δημούδης από την Θράκη, Φραγκίσκος Τζιωτάκης από Κυκλάδες, Κουδουνάτοι και Γλεντιστάδες από την Λέσβο, Αλέξανδρος Παπαδάκης από την Κρήτη). Πάνδημος χορός!

- η «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2016» («Πίτα του Ηπειρώτη») την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 10 πμ, με τη συμμετοχή χιλιάδων χορευτών, δεκάδων χορευτικών ομίλων, από τους συλλόγους των αποδήμων Ηπειρωτών σε όλη την Ελλάδα, σε μια πανδαισία της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης με τις πιο άξιες κομπανίες και τους ερμηνευτές μας. Μετά την παρουσίαση των χορευτικών θα ακολουθήσει πάνδημο γλέντι ως το απόγευμα!


- έκθεση Ηπειρωτών παραγωγών και προϊόντων (όλο το διήμερο)
- έκθεση των φορέων της Αποδημίας (όλο το διήμερο)
- έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας (όλο το διήμερο)
- κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ήπειρος, Ηπειρώτες και
κινηματογράφος»
- ανοιχτή συζήτηση για την προστασία της Πολιτιστικής
Κληρονομιάς – από το Γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα ηπειρώτικα
πανηγύρια (Σάββατο 5:30 μμ)
- ανοιχτή συζήτηση για το διατροφικό ζήτημα και τη σχέση του με την Ήπειρο (Κυριακή 5:30 μμ)
- ανοιχτό φόρουμ νεανικής δημιουργίας (Κυριακή 7 μμ), ένα βήμα προβολής μουσικών σχημάτων νέων αποδήμων, χωρίς όρους και όρια ηχοχρωμάτων.
- περίπτερο έκθεσης υλικού για την ανάδειξη και προβολή της υποψηφιότητας του Δήμου Ιωαννιτών ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2021


Θα είναι οπωσδήποτε χαρά μας να σας δούμε στην εκδήλωση.


Γραφείο Τύπου ΠΣΕ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3290 από Μαριορή
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ»
Μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο
από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στην προοπτική του “Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016” που θα διοργανωθεί στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου διοργανώνει διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας και βίντεο με θέμα την “Ήπειρο της αποδημίας”.

Στο θέμα του διαγωνισμού έχουν θέση τα έργα, τα αποτυπώματα ή τα ίχνη των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προσωπικά ή συλλογικά, στην ξενιτιά. Εικόνες, για παράδειγμα απο έναν ηπειρώτικο φούρνο, ένα έργο της ηπειρωτικής ευεργεσίας, ( Ζάππειο, Μετσόβιο ) μέχρι τα ηπειρωτικά γλέντια ή τις εκδηλώσεις των συλλόγων μας, ακόμα και οι ίδιοι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, τα πρόσωπά τους, η παρουσία τους, η ζωή τους.

Ας αναδείξουμε με τη δύναμη των εικόνων το ότι η Ηπειρος ως Άπειρος δεν έχει τέλος, είναι παντού, το ότι οι απόδημοι Ηπειρώτες κομίζουν και αποτυπώνουν τη μάνα Ήπειρο με πολλούς και όμορφους τρόπους όπου και αν βρεθούν, στήνοντας νοερά γεφύρια που τους ενώνουν με το γενέθλιο τόπο.

Σε αυτό τον πρωτότυπο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα Ηπειρωτικά σωματεία της αποδημίας (αδελφότητες, ενώσεις, σύλλογοι, Ομοσπονδίες), στέλνοντας δημιουργίες μελών τους που είναι είτε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες φωτογράφοι και κινηματογραφιστές. Όριο συμμετοχής έως και τρείς φωτογραφίες και έως ένα βίντεο διάρκειας έως και 15 λεπτών, σε οποιοδήποτε format (ανά μέλος σωματείου). Κάθε φωτογραφία ή βίντεο πρέπει να συνοδεύονται από συμπληρωμένη τη φόρμα που ακολουθεί συνημμένα. Η αποστολή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα "Διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο" ή με την απευθείας επίδοση στην γραμματεία της ΠΣΕ τις ώρες λειτουργίας της (9 πμ – 3 μμ).

