Πολύδροσο Θεσπρωτίας

Το Πολύδροσο είναι ένα μικρό χωριό του δήμου Παραμυθιάς Θεσπρωτίας που βρίσκεται στα όρια των Νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές του ποταμού Καλαμά μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δικαιολογεί απόλυτα το σημερινό όνομά του μιας και οι άφθονες πηγές του αλλά και τα δέντρα που το περιβάλλουν, του χαρίζουν τη δροσιά κάθε εποχή του χρόνου.

Η απόσταση από την Ηγουμενίτσα είναι 42 χλμ και από τα Ιωάννινα 50 χλμ. Από την Αθήνα η διαδρομή μέσω Ιωαννίνων είναι 500 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 330.

Μια μέρα - Μια εικόνα

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ 2016
View Image Download
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣ...
View Image Download

η "ΧΑΟΝΙΑ" σήμερα στην ΕΤ 1, στο "ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ"

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3010 από Alexandros
ακολουθήσαμε χθες τον Θόδωρο Αγγελόπουλο μέχρι την τελευταία του "κατοικία", τραγουδώντας το "Ένα πουλί θαλασσινό" μέχρι τα τελευταία βήματα πριν την ταφή του. επιθυμία της οικογένειάς του: ένα πολυφωνικό τραγούδι που εκείνον το μάθαμε - σε ταινία του το ακούσαμε. αυτό το τραγούδι για το θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη ακουγότανε στους τίτλους αρχής της πρώτης του ταινίας - της "Αναπαράστασης" - εκεί το πρωτακούσαμε. για να το τραγουδήσουμε στους τίτλους τέλους....

είναι παράξενο που δύο μέρες μετά, σήμερα δηλαδή, θα τραγουδάμε με τελείως άλλη διάθεση και, μάλιστα, σε τηλεοπτική μετάδοση. νιώθουμε αμήχανοι για αυτό αλλά έτσι είναι οι μαγνητοσκοπημένες εκπομπές. αυτή εδώ γράφηκε πριν από ένα μήνα.

"ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ", λοιπόν, ΚΥΡΙΑΚΗ 29/1, 1-3 μμ, ΕΤ 1.
το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" τραγουδά στην εκπομπή του Λάμπρου Λιάβα, πλαισιώνοντας το αφιέρωμα στον Πετρολούκα Χαλκιά. σήμερα! αν θέλετε, δείτε το..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • Alexandros
  • Το Άβαταρ του/της Alexandros Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
12 Χρόνια 9 Μήνες πριν #3028 από Alexandros
Το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ", με τη δεκαεξάχρονη διαδρομή και την πολύπλευρη και βραβευμένη από την Πανηπειρωτική προσφορά (το 1999), μαζί με τον ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ σήμερα στο Ηπειρώτικο "ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ" του Λάμπρου Λιάβα που προβάλεται σε επανάληψη από τις 4 ως τις 6 μμ στην ΕΤ1. Το λαγγερό κλαρίνο του κορυφαίου δεξιοτέχνη και δίπλα του, μερικά αγαπημένα ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια αλλά κι ένα κάλεσμα για το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ που ξεκινά σε δέκα μέρες και 15η χρονιά!

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, 16:00-18:00, ΕΤ 1, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ - δεν χρειάζεται αποκωδικοποιητής :)
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.119 δευτερόλεπτα

Πες Το

adelfotita - 25/04/2025 - 13:43

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! Στις 4 Μάη σας προσκαλούμε σε Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ. Πατησίων 289, ταβέρνα Μαρτίνη. Ώρα 10 το πρωί.

adelfotita - 05/03/2025 - 17:00

Την Παρασκευή, 7/3//2025, στις 11 και 30 θα γίνει η κηδεία του συγχωριανού μας Κώστα Έξαρχου στο νεκροταφείο Αργυρούπολης.

adelfotita - 24/09/2024 - 22:37

Η κηδεία του συγχωριανού μας Τάκη Διώχνου θα γίνει την Πέμπτη 26/9 στις 11:00 στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων. Η ακολουθία στον ναό εντός του νεκροταφείου.

adelfotita - 24/10/2023 - 11:34

ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

adelfotita - 20/10/2023 - 15:39

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι η Γιαννούλα Διώχνου (το γένος Μάκου). Ζούσε στον Καναδά κι εκεί θα γίνει και η κηδεία. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της, Κώστα Διώχνο και τον γιο τους Νίκο.

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Cancel

Ημερολόγιο

Σάββατο
26
Απριλίου
2025
Ανατ.: 06.37
Δύση: 20.15
Σελήνη
28 ημερών
Σάββατο Διακαινησίμου, Βασιλέως ιερομάρτυρος επισκόπου Αμασείας, Γλαφύρας
1821
Η Σάμος ολόκληρη επαναστατεί υπό τον ικανότατο Γ. Λογοθέτη.
1825
Ο Ιμπραήμ με 11.000 πεζούς και 800 ιππείς κυριεύει την Σφακτηρία.
1868
Ρεθυμνιώτες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους του Μεχμέτ πασά στο χωριό Πρασές Ρεθύμνου.
1886
Αποκλείονται τα Ελληνικά παράλια από τους στόλους Αγγλίας και Ρωσίας.
1897
Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, νικούν τις Ελληνικές δυνάμεις και καταλαμβάνουν το Βελεστίνο.
1915
Υπογράφεται στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως (Entente) και της Ιταλίας.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον Μαραθώνα και την Πάτρα.

Τελευταίες Συζητήσεις

Τελευταία Σχόλια

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com