Τα σωματεία που συμμετέχουν στο διαγωνισμό έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν τις συμμετοχές τους ομαδικά και μεμονωμένα κάθε φορά. Εξάλλου και στην επιβράβευση και στην έκθεση των φωτογραφιών θα μνημονεύονται και ο σύλλογός του και ο φωτογράφος.
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και δεν έχουν ήδη επαφή με κάποιον Ηπειρωτικό σύλλογο, Ομοσπονδία, αδελφότητα, μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία της ΠΣΕ ή στον υπεύθυνο νεολαίας της Πανηπειρωτικής Νικόλαο Ζέκη (6955804643, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) αλλά και το μέλος της ομάδας φωτογραφίας Θωμαΐς Σούλη (6988136611, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για συνεννόηση και οδηγίες.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας και βίντεο θα διαρκέσει από τις 15 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου. Το σύνολο των φωτογραφιών θα αναρτηθεί ταυτόχρονα την 1η Μαρτίου στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της ΠΣΕ και όσες από αυτές συγκεντρώσουν ως και τις 5 Μαρτίου τα περισσοτερα «likes» θα είναι εκείνες που θα πάρουν τα τρία πρώτα βραβεία κοινού. Παράλληλα η Π.Σ.Ε. συστήνει κριτική επιτροπή, με την συμμετοχή διακεκριμένων Ηπειρωτών φωτογράφων η οποία θα απονείμει τα δικά της καλλιτεχνικά βραβεία. Η επιβράβευση συνοδεύεται από προσφορά επάθλων μέσω των χορηγών του διαγωνισμού.

Στη διάρκεια του “Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016” οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα προβάλονται σε slide show σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ενώ οι καλύτερες φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα αναρτηθούν στην έκθεση φωτογραφίας που θα λειτουργήσει σε όλη τη διάρκεια του διημέρου. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στην διάρκεια της "Πίτας του Ηπειρώτη” ( Κυριακή 6 Μαρτίου).
Το “Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016” δεν μας προσκαλεί απλά σαν θεατές αλλά σαν συνδημιουργούς του και πρωταγωνιστές του και ο διαγωνισμός “Η Ήπειρος της Αποδημίας” προτείνει έναν όμορφο και πρωτότυπο τρόπο, ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες μας που μπορούν και αξίζει να γίνουν πρωταγωνιστές του διημέρου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Δόσης Ελευθερία Σιαμέτη


Φόρμα συμμετοχής στο διαγωνισμό θα βρείτε εδώ:

www.panepirotiki.com/press-20161102-photo-contest.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3291 από Μαριορή
Αριθ. Πρωτ 2838 Αθήνα 15-02-2016

Ανοιχτό κάλεσμα σε δεξιοτέχνες και ερμηνευτές
της Ηπειρώτικης Παράδοσης για το
«Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016»

Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016», το Σάββατο και την Κυριακή 5, 6 Μαρτίου στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, θα είναι το μεγαλύτερο αντάμωμα ξενιτεμένων Ηπειρωτών, φίλων της Ηπείρου και της Παράδοσης στην Αθήνα φέτος. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, μέσα από το πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων του διημέρου, απευθύνει ένα κάλεσμα αποφασιστικής και ενεργητικής συμμετοχής, όχι μόνο στην παρακολούθηση αλλά και στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων. Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» θέλει τους θεατές, πρωταγωνιστές των εκδηλώσεών του! Και φροντίζει να τους παραδώσει τη σκυτάλη σε μια από τις κορυφαίες στιγμές του διημέρου- στο «Πάνδημο Ηπειρώτικο Γλέντι» που θα ακολουθήσει την «Πίτα του Ηπειρώτη», το μεσημέρι της Κυριακής 6 Μαρτίου, από τη 1 ως τις 3 μμ.

Τη σκυτάλη του χορού στο «Πάνδημο Ηπειρώτικο Γλέντι» έχουν όλοι οι θεατές, τη σκυτάλη της μουσικής έχουν οι άξιοι Ηπειρώτες μουσικοί και τραγουδιστές, οι κομπανίες και οι πολυφωνικοί όμιλοι που θα δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Για να υπάρξει ο χρόνος καλύτερης προετοιμασίας του προγράμματος και ως προς το ρεπερτόριο και ως προς τα τεχνικά ζητήματα, όσοι Ηπειρώτες δεξιοτέχνες και ερμηνευτές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη μεγάλη μουσική σκυταλοδρομία της Ηπειρώτικης Παράδοσης, εθελοντικά πάντα, πρέπει να απευθυνθούν στη Γραμματεία της Π.Σ.Ε. (τηλέφωνο 210 3241137) μέχρι και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, αφήνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους και στη συνέχεια η Πολιτιστική Επιτροπή θα επικοινωνήσει απευθείας μαζί τους για να οριστικοποιηθεί ο τρόπος, ο χρόνος, η προβολή, η σειρά της συμμετοχής τους.

Στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» έχουν θέση συμμετοχής όλοι όσοι θέλουν να σηκώσουν τη σκυτάλη του, συμβάλλοντας στην επιτυχία του!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Δόσης Ελευθερία Σιαμέτη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3292 από Μαριορή

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 1 Μήνας πριν #3293 από Μαριορή
Αριθ. Πρωτ 2835 Αθήνα 15-02-2016

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα»


Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016», το μεγάλο διήμερο που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με την Περιφέρεια Ηπείρου το Σάββατο και την Κυριακή 5, 6 Μαρτίου στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, θα είναι το μεγαλύτερο αντάμωμα ξενιτεμένων Ηπειρωτών, φίλων της Ηπείρου και της παράδοσης για το 2016 στην Αθήνα. Στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» πρωτεύουσα θέση θα έχει η νεολαία, οι νέες και οι νέοι της Ηπειρώτικης Αποδημίας.

Οι νέοι Ηπειρώτες θα συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου, μέσα από τους συλλόγους, δίνοντας το δικό τους σφυγμό. Ομορφαίνοντας και λαμπρύνοντας με το χορό τους την «Πίτα του Ηπειρώτη», χορεύοντας στην «Άνοιξη της Παράδοσης» και το Πάνδημο Ηπειρώτικο Γλέντι, συμμετέχοντας ενεργητικά στις εκθέσεις, τις συζητήσεις, τις προβολές, τα δρώμενα, έχοντας τη σκυτάλη στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την «Ήπειρο στην Αποδημία».

Ξεχωριστό βήμα για τη συμμετοχή της νεολαίας στο πρόγραμμα του Πανοράματος είναι το ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που θα διοργανωθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου, από τις 7 ως τις 10 μμ, στη συναυλιακή σκηνή του Σταδίου Ταέ Κβον Ντο. Στο Νεανικό Φόρουμ έχουν δικαίωμα συμμετοχής νεανικά μουσικά σχήματα, ιδιαίτερα από τις Αδελφότητες και τους Συλλόγους αλλά και ξεχωριστές συμμετοχές νέων αποδήμων, από όλα τα ηχοχρώματα, από την παραδοσιακή μουσική, το λαϊκό, το ρεμπέτικο, το έντεχνο τραγούδι, ως την rock, την jazz και το hip hop. Για τρεις ώρες η σκηνή του «Πανηπειρωτικού Πανοράματος» καλωσορίζει νέους και νέες της αποδημίας, με τον πλούτο και την ποικιλία των μουσικών τους αναζητήσεων, προσφέροντας ένα προνομιακό βήμα προβολής της δουλειάς τους! Ενθαρρύνοντας την επαφή των νέων μας με τους συλλόγους μας, τις Αδελφότητες, την Πανηπειρωτική.

Η Π.Σ.Ε. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν στη Γραμματεία της Π.Σ.Ε – υπόψη Επιτροπής Νεολαίας - αίτηση συμμετοχής που να συνοδεύεται από στοιχεία για κάθε συμμετοχή (ονόματα μουσικών, σχήματος, σύλλογος προέλευσης ή χωριό καταγωγής, είδος μουσικής, ενδεικτικό ρεπερτόριο, ηχητικές απαιτήσεις, διαδικτυακή παραπομπή σε υπάρχουσες ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις κάθε συμμετοχής ή ένα απλό cd). Αιτήσεις συμμετοχής θα συλλέγονται μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, για να υπάρξει ο χρόνος διαμόρφωσης του αναλυτικού προγράμματος. Να σημειωθεί ότι η συναυλία θα ηχογραφηθεί και θα βιντεοσκοπηθεί και αντίγραφα των εγγραφών θα είναι διαθέσιμα σε δεύτερο χρόνο στους συμμετέχοντες.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας προτείνει τη σκυτάλη του Ηπειρώτικου Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας στους νέους και τις νέες που αναζητούν βήμα έκφρασης και δημιουργίας, προσμένοντας τις μουσικές τους, τον σφυγμό τους, τον παλμό τους, την υπόσχεση ελπίδας που κομίζει η μαζική και ενεργητική συμμετοχή τους στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα»! Το Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας προτείνει στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» μέλλοντες διαρκείας!

Η δήλωση συμμετοχών ξεκίνησε! Τι λέτε, θα πάρετε τη σκυτάλη;

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας


Γιώργος Δόσης Ελευθερία Σιαμέτη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.150 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

adelfotita - 15/01/2023 - 12:15

ΧΟΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΙΤΩΝ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12.30 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΟΥ!ΤΑΒΕΡΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 238.

adelfotita - 31/12/2022 - 01:45

30/12/22 "Έφυγε" σήμερα η Βασιλική Δρόσου, το γένος Λαμπρίδη. Ετών 100. Η κηδεία θα γίνει αύριο, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Κάτω Ζάλογγο όπου και διέμενε με τον γιο της Γιάννη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και καλό της ταξίδι...

adelfotita - 10/09/2022 - 11:04

"Έφυγε" ο Σταύρος Μαρτίνης, ο αγαπημένος μας Τσιαβέλης. Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Αη - Δημήτρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Παρασκευή
29
Μαρτίου
2024
Ανατ.: 06.19
Δύση: 18.47
Σελήνη
18 ημερών
Β' Χαιρετισμοί, Μάρκου Αρεθουσίων, Κυρίλλου, Ευσταθίου
1430
Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
1821
Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
1823
Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
1864
Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